Magnetrons

Magnetron

Magnetrons: waar moet u op letten?

De magnetron behoort tot de standaarduitrusting van iedere keuken. Of u er nu diepgevroren voedsel mee ontdooit of melk mee opwarmt, een magnetron is een erg handig apparaat. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar wat het soms lastig kan maken om een goede keuze te maken. Want waar moet u nu op letten bij het kopen van dit keukenapparaat? Wij zetten de belangrijkste aspecten op een rij.

Waar moet u op letten?

Wanneer u een nieuwe magnetron uitzoekt, is het belangrijk om te letten op deze vier elementen:

  • Inhoud. De inhoud verschilt vaak van 20 tot 36 liter. Bedenk goed welk formaat u fijn vindt en past bij uw manier van koken. 
  • Vermogen. Hoe meer vermogen een magnetron heeft, hoe sneller uw bevroren voedsel is ontdooid. Let er daarom op of het apparaat over voldoende vermogen beschikt. Vaak ligt het maximale vermogen tussen de 700 en 900 watt.
  • Bediening. Het apparaat moet ook gebruiksvriendelijk zijn en dus gemakkelijk te bedienen zijn. Van draaiknoppen en druktoetsen tot touch-control, u kunt alle kanten op.
  • Extra functies. Een magnetron kan ook uitgerust zijn met aanvullende functies. Denk hierbij aan een uitgestelde startmogelijkheid of speciale knoppen voor bepaald voedsel. Ook komen er tegenwoordig extra slimme varianten op de markt die bijvoorbeeld tellen hoeveel calorieën er in de maaltijd zitten. Een ander voorbeeld is een magnetron met een geïntegreerde infraroodcamera. Hierdoor kunt u precies zien of het voedsel warm genoeg is.

Inbouw of vrijstaand?

Het eerste wat u moet beslissen is of u een inbouw of vrijstaand model wilt hebben. Een inbouwmagnetron wordt strak weggewerkt in het interieur wat er vaak prachtig uitziet. Het voordeel hiervan is dat u geniet van meer ruimte op het aanrechtblad. Een vrijstaand model biedt weer als voordeel dat u deze kan verplaatsen wanneer u maar wilt. Bovendien hoeft u alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en de magnetron gaat aan. Terwijl dit natuurlijk een heel ander verhaal is bij een inbouw variant.

Afspraak maken bij Keukenconcurrent

Maak een afspraak

Laat je inspireren en adviseren tijdens een afspraak bij Keukenconcurrent.

×