Nieuws

Hoe ontstaan composiet en graniet?

Een composieten werkblad is gemaakt van samengesteld materiaal, namelijk gemalen zand- en graniet (95%), polyesterhars (5%) en kleurpigmenten. Het blad is oersterk en zeer dicht, omdat de verschillende materialen onder hoge druk tegen elkaar aan worden geperst. Graniet is een echt natuurproduct. Voor veel mensen is graniet dan ook het summum van een luxe aanrechtblad. Doordat graniet een natuursteen is, is ieder werkblad uniek.

Sterke en duurzame materialen

Er zijn een aantal overeenkomsten tussen composiet en graniet. Bent u op zoek naar een blad dat tegen een stootje kan en lang meegaat? Dan zijn beide materialen een goede keus. Composiet en graniet zijn namelijk zeer sterk, duurzaam en stoot-, slijt- en krasvast. Beide materialen zijn daarnaast ook zeer hittebestendig, al moet je composiet niet te lang aan hitte blootstellen. Hierdoor kan het hars in het blad verkleuren.

Zoek de verschillen

Hoewel composiet en graniet op elkaar lijken, zijn er ook verschillen. Door het productieproces kan composiet in allerlei verschillende kleuren worden opgeleverd en kun je bijna geen kleurverschil zien bij het plaatsen van meerdere bladen. Graniet, als natuurproduct, wordt gedolven en bestaat voornamelijk uit zwarte, witte en roze tinten. Wil je later nog een aanrechtblad in dezelfde kleur, dan is dat dus een stuk lastiger bij graniet. Bovendien is graniet minder dicht en poreuzer dan composiet. Hierdoor is het gevoeliger voor bijtende stoffen en kan vocht snel in het aanrechtblad dringen.

Vraag gratis ons magazine aan

Wilt u meer weten over verschillende aanrechtbladen? Of wilt u meer inspiratie opdoen en verschillende keukenstijlen bekijken? Vraag dan ons gratis magazine aan. Hierin vindt u een compleet overzicht van onze laagst geprijsde keukens. Bestel het magazine nu en binnen drie dagen ligt het bij u op de deurmat!

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×