Amerikaanse koelkasten

Amerikaanse koelkasten:
Dé eyecatcher in jouw keuken!

Een Amerikaanse koelkast, ook wel side-by-side koelkast genoemd, is een echte eyecatcher in de keuken. Vaak zijn deze koelkasten voorzien van luxe functies. Deze koelkast is bovendien ook zeer praktisch qua indeling; zo geniet je van enorm veel ruimte. 

Ervaar extra luxe

Een Amerikaanse koelkast kan voorzien worden van extra functies waardoor je nog meer luxe ervaart in jouw keuken. Denk hierbij onder andere aan een ijsblokjesmachine, minibar, wijnkoeler en/of waterdispenser. Andere praktische functies zijn bijvoorbeeld:

 • ‘No Frost’ functie
  De meeste Amerikaanse koelkasten zijn uitgerust met een ‘No Frost’ functie waardoor je nooit meer jouw vriezer handmatig hoeft te ontdooien. 
 • Snelkoel- en snelvriessysteem
  De snelkoel en snelvries functies zorgen ervoor dat het koel- en vriesgedeelte snel weer op de goede temperatuur zijn wanneer deze geopend zijn geweest.
 • 0 graden zone
  De 0 graden zone van een Amerikaanse koelkast is altijd 0 graden ongeacht de temperatuur van de rest van de koelkast. Dit gedeelte is uitermate geschikt voor groenten en fruit. Deze blijven langer vers dankzij de nauwkeurige vochtigheidsregeling.
 • Dubbele thermostaat
  Dankzij de dubbele thermostaat kan de temperatuur van het vries- en koelgedeelte afzonderlijk geregeld worden.
 • Antibacteriële laag
  Een Amerikaanse koelkast is extra hygiënisch dankzij de antibacteriële laag. Hierdoor hechten bacteriën zich niet aan het oppervlak en geniet je langer van een schone koelkast.

De indeling van een Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten worden ook wel 'side by side' genoemd. Dit komt doordat de koelkast naast de vriezer zit. Beiden gedeeltes kan je openen met een aparte deur die helemaal van boven naar beneden loopt. Daarnaast kan je ook  voor een andere indeling kiezen waarbij het koelgedeelte zich bovenin bevindt en het vriesgedeelte onderin. Het koelgedeelte kan dan geopend worden met twee deuren en het vriesgedeelte met lades.

×