Inbouw afzuigkappen

Inbouw afzuigkappen voor een strakke uitstraling van uw keuken

Een inbouw afzuigkap is een slimme keuze wanneer je zo weinig mogelijk wilt zien van je afzuigkap. Inbouw afzuigkappen worden namelijk helemaal weggewerkt in een keukenkast of ombouw, inclusief de motor van het apparaat.

Het enige wat nog zichtbaar is, is de onderkant van de afzuiger. Hierdoor blijft je keuken er strak uitzien. Wij vertellen je graag meer over inbouw afzuigkappen.

Waarom kiezen voor een inbouw afzuigkap?

Een afzuigkap kan de eyecatcher van de keuken zijn, maar veel mensen vinden een afzuigkap niet mooi en willen het liefste dat de afzuigkap zo min mogelijk zichtbaar is. Bijvoorbeeld in een landelijke of klassieke keuken. Zo wordt de stijl niet verstoord door een apparaat dat erg in het oog springt. Herken je jezelf hierin? Dan is een inbouw afzuigkap ongetwijfeld een goede keuze. Deze is volledig onzichtbaar waardoor jouw keuken één geheel blijft.

Novy afzuigkappen zijn een goed voorbeeld van design inbouw afzuigkappen.

Verschillende designs

Het enige wat bij een inbouw afzuigkap nog zichtbaar is, is de onderkant. Deze moet passen bij je persoonlijke wensen. Zo zijn er onderkanten verkrijgbaar die bestaan uit één of meerdere delen. Ook kan de plek van de verlichting per model verschillen. Bij het ene model zit deze aan de voorkant terwijl bij het andere model deze aan de achterkant is geplaatst. Bovendien zijn bij sommige varianten de filters zichtbaar terwijl dit bij andere varianten niet het geval is. Keus genoeg dus!

Zorg voor voldoende afzuigcapaciteit

Let bij de aanschaf van een vlakscherm afzuigkap op de afzuigcapaciteit zodat alle kookgeurtjes tijdens het koken goed afgevoerd kunnen worden. Dit hangt af van de grootte van de keuken en van het soort koken dat gaat plaatsvinden. Wanneer je bijvoorbeeld ook van plan bent om te frituren in de keuken, is het verstandig om te kiezen voor een model met meer afzuigcapaciteit.

×