Gratis Keukenmagazine

Lees alles over de verschillende keukenapparatuur en - merken in ons GRATIS magazine

Novy inductie

KeukenConcurrent, uw Novy inductie specialist

Koken was nog nooit zo gemakkelijk en leuk! Inductie is dé bereidingswijze van de toekomst. Met de domino's en inductiekookplaten van Novy heeft u bij het koken dagelijks plezier van vooruitstrevende technologie. De specifieke voordelen van inductie geven u als kok alle ruimte om te koken zoals u dat wilt.

Geniet van de mogelijkheid om vanaf de kookplaat uw afzuigkap te bedienen met InTouch.

Waarom Novy-inductie

INTOUCH

Kiest u voor een combinatie van de Novy-afzuigkap en een Novy-inductiekookplaat, dan heeft u bij een aantal afzuigkappen extra bedieningsgemak met InTouch. Geniet van de mogelijkheid om vanaf de kookplaat uw afzuigkap te bedienen met InTouch. InTouch biedt ergonomische en praktische voordelen. Alle functies bevinden zich op werkbladhoogte, zijn goed zichtbaar en intuïtief te bedienen. U heeft de volledige controle over de instelling van afzuigkap en kookplaat. InTouch zit standaard op de Maxi Pure'line, Pure'line, Mini Pure'line en Zen. Daarnaast is er de optie om een stuurelement te bestellen, deze kan voor de Vision, Flat'line, Pro'line, Head'line, vlakscherm (D 663 en D 693), Fusion en de Touch-afzuigkappen worden toegepast. Dan kunnen deze afzuigkappen ook met InTouch werken. U kunt beide apparaten altijd onafhankelijk blijven gebruiken. Bovendien hoeft u geen extra bekabeling aan te leggen.

SLIDERBEDIENING

Door het bewegen van uw vingertop over de Sliderbediening selecteert u snel en gemakkelijk het gewenste niveau op de kookplaat. U kunt ook rechtstreeks het niveau kiezen. POWERFUNCTIE Wilt u nog meer vermogen tijdens het koken, dan kunt u de Powerfunctie inschakelen. Hier kunt u bijvoorbeeld voor kiezen als u in een kortere tijd een grote hoeveelheid water wilt verhitten.

SUPER POWERFUNCTIE

Wilt u én meer vermogen én dit vermogen specifiek inzetten, dan kunt u met de Super Power-functie de kookzone een extra boost geven. Het extra vermogen stelt u daarmee nog specifieker af op de inhoud van de pan. Dus als u snel vlees wilt dichtschroeien of vis wilt bakken, dan werkt de Super Powerfunctie met u mee.

BRIDGEFUNCTIE

Stel u wilt een omvangrijke vis pocheren in een grote pan of u bereidt een gerecht in een brede braadslede. Met de Bridgefunctie koppelt u direct 2 achter elkaar liggende zones eenvoudig tot één grote kookzone, zodat u deze tegelijkertijd met één beweging kunt bedienen.

WARMHOUDFUNCTIE

Als u uw gerechten warm wilt houden, dan is dat met de warmhoudfunctie prima mogelijk. Gedurende 2 uur kunt u de gerechten warm houden op 70 °C. Naast 70 °C kunnen de kookplaten ook beschikken over een smeltfunctie van 42 °C, wat ideaal is voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade zonder een bain-marie. Desserts maken was nog nooit zo eenvoudig!

TIMERFUNCTIE EN ONAFHANKELIJKE KOOKWEKKER

Bij het bereiden van smaakvolle gerechten kan tijd een cruciale factor zijn. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft elke kookzone een afzonderlijke timer. Daarmee geeft u elk gerecht de tijd die het nodig heeft. U heeft ook de mogelijkheid de timer te gebruiken zonder dat u aan het koken bent, zodat deze als een kookwekker functioneert.

RESTWARMTEFUNCTIE

Eén van de voordelen van inductie is dat alleen de kookzone ter grootte van de pan wordt verhit. Het deel van de kookplaat dat dus warm wordt, is bij inductie zeer gericht. Echter, na het gebruik is het ook belangrijk dat u of anderen zich niet branden aan het verhitte deel. Daarom geeft de restwarmtefunctie voor extra veiligheid na het uitzetten van de kookzone aan of deze nog warm is.

