Koelkasten

Inbouwkoelkast

Koelkasten in allerlei soorten en formaten

Een koelkast is een essentieel onderdeel van iedere keuken en behoort tot de standaarduitrusting. Koelkasten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten zodat er voor iedereen een geschikt model te vinden is. Maar uit welke modellen kunt u precies kiezen? En waar moet u nu op letten wanneer u een koelkast koopt? Wij vertellen u hier graag meer over.

Het ontwerp

Een koelkast moet passen bij de stijl van uw keuken en daarom is het belangrijk dat u een model kiest met een passend ontwerp. Van strakke tot ronde modellen, de mogelijkheden lijken eindeloos. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een inbouwmodel. Deze sluit naadloos aan bij uw keukenkastjes waardoor uw keuken één geheel vormt.

Het formaat en de inhoud

Naast het ontwerp, speelt ook het formaat een grote rol. Logischerwijs geldt dat wanneer u met veel mensen gebruik maakt van de koelkast, een groter formaat nodig is dan wanneer u er alleen gebruik van maakt. Ook de manier waarop u uw koelkast gebruikt is bepalend voor het formaat. Wanneer u bijvoorbeeld veel versproducten tegelijk wilt koel houden, is een groter formaat handiger. Bij Keuken Concurrent varieert de nettoinhoud van 130 tot 320 liter. Let daarnaast ook op de indeling. Heeft u bijvoorbeeld wel voldoende groentelades, plateaus of flessenrekken?

Het geluidsniveau

Een koelkast maakt geluid wanneer deze aanslaat. Dit kan storend zijn, helemaal wanneer u een open keuken heeft. Daarom is het slim om te letten op het geluidsniveau. Een inbouwmodel maakt het minste lawaai.

Een energiezuinige koelkast

Wanneer u voor een energiezuinig model kiest, kunt u zeker verschil zien op uw energierekening. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar zo gaat u ook duurzaam om met onze energiebronnen. Hoe energiezuinig uw koelkast is, kunt u vinden op het energielabel.

×