De keuze is reuze

Er zijn heel wat keuzes mogelijk in houtsoorten en kleuren. Veel gebruikte houtsoorten zijn beuk, eik en teak. Ieder soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kleurschakeringen. Wilt u een houtsoort met een duidelijk zichtbaar patroon? Kies dan voor beukenhout. Een wat subtielere variant met een zeer diepe geel- tot donkerbruine kleur is eikenhout. Tot slot zorgt de schitterende goudbruine kleur van teak voor een extra warme en luxe uitstraling.

De voor- en nadelen

De belangrijkste reden waarom een houten werkblad zo populair is, is de unieke, warme en luxe uitstraling die het creëert in uw keuken. Daarbij is het kras-, hitte- en vlekbestendig doordat er enkel de beste kwaliteit hardhout wordt gebruikt. Ondanks de goede kwaliteit en het juiste onderhoud blijft hout een natuurproduct dat reageert op vocht. Vochtige vaatdoeken of sterke schoonmaakmiddelen kunnen het houten werkblad blijvend aantasten. Geef vloeistoffen geen kans om in te trekken in het werkblad, zodat u langer kunt genieten van uw houten werkblad.

Het onderhoud van een houten werkblad

Doordat hout een natuurproduct is, vergt het enig onderhoud. Het is aan te raden om een houten werkblad minstens twee keer per jaar met onderhoudsolie in te wrijven. Na behandeling ziet het blad er weer uit als nieuw. Bovendien kan het dan in geval van vlekken of kleine beschadigingen opgeschuurd worden en opnieuw met olie behandeld worden. Onderhoud het duurzame hardhout op de juiste manier en u zult jaren plezier hebben van uw houten werkblad.

Vraag ons gratis magazine aan

Meer tips over houten werkbladen leest u in ons gratis magazine. Bewonder meer dan 50 keukens, ontdek handige tips en lees ervaringen van klanten. Binnen drie dagen ontvangt u het magazine al thuis op uw deurmat.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij u.
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Terug
Sluiten
×