Strakke keukens: strak en rechte materialen – KeukenConcurrent
Strakke keukens
Zoeken

Strakke keukens: strakke materialen en rechte vormen

Strakke keukens kenmerken zich door het minimalistische karakter. Een strakke keuken voelt ruimtelijk aan, straalt rust uit en is vaak voorzien van rechte lijnen en een gladde afwerking. In deze keukenstijl ziet u geen overbodige details en decoratie, maar sluit alles perfect op elkaar aan. Zelfs de keukenapparatuur wordt zoveel mogelijk weggewerkt in de keukenfronten om het strakke karakter te benadrukken. Het resultaat is een mooie, overzichtelijke keuken die modern aanvoelt. Wij vertellen u graag meer over strakke keukens.

Strakke en gladde materialen. Een strakke keuken staat garant voor een rustgevende sfeer. Om dit te bewerkstelligen, is het van belang dat er vooral gebruik gemaakt wordt van strakke en gladde materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoogglans kastjes zonder grepen. Het greeploos design zorgt ervoor dat de gladde afwerking niet wordt onderbroken en de hoogglans afwerking benadrukt het gladde karakter. Wilt u toch liever grepen? Kies dan voor simpele, strakke grepen die passen bij het design van de keuken.

Rechte vormen, hoeken en lijnen. In een strakke keuken valt direct het strakke lijnenspel op. Alle keukenkasten zijn bijvoorbeeld perfect op elkaar uitgelijnd. Daarnaast ziet u vooral rechthoekige keukenapparatuur terug. Denk hierbij aan een rechthoekige afzuigkap of een vierkante zwarte inductie kookplaat. Ook de (weinige) accessoires zijn strak afgewerkt en hebben een minimalistische uitstraling. Bovendien is het werkblad in een strakke keuken vaak voorzien van scherpe hoeken. Wilt u de ruimtelijke sfeer bevorderen? Kies dan voor zwevende keukenkastjes en laat de bovenkastjes niet helemaal tot het plafond reiken.

Keukenmagazine

  • Lees alles over strakke keukens in ons GRATIS magazine

Meer weten over strakke keukens? Is een strakke keuken iets voor u? Kom dan langs in één van onze showrooms. Hier kunt u verschillende varianten van strakke keukens bekijken. Laat u inspireren door alle mogelijkheden zodat uw droomkeuken werkelijkheid wordt. Onze adviseurs staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Terug
Sluiten
×