Onderbouw afzuigkappen

Onderbouw afzuigkappen voor meer opbergruimte

Een onderbouw afzuigkap wordt, zoals de naam al doet vermoeden, vaak onder een bovenkast geplaatst. Hierdoor neemt de onderbouw afzuigkap weinig ruimte in waardoor je geniet van meer opbergruimte. Dit komt altijd wel van pas, helemaal als je beschikt over een kleine keuken. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de aanwezige kastruimte. Wij vertellen je graag meer over dit type afzuigkap.

Wat is een onderbouw afzuigkap?

Een onderbouw afzuigkap is een klassieke afzuigkap die onder een keukenkast wordt gemonteerd. Soms komt het ook voor dat deze vrij in de ruimte wordt opgehangen. Kookgeurtjes worden vervolgens via een afvoerbuis door het kastje naar buiten geleid. Wil je geen gat in uw keukenkast monteren? Overweeg dan een afzuigkap met een recirculatiesysteem. Deze onderbouw afzuigkap filtert de damp en blaast deze vervolgens weer terug de keuken in. Let er wel op dat dit type afzuigkap vaak wat dieper is dan de diepte van het keukenkastje, waardoor deze een stukje uitsteekt.

Verschillende soorten onderbouw afzuigkappen

Onderbouw afzuigkappen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, modellen en uitvoeringen zodat er voor iedere keukenstijl een geschikt model gevonden kan worden. Dit type afzuigkap is vaak tussen de 15 en 20 cm hoog en leverbaar in verschillende breedtes die vaak variëren van 60 tot 90 cm

Kies het juiste model

Naast het design spelen ook andere factoren een rol bij het kopen van de juiste onderbouw afzuigkap. Zo moet de afzuigkap beschikken over voldoende afzuigcapaciteit om alle kookgeurtjes weg te leiden. Een grotere ruimte heeft meer vermogen nodig. Daarnaast is het ook van belang dat de onderbouw afzuigkap past bij je kookplaat. Als deze bijvoorbeeld groot is, heb je een breder exemplaar nodig dan wanneer je kookt op een kleine kookplaat.

×