Elektrische kookplaten

Elektrische kookplaten

Elektrische kookplaat: praktisch en goedkoop

Bent u op zoek naar een elektrische kookplaat? Ook dan bent u bij KeukenConcurrent aan het juiste adres. Bij een elektrische kookplaat wordt middels elektriciteit een spiraal of plaat verwarmd waarop de pan gezet kan worden. Hierna zal de pan verwarmd worden en kunt u beginnen met het bereiden van heerlijke gerechten. Wij vertellen u graag meer over dit type kookplaat.

Waarom kiezen voor een elektrische kookplaat?

De voornaamste reden dat men kiest voor een elektrische kookplaat is dat deze relatief goedkoop is in aanschaf vergeleken met andere kookplaten. Daarnaast zijn elektrische kookplaten over het algemeen gemakkelijk te bedienen, vaak door middel van draaiknoppen. Ook gaat dit type kookplaat lang mee en verslijt nauwelijks na gebruik. Dit zijn dan ook de redenen dat elektrische kookplaten vaak gebruikt worden in vakantiewoningen of verhuurappartementen.

Belangrijk om te weten

Een elektrische kookplaat is goedkoop in aanschaf, maar duurder in gebruik. Elektrisch koken kost namelijk veel energie. Daarom heeft u ook een extra elektrische groep nodig om de elektrische kookplaat aan te sluiten. Wanneer u dit niet doet, heeft u kans op overbelasting en kan de stop doorslaan.

Indirect koken

Bij een elektrische kookplaat duurt het relatief lang voordat de plaat is opgewarmd en ook voordat deze weer is afgekoeld. Dit betekent dat wanneer u de temperatuur verandert tijdens het koken, dit niet direct merkbaar zal zijn. U zult misschien moeten wennen aan deze indirecte manier van koken. Het voordeel hiervan is dat u na het koken de uitgezette kookplaat kunt gebruiken om een gerecht warm te houden. Ideaal wanneer uw gasten niet direct aan tafel zitten.

×