Energiezuinige inductiekookplaat

Een inductiekookplaat gaat enorm efficiënt om met energie. Niet de hele kookplaat wordt verwarmd, zoals bij een keramisch kookplaat wel het geval is, maar alleen de plek waar de pan staat. De kookplaat er omheen blijft koel, waardoor wordt er geen ‘loze’ energie wordt verbruikt. Zodra u de pan van de kookplaat haalt, stopt het direct met verwarmen en koelt de kookplaat weer af. Een inductiekookplaat verbruikt dan ook 20 procent minder energie dan een keramische of halogeen kookplaat. Niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.  

 

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Veilig

Omdat er geen open vuur komt kijken bij koken op inductie, is dit veiliger dan koken op gas.  Doordat alleen het gedeelte van de kookplaat verwarmt waar de pan op staat, is inductie niet alleen energiezuinig maar ook veiliger. Als u de pan van de kookplaat haalt, koelt de plaat direct af waardoor u zich niet verbrandt. Een bijkomende veiligheidsgarantie hierbij is dat u niet per ongeluk het gas aan laat staan terwijl u van huis gaat, zonