Keramische kookplaten

keramische kookplaat

Keramische kookplaten

Een keramische kookplaat is één van de mogelijkheden wanneer u op zoek bent naar een nieuwe kookplaat. Bij keramisch koken wordt de glasplaat verwarmd door middel van verwarmingselementen. Deze elementen gloeien rood op wanneer u de keramische kookplaat aanzet. Hierdoor worden de kookzones zichtbaar en vervolgens kunt u de pan erop zetten om de heerlijkste gerechten klaar te maken.

De voordelen van keramisch koken

Keramisch koken heeft verschillende voordelen:

  • Gemakkelijk te reinigen. Een keramische kookplaat is gemaakt van glas en heeft daardoor een glad oppervlak. Het voordeel hiervan is dat de plaat gemakkelijk schoon te maken is. Etensrestjes kunnen er snel vanaf worden geveegd. Let er wel op dat de kookplaat goed afgekoeld is zodat u zich niet verbrandt aan het hete oppervlak.
  • Gaat lang mee. Een keramische kookplaat is zeer betrouwbaar en gaat gemiddeld langer mee dan andere kookplaten.
  • Ziet er modern uit. Een keramische kookplaat ziet er modern uit en is daarom een mooie toevoeging aan iedere keuken. 

Waar moet u op letten?

Wanneer u een keramische kookplaat aanschaft, is het goed om te weten dat er een speciale aansluiting vereist is. Er zullen bijvoorbeeld aparte groepen in de meterkast geplaatst moeten worden. Daarnaast moeten ook de pannen geschikt zijn voor een keramische kookplaat en een gladde onderkant hebben. Wanneer dit niet zo is, zal er veel warmte langs de pan verloren gaan en dit kost onnodig veel energie.

Het aantal kookzones

Het aantal kookzones kan per keramische kookplaat verschillen. Bedenk dus vooraf goed hoeveel pannen u tegelijk wilt gebruiken.
De grootte van de kookplaat is ook van belang. Wanneer u namelijk voor een groter formaat kiest, zal er meer ruimte tussen de kookzones zitten waardoor u gemakkelijker uw pannen kwijt kunt.

Afspraak maken bij Keukenconcurrent

Maak een afspraak

Laat je inspireren en adviseren tijdens een afspraak bij Keukenconcurrent.

×