Inductie kookplaten

Inductiekookplaat

Veilig koken met een inductie kookplaat

Inductie kookplaten worden steeds vaker gezien in de Nederlandse keukens. Dit is niet voor niets, want een inductie kookplaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere kookplaten. Twijfelt u of een inductie kookplaat iets voor u is? Lees dan snel verder, wij vertellen u graag meer over deze manier van koken.

Wat is koken op inductie?

Bij een inductie kookplaat wordt de bodem van de pan verhit in plaats van de kookplaat. Dit komt doordat elektrische spoelen een magnetisch veld genereren waarbij warmte vrijkomt. Dit is erg veilig want wanneer u de pan van de kookplaat afhaalt, kunt u zichzelf niet meer verbranden aan de kookplaat.

Novy inductie is een goed voorbeeld van design inductie kookplaten.

De voordelen van inductie

Een inductie kookplaat biedt verschillende voordelen:

  • Gemakkelijk schoon te houden. Omdat een inductie kookplaat relatief koel blijft, zullen etensresten minder snel inbranden. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk verwijderen. Daarnaast is de glasplaat gemakkelijk te reinigen.
  • Optimale temperatuurregeling. De temperatuurverandering is direct voelbaar wat handig is tijdens het koken.
  • Veilig. Omdat alleen de pan wordt verhit, blijft de omgeving rondom de pan koel. Hierdoor kunt u zich niet snel verbranden. Ideaal wanneer kinderen graag helpen bij het koken. 
  • Weinig energie verloren. Bij koken op een inductie kookplaat gaat er weinig energie verloren. Alle energie wordt namelijk gebruikt om de pan te verwarmen.

Waar moet u op letten?

Wanneer u graag een inductie kookplaat wilt aanschaffen, is het slim om op bepaalde factoren te letten. Zo zal er wellicht een aparte elektriciteitsgroep aangelegd moeten worden om veilig te kunnen koken. Ook heeft u waarschijnlijk nieuwe pannen nodig die geschikt zijn voor inductie. Bedenk daarnaast goed hoeveel inductiezones u nodig heeft en hoe groot de kookplaat moet zijn zodat u wordt voorzien in al uw wensen.

Afspraak maken bij Keukenconcurrent

Maak een afspraak

Laat je inspireren en adviseren tijdens een afspraak bij Keukenconcurrent.

×