Fornuizen

Fornuizen

Bent u op zoek naar een fornuis voor in uw keuken of als vervanging van uw bestaande fornuis? Een fornuis is misschien wel het belangrijkste element. Een fornuis is een combinatie van een oven met een kookplaat en kan vrijstaand of als inbouwfornuis worden geplaatst. Tegenwoordig beschikken de meeste fornuizen over een gaskookplaat, maar er zijn ook fornuizen met een inductiekookplaat verkrijgbaar. 

Ontdek ons magazine

Vol nieuwe en handige trends, 60 pagina's dik en gratis thuisbezorgd.

Tips bij een fornuis:

Daarnaast zijn er nog tal van opties en zaken waar je op moet letten als je een nieuw fornuis gaat kopen:

  • Vrijstaand of inbouw. Veel fornuizen zijn alleen als vrijstaand model verkrijgbaar. Een vrijstaand fornuis wordt vaak gekozen omdat een robuust vrijstaand fornuis een echte eyecatcher is in een keuken. Een vrijstaand fornuis staat op poten en kan los of strak tussen twee keukenkasten in geplaatst worden. Een inbouwfornuis plaats je aan de binnenkant van een keukenkast. Let hierbij goed op de inbouwmaten in de bouwtekening.
  • Plaatsing van het fornuis. Voordat je naar fornuizen gaat kijken, is het handig om te bepalen waar het fornuis geplaatst wordt in de keuken en hoeveel ruimte het fornuis nodig heeft. Let hierbij goed op de breedte, of er een gas- of elektriciteitsaansluiting nodig is en of je een afzuigkap wilt boven de kookplaat.
  • Soort kookplaat. Bij een fornuis heb je de keuze om te koken op gas of om elektrisch te koken. Tegenwoordig wordt het gasfornuis steeds vaker ingewisseld voor een inductiefornuis, een vorm van elektrisch koken. Een nadeel ten opzichte van een gasfornuis is dat je minder goed met het vuur kunt ‘spelen’ tijdens de bereiding van een maaltijd. Een nadeel van een gasfornuis is het open vuur, maar moderne fornuizen zijn voorzien van kinderbeveiliging en automatische vlamuitschakeling.
Budgetplanner

Gebruik onze budgetplanner

In 5 minuten de prijs van je nieuwe keuken. Snel, simpel en gemakkelijk.

Hoeveel kookzones wilt u?

Het aantal kookzones of kookpitten geeft aan hoeveel branders of hittebronnen er zijn. Bedenk je van tevoren goed hoeveel kookzones je nodig hebt voor de maaltijden die je graag maakt.

Hierbij is het beter om een kookzone over te houden, dan dat je er een te weinig hebt.

Diverse soorten gasfornuizen

KeukenConcurrent biedt gasfornuizen in verschillende kleuren en materialen. Wie wil er nou bijv. geen origineel Boretti fornuis, voorzien van alle gemakken om als een echte chefkok de heerlijkste gerechten op tafel te toveren. Verwen uzelf en uw gasten met eigen gebakken brood, pizza´s , vlees/ en visgerechten, gevogelte en nog zoveel meer. Koken wordt met dit fornuis een hobby.

×