Tips voor kleine keukens - KeukenConcurrent
Kleine keukens
Zoeken

kleine keukens voor de laagste prijs!

Keuken voor kleine ruimte

Kleine keukens bieden met een slimme indeling alle ruimte die u nodig heeft. Door optimaal gebruik te maken van de ruimte behoudt u het overzicht en kunt u alle benodigdheden en keukenapparatuur gemakkelijk kwijt. Bovendien verhoogt u automatisch de gebruiksvriendelijkheid van uw keuken met een slimme indeling. Wilt u weten hoe u uw kleine keuken optimaal inricht? Lees dan snel verder voor onze handige tips.

Compacte keukenapparatuur

Kleine keukens zijn gebaat bij compacte apparatuur. Keukenapparatuur is onmisbaar in de keuken, maar neemt al snel veel ruimte in beslag. Denk daarom goed na over de apparatuur die u echt nodig heeft. Waar u waarde aan hecht, bijvoorbeeld een grotere koelkast of een ruim fornuis, is bepalend voor de keuze van de rest van de apparatuur. Door te kiezen voor een stoomoven, heeft u minder gaspitten nodig. U kunt daarnaast een oven uitsparen door een combimagnetron te nemen. Ook een koelvriescombinatie zorgt ervoor dat u meerdere functies in één apparaat combineert.

 

Ruimtelijkheid creëren

Een kleine keuken wilt u graag groter laten ogen. Met goede lichtinval en verbinding met de woonkamer oogt het geheel een stuk ruimtelijker. Met een bar of zithoek kunt u vervolgens de keuken bij de leefruimte betrekken. Deze brug tussen het kook- en leefgedeelte geeft u een extra gevoel van ruimtelijkheid. Daarnaast lijkt een lichte keuken optisch groter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een werkblad, achterwand en vloer in een lichte kleur. Houd donkere elementen beperkt en kies het liefst zoveel mogelijk voor lichte tinten. U hoeft hierbij niet alleen aan wit te denken, ook pastelkleuren zijn tegenwoordig steeds meer in trek, net als lichte aardetinten voor een natuurlijke uitstraling. Door de kleurtonen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, creëert u rust in de ruimte. Ook dit komt ten goede van de optische grootte van uw keuken.

 

Uw eigen kleine keuken ontwerpen?

Wilt u zelf aan de slag gaan met een ontwerp voor uw kleine keuken? Gebruik dan onze handige 3D ontwerper. Met behulp van deze tool ontdekt u de ideale opstelling voor uw keuken. Breng uw keukenideeën in beeld en bekijk of deze realistisch zijn. U kunt eindeloos variëren en puzzelen totdat u het gewenste ontwerp heeft gemaakt. Vervolgens kunt u deze eenvoudig delen met vrienden, familie of een van onze keukenadviseurs voor een professionele mening.

Terug
Sluiten
×