Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten: dé eyecatcher van uw keuken

Een Amerikaanse koelkast trekt meteen de aandacht en dient dan ook als een ware eyecatcher in de keuken. Daarnaast zijn Amerikaanse koelkasten vaak voorzien van luxe functies. Deze koelkast beschikt bovendien over een zeer praktische indeling waardoor u geniet van enorm veel ruimte. Wij vertellen u graag meer over dit type koelkast.

Ervaar extra luxe

Een Amerikaanse koelkast kan voorzien worden met extra functies waardoor u meer luxe ervaart. Denk hierbij onder andere aan een ijsblokjes machine, ice-crusher, minibar, wijnkoeler of waterdispenser. Andere praktische functies zijn bijvoorbeeld:

  • 'No Frost' functie. De meeste Amerikaanse koelkasten zijn uitgerust met een 'No Frost' functie waardoor u nooit meer uw vriezer handmatig hoeft te ontdooien.
  • Snelkoel- en snelvriessysteem. De snelkoel en snelvries functies zorgen ervoor dat het koel- en vriesgedeelte snel weer op de goede temperatuur zijn wanneer deze geopend zijn geweest.
  • 0 graden zone. De 0 graden zone van een Amerikaanse koelkast is altijd 0 graden ongeacht de temperatuur van de rest van de koelkast. Dit gedeelte is uitermate geschikt voor groenten en fruit. Deze blijven langer vers dankzij de nauwkeurige vochtigheidsregeling.
  • Dubbele thermostaat. Dankzij de dubbele thermostaat kan de temperatuur van het vries- en koelgedeelte afzonderlijk geregeld worden.
  • Antibacteriële laag. Een Amerikaanse koelkast is extra hygiënisch dankzij de antibacteriële laag. Hierdoor hechten bacteriën zich niet aan het oppervlak en geniet u langer van een schone koelkast.

De indeling van een Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten worden ook wel 'side by side' genoemd. Dit komt doordat de koelkast naast de vriezer zit. Beiden gedeeltes kunt u openen met een aparte deur die helemaal van boven naar beneden loopt. Daarnaast kunt u voor een andere indeling kiezen waarbij het koelgedeelte zich bovenin bevindt en het vriesgedeelte onderin. Het koelgedeelte kan dan geopend worden met twee deuren en het vriesgedeelte met lades.

×