Wijnklimaatkasten

Wijnklimaatkasten: een must voor de wijnliefhebber

Een wijnklimaatkast wordt ook wel een wijnkoelkast genoemd. Dankzij de apart instelbare temperaturen heb je altijd de beste temperatuur voor elke wijn in jouw collectie. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van een wijnklimaatkast. 

Constante temperatuur voor je wijn

De constante temperatuur in een wijnklimaatkast is het belangrijkste: dit zorgt er namelijk voor dat de smaak van de wijn langer goed blijft waardoor je ze langer kan bewaren. Als je wijn gaat bewaren in een normale koelkast, dan heb je geen constante temperatuur. Door de dag heen wordt de koelkast regelmatig geopend, deze schommelingen zorgen ervoor dat de houdbaarheid en de smaak van de wijn slechter worden. 

Voordelen van een wijnklimaatkast

  • Optimale luchtvochtigheid
    Een wijnklimaatkast zorgt niet alleen voor een ideale én constante temperatuur voor je wijn, maar het zorgt ook voor een optimale luchtvochtigheid. Deze luchtvochtigheid is vooral belangrijk voor de kurk van de wijnfles. Zo droogt de kurk namelijk niet uit en gaat de kurk niet schimmelen als de omgeving te vochtig is. 
  • Donkere omgeving
    Ook UV-straling kan ervoor zorgen dat de wijn te snel rijpt in de fles. Dit gaat dan ten koste van de houdbaarheid. De glazen deur van een wijnklimaatkast is vaak uitgerust met een UV-flter, zodat er geen UV-straling bij de wijn komt. 
Afspraak maken bij Keukenconcurrent

Maak een afspraak

Laat je inspireren en adviseren tijdens een afspraak bij Keukenconcurrent.

×