Koel- vriescombinaties

Koel- vriescombinatie

Koel- vriescombinaties: ruimtebesparend en praktisch

Een koel- vriescombinatie is een koelkast en vriezer in één. Ideaal wanneer u geen ruimte heeft voor een aparte vriezer en koelkast, die beiden best wel wat ruimte innemen. Een koel- vriescombinatie biedt dan dé oplossing. Wij vertellen u hier graag meer over.

Koelen en vriezen in één apparaat

Grof genomen zijn er drie verschillende soorten apparaten waarin u zowel kunt vriezen als koelen. Een koel- vriescombinatie is hier één van. Het is belangrijk dat u het onderscheid tussen deze drie apparaten weet, zodat u een goede keuze kunt maken. Daarom hebben wij deze voor u op een rijtje gezet:

  • Koelkast met vriesvak. Als eerste kunt u kiezen voor een koelkast met vriesgedeelte waarbij het vriesvakje in het koelgedeelte is verwerkt. Het vriesgedeelte zit dan vaak bovenin. Hierbij moet u dus eerst de koelkastdeur openen waarna u bij het vriesvakje kunt komen. Het nadeel hiervan is dat het koelgedeelte opwarmt wanneer u iets uit de vriezer moet pakken. Dit type koelkast is vaak wel verkrijgbaar in een compact formaat wat ideaal is wanneer u maar weinig ruimte tot uw beschikking heeft.
  • Koel- vriescombinatie. Daarnaast kunt u kiezen voor een koel- vriescombinatie waarbij het vriesgedeelte onderin zit en het koelgedeelte bovenin. Beide gedeeltes kunnen worden geopend met een aparte deur waardoor u niet onnodig het koelgedeelte opwarmt wanneer u iets uit de vriezer moet pakken. Daarnaast is de temperatuur van het koel- en vriesgedeelte afzonderlijk regelbaar. U kunt dus de temperatuur van het vriesgedeelte omlaag brengen terwijl de temperatuur van het koelgedeelte constant blijft.
  • Upside-down koelkast. Een upside-down koelkast is vrijwel hetzelfde als een koel- vriescombinatie, behalve dat het koel- en vriesgedeelte niet afzonderlijk regelbaar is. Deze beschikt namelijk over maar één regelbaar koelcircuit. Wanneer u dus de temperatuur van de vriezer wilt verlagen, wordt ook de temperatuur van het koelgedeelte verlaagd.

Koel- vriescombinatie met No Frost

Het ontdooien van het vriesgedeelte om ijsafzetting te verwijderen is een belangrijk karweitje, maar wordt vaak ook als vervelend gezien. Heeft u hier ook altijd een hekel aan? Kies dan voor een koel- vriescombinatie met de functie No Frost en u hoeft nooit meer het vriesgedeelte handmatig te ontdooien.

×