Gaskookplaten

Gaskookplaten

Gaskookplaat kopen? Lees hier waar u op moet letten!

Een gaskookplaat is één van de meest bekende kookplaten in Nederland. De hitte van de vlam wordt direct overgebracht op de pan bij een gaskookplaat. Twijfelt u of koken op gas iets voor u is? Lees dan verder, wij vertellen u graag meer over dit type kookplaat.

Waar moet u op letten?

Heeft u besloten om een gaskookplaat aan te schaffen? Dan is het slim om in het keuzeproces op onderstaande aspecten te letten:

  • Het aantal gasbranders. Gaskookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Naast de klassieke 4-pits, kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een 5-pits of 6-pits kookplaat. Deze keuze is afhankelijk van uw manier van koken.
  • Gasaansluiting. Voor koken op een gaskookplaat is een gasaansluiting nodig. Check van te voren of u een aansluiting heeft of deze gerealiseerd kan worden. 
  • Wokbrander. Er zijn ook gaskookplaten verkrijgbaar met een speciale wokbrander. Een wokbrander heeft een extra groot vermogen waardoor u de heerlijkste gerechten kunt wokken. Deze zit vaak in het midden of aan de zijkant van de kookplaat.
  • Het materiaal. Het materiaal van de pannendragers en de vangschaal kan per gaskookplaat verschillen. Dit bepaalt ook mede het design van de kookplaat. Bedenk daarom goed wat u wel en niet mooi vindt.

Voordelen van een gaskookplaat

Een gaskookplaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere kookplaten. Het grootste voordeel is dat u de temperatuur exact kunt regelen met de vlam wat het koken een stuk makkelijker maakt. Daarnaast is dit type kookplaat energiezuinig én geschikt voor alle type pannen. U hoeft dus geen nieuwe pannenset aan te schaffen wanneer u voor dit type kookplaat kiest. Bovendien is een gaskookplaat één van de goedkoopste kookplaten in gebruik én in aanschaf.

×