Gaskookplaten

Gaskookplaten

Gaskookplaat kopen? Lees hier waar u op moet letten!

Een gaskookplaat is één van de meest bekende kookplaten in Nederland. De hitte van de vlam wordt direct overgebracht op de pan bij een gaskookplaat. Twijfelt u of koken op gas iets voor u is? Lees dan verder, wij vertellen u graag meer over dit type kookplaat.

Waar moet u op letten?

Heeft u besloten om een gaskookplaat aan te schaffen? Dan is het slim om in het keuzeproces op onderstaande aspecten te letten:

  • Het aantal gasbranders. Gaskookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Naast de klassieke 4-pits, kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een 5-pits of 6-pits kookplaat. Deze keuze is afhankelijk van uw manier van koken.
  • Gasaansluiting. Voor koken op een gaskookplaat is een gasaansluiting nodig. Check van te voren of u een aansluiting heeft of deze gerealiseerd kan worden. 
  • Wokbrander. Er zijn ook gaskookplaten verkrijgbaar met een speciale wokbrander. Een wokbrander heeft een extra groot vermogen waardoor u de heerlijkste gerechten kunt wokken. Deze zit vaak in het midden of aan de zijkant van de kookplaat.
  • Het materiaal. Het materiaal van de pannendragers en de vangschaal kan per gaskookplaat verschillen. Dit bepaalt ook mede het design van de kookplaat. Bedenk daarom goed wat u wel en niet mooi vindt.

Voordelen van een gaskookplaat

Een gaskookplaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere kookplaten. Het grootste voordeel is dat u de temperatuur exact kunt regelen met de vlam wat het koken een stuk makkelijker maakt. Daarnaast is dit type kookplaat energiezuinig én geschikt voor alle type pannen. U hoeft dus geen nieuwe pannenset aan te schaffen wanneer u voor dit type kookplaat kiest. Bovendien is een gaskookplaat één van de goedkoopste kookplaten in gebruik én in aanschaf.

Afspraak maken bij Keukenconcurrent

Maak een afspraak

Laat je inspireren en adviseren tijdens een afspraak bij Keukenconcurrent.

×