Vriezers

Voor welke vriezer kies jij?

Een goede vriezer is vaak onmisbaar in een huishouden. Een vriezer is niet alleen belangrijk voor het bewaren van ijs, maar ook voor het invriezen van (overgebleven) etenswaren. Maar welk model past bij jou? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? Wij vertellen je hier graag meer over.

Waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een vriezer?

Wanneer je besluit een vriezer te kopen, is het slim om op een aantal factoren te letten. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • De inhoud
  Bedenk goed of het formaat van de vriezer bij je levensstijl past. Een te klein formaat is namelijk erg onhandig en een te groot formaat verbruikt weer extra stroom.
 • No frost
  Een vriezer moet zo nu en dan ontdooid worden om ijsvorming tegen te gaan. Heb je hier een hekel aan? Kies dan een exemplaar met een 'no frost' functie. Alle lucht wordt dan uit de vriezer gehaald waardoor er geen ijsvorming kan ontstaan.
 • De omgevingstemperatuur
  Een vriezer moet goed functioneren in de omgevingstemperatuur. Dit wordt aangegeven in de productinformatie. De T staat voor tropical (16-43°C), de N voor normal (16-32°C) en de S voor sub: subtropical (16-36°C) en subnormal (10-32°C).
 • Het energielabel
  Het energielabel laat zien hoeveel stroom het apparaat gebruikt ten opzichte van andere modellen. A+ is het minst zuinig en A+++ is het meest zuinigst op dit moment.

Verschillende modellen

Naast het ontwerp, speelt ook het formaat een grote rol. Logischerwijs geldt dat wanneer je met veel mensen gebruik maakt van de koelkast, een groter formaat nodig is dan wanneer je er alleen gebruik van maakt. Ook de manier waarop je jouw koelkast gebruikt is bepalend voor het formaat. Wanneer je bijvoorbeeld veel versproducten tegelijk wilt koel houden, is een groter formaat handiger. Bij KeukenConcurrent varieert de netto inhoud van 130 tot 320 liter. Let daarnaast ook op de indeling. Heb je bijvoorbeeld wel voldoende groentelades, plateaus of flessenrekken?

×