Koel- vriescombinaties

Koel-vriescombinaties: ruimtebesparend en praktisch

Een koel- vriescombinatie is een koelkast en vriezer in één. Ideaal wanneer je geen ruimte hebt voor een aparte vriezer en koelkast, die beiden best wel wat ruimte innemen. Een koel- vriescombinatie biedt dan dé oplossing. Wij vertellen je hier graag meer over.

Koelen en vriezen in één apparaat

Grof genomen zijn er drie verschillende soorten apparaten waarin je zowel kunt vriezen als koelen. Een koel- vriescombinatie is hier één van. Het is belangrijk dat je het onderscheid tussen deze drie apparaten weet, zodat je een goede keuze kunt maken. Daarom hebben wij deze voor je op een rijtje gezet:

  • Koelkast met vriesvak
    Als eerste kun je kiezen voor een koelkast met vriesgedeelte waarbij het vriesvakje in het koelgedeelte is verwerkt. Het vriesgedeelte zit dan vaak bovenin. Hierbij moet je dus eerst de koelkastdeur openen waarna je bij het vriesvakje kunt komen. Het nadeel hiervan is dat het koelgedeelte opwarmt wanneer je iets uit de vriezer moet pakken. Dit type koelkast is vaak wel verkrijgbaar in een compact formaat wat ideaal is als je maar weinig ruimte hebt. 
  • Koel- vriescombinatie
    Daarnaast kun je kiezen voor een koel- vriescombinatie waarbij het vriesgedeelte onderin zit en het koelgedeelte bovenin. Beide gedeeltes kunnen worden geopend met een aparte deur waardoor je niet onnodig het koelgedeelte opwarmt als je iets uit de vriezer moet pakken. Daarnaast is de temperatuur van het koel- en vriesgedeelte afzonderlijk regelbaar. Je kunt dus de temperatuur van het vriesgedeelte omlaag brengen terwijl de temperatuur van het koelgedeelte constant blijft.
  • Upside-down koelkast
    Een upside-down koelkast is vrijwel hetzelfde als een koel- vriescombinatie, behalve dat het koel- en vriesgedeelte niet afzonderlijk regelbaar is. Deze beschikt namelijk over maar één regelbaar koelcircuit. Als je de temperatuur van de vriezer wil verlagen, wordt ook de temperatuur van het koelgedeelte verlaagd.

Koel- vriescombinatie met No Frost

Het ontdooien van het vriesgedeelte om ijsafzetting te verwijderen is een belangrijk karweitje, maar wordt vaak ook als vervelend gezien. Heb je hier ook altijd een hekel aan? Kies dan voor een koel- vriescombinatie met de functie No Frost en je hoeft nooit meer het vriesgedeelte handmatig te ontdooien.

Afspraak maken bij Keukenconcurrent

Maak een afspraak

Laat je inspireren en adviseren tijdens een afspraak bij Keukenconcurrent.

×