PANDETECTIE

De kookplaat gaat alleen in werking als u een geschikte pan op de kookplaat plaatst. Een geschikte inductiepan is magnetisch en heeft een vlakke onbeschadigde bodem. De Pandetectie controleert of er een geschikte pan op de kookplaat gezet wordt. Zo niet, dan zal de kookplaat uit veiligheidsoverwegingen automatisch uitschakelen.

AANKOOKAUTOMAAT

De inhoud van de pan wordt eerst aan de kook gebracht, waarna het kookproces op een lager niveau verdergaat. Dit is op alle kookzones toe te passen.

STOP & GO

Wilt u tijdens het koken uw activiteiten tijdelijk onderbreken omdat bijvoorbeeld de deurbel gaat, dan is de Stop & Go functie ideaal. De energietoevoer naar de kookplaat zet u daarmee tijdelijk uit en de kookplaat onthoudt gedurende 10 minuten alle ingestelde niveaus. Bij aanraking van de toets binnen 10 minuten kunt u moeiteloos weer verder koken.

BEVEILIGINGEN

Gemak dient de mens, ook tijdens het koken. Het vergroot het kookplezier. Maar in de keuken gaat veiligheid voor alles, vóór, tijdens én na het koken.

(Kinder)vergrendeling
De vergrendeling werkt als een slot op de kookplaat. Door het activeren van de vergrendelingstoets kunt u de ingestelde functies vergrendelen. Deze functie is handig voor onbedoelde wijzigingen door bijvoorbeeld kinderen of voor het schoonmaken van de kookplaat tijdens het koken.

Beveiliging tegen overkoken
 “De melk kookt over!” Geen nood. Stel een pan kookt over en het vocht loopt onverhoopt over het bedieningspaneel, dan gaat de kookplaat automatisch uit ter beveiliging. Zolang het vocht buiten het bedieningspaneel blijft, kunt u eenvoudig met een vochtige doek de glasplaat reinigen.

Beveiliging tegen oververhitting
Om oververhitting te voorkomen, schakelt de kookplaat uit wanneer dit nodig is. Dit gebeurt automatisch als de kookplaat detecteert dat de pan leeg is of als er te weinig ventilatie onder de kookplaat is en de elementen mogelijk te warm worden.

Veiligheidsuitschakeling
De kookzone schakelt automatisch uit zodra de maximale gebruiksduur wordt overschreden. Voor elk niveau staat een bepaalde tijdsduur, waarna de kookzone zal uitschakelen. Dit biedt extra veiligheid indien vergeten wordt de kookplaat uit te schakelen. 

Test onze keuken apparatuur

Wij hebben standaard 200 apparaten in onze winkel staan. Maar kunnen véél meer bestellen. Laat u daarom goed informeren door onze adviseurs over onze merken, de mogelijkheden per apparaat en het prijskaartje. Tegelijk kunt u de apparaten zelf uitproberen: zo weet u meteen welk merk het beste bij u past!

Test onze keuken apparatuur

Wij hebben standaard 200 apparaten in onze winkel staan. Maar kunnen véél meer bestellen. Laat u daarom goed informeren door onze adviseurs over onze merken, de mogelijkheden per apparaat en het prijskaartje. Tegelijk kunt u de apparaten zelf uitproberen: zo weet u meteen welk merk het beste bij u past!

Gratis KeukenConcurrent budgetplanner

Weten wat uw nieuwe keuken kost bij ons?

Bereken het met onze online budgetplanner

  • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
  • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
  • Snel, simpel en gemakkelijk

Weten wat uw nieuwe keuken kost bij ons?

  • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
  • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
  • Snel, simpel en gemakkelijk
Terug naar boven
×

Wacht!

"Ga niet met lege handen weg!"

Ontvang gratis ons Keuken Magazine boordevol tips en een compleet overzicht van onze keukencollectie inclusief prijs.