Eiland afzuigkappen

Eiland afzuigkap

Eiland afzuigkappen voor iedere kookeiland

Een eiland afzuigkap is van essentieel belang wanneer u beschikt over een kookeiland. Een eiland afzuigkap wordt aan het plafond boven het kookeiland geplaatst om zo alle kookgeurtjes af te voeren. Deze hangt dus vrij in de ruimte. Wij vertellen u graag meer over dit type afzuigkap.

Het design van eiland afzuigkappen

Omdat het kookeiland vaak midden in de ruimte is geplaatst, hangt dit type afzuigkap vaak ook midden in de ruimte. Daardoor kan de afzuigkap als eyecatcher van de keuken dienen. Het is dan ook van belang dat het design past bij het kookeiland en de rest van de keuken. Eiland afzuigkappen zijn daarom ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen zodat er voor elke keuken een passend model te vinden is.

Novy afzuigkappen zijn een goed voorbeeld van design afzuigkappen

Waar moet u op letten?

Heeft u het juiste formaat en design uitgekozen? Kijk dan ook nog eens goed naar de volgende aandachtspunten:

  • Soort bediening. De bediening van de afzuigkap kan verschillen. Het ene model is bijvoorbeeld te bedienen door middel van druktoetsen, terwijl het andere model is uitgerust met tiptoetsbediening.
  • Energie-klasse. Het milieu is belangrijk en daarom is het goed om ook even naar de energie-klasse te kijken. Een energiezuinig model kan bovendien zeer voordelig zijn op de lange termijn.
  • Het vermogen. Het vermogen van de afzuigkap moet passen bij de ruimte en bij uw manier van koken.
  • Het geluid. Het geluidsniveau kan per eiland afzuigkap verschillen. Let hierop voordat u overgaat tot de daadwerkelijke aankoop zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Het formaat

Het formaat kan per eiland afzuigkap verschillen. Bij KeukenConcurrent variëren de breedtes van 900 mm tot 1200 mm. De breedte van de afzuigkap moet passen bij de breedte van de kookplaat.
Daarnaast kan het zo zijn dat een eiland afzuigkap hoger hangt dan normaal. In dat geval is het verstandig om voor een breder formaat te kiezen zodat alle kookgeurtjes goed worden afgevoerd.

×