Tips voor kleine keukens

Kleine keukens

Hoe haal je het maximale uit je keuken als je over weinig ruimte beschikt? Een kleine keuken hoeft geen onoverzichtelijk geheel te worden. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om de ruimte zo ruim en overzichtelijk mogelijk in te richten. Met een slimme indeling bieden kleine keukens alle ruimte die je nodig hebt. Bovendien is de kleine keuken in alle keukenstijlen mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleine landelijke keuken? Deze aangename sfeer maakt je keuken een fijne ruimte om in te koken. Wil je weten hoe je een kleine keuken optimaal inricht? Lees dan snel verder voor onze handige tips.

Ruimtelijkheid dankzij kleuren

Beschik je over weinig vierkante meters in je ruimte, gebruik dan kleuren om de ruimte ruimtelijker te laten lijken. Een witte keuken is zeer aan te raden als je de ruimte optisch groter wilt laten lijken. De witte kleur oogt fris en laat de keuken leven. Ook fellere, vrolijke kleuren zoals rood en oranje hoef je niet te vermijden. Combineer de kleuren op de juiste manier en je creëert een prachtig, uniek geheel.

Het gebruiken van zowel lichte als donkere kleuren behoort ook tot de mogelijkheden. Op deze manier benadruk je de lichte elementen en creëer je dynamiek. Ben je een fan van zwart? Kleine zwarte keukens zijn gewaagd en als je de keuken op de juiste manier weet te combineren tover je de ruimte om tot een stijlvolle keuken. Combineer de zwarte keuken bijvoorbeeld met een lichte vloer voor het optimale contrast.

Gebruik de ruimte optimaal

Ben je bang dat je door het beperkte aantal vierkante meters een rommelige of niet praktische keuken realiseert? Dat is nergens voor nodig! Er zijn meer dan genoeg creatieve en praktische oplossingen om de kleine keuken zo aangenaam mogelijk in te richten. Wil je een kleine rechte keuken of een lange smalle keuken? Er zijn veel verschillende keukenopstellingen mogelijk.

Gebruik de plafondruimte optimaal door het plaatsen van hoge kasten. Ook het plaatsen van slanke bovenkasten is een praktische oplossing die de ruimte goed benut. Je krijgt hierdoor direct meer mogelijkheden voor het plaatsen van borden, glazen en keukenapparatuur zonder dat het te veel keukenruimte inneemt.

 

Kleine hoekkeuken

Een populaire variant van de kleine keuken is de kleine hoekkeuken. Deze kleine keukenopstelling geeft goede mogelijkheden om een kleine keuken in te richten. Deze keuken zorgt voor veel opbergruimte dankzij verschillende hoge hoekkasten.

Een ander voordeel van deze keuken is dat het mogelijk is om een eethoek te maken of een speel- of werkplek voor de kinderen. Ook kun je in een hoek die normaal gesproken verloren gaat een handige draaicarrousel installeren. Hier kun je veel pannen en andere keukenaccessoires kwijt.

Kookeiland

Ben je fan van een kookeiland? Een kookeiland kan in de kleine keuken als je de ruimte goed indeelt. Het kookeiland heeft ruimte nodig, zodat je om het kookeiland heen kunt lopen. Wij raden een doorgang van één meter aan. Een kookeiland komt vooral goed tot zijn recht in een kleine open keuken. Wil je de keuken en woonruimte tot een geheel maken? Wat dacht je dan van een kleine woonkeuken.

Een klein keukenblok met spoelbak zorgt ervoor dat er niet veel ruimte verloren gaat, terwijl je toch aangenaam kunt koken. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat de afzuiging in de weg zit. Tegenwoordig kun je de afzuiging namelijk in het werkblad van het kookeiland verwerken. Stijlvol en praktisch tegelijk.

 

 

Zelf ontwerpen of inspiratie opdoen?

Wil je zelf aan de slag gaan met een ontwerp voor jouw kleine keuken? Gebruik dan onze handige 3D ontwerper. Met behulp van deze tool ontdek je de ideale opstelling voor je keuken. Breng je keukenideeën in beeld en bekijk of deze realistisch zijn. Je kunt eindeloos variëren en puzzelen totdat je het gewenste ontwerp heeft gemaakt. Wil je graag inspiratie opdoen voor een kleine keuken? Kom dan langs in een van onze showrooms en bekijk de verschillende goedkope kleine keukens. Stel je vragen aan een van onze adviseurs en realiseer samen met ons jouw ideale keuken.

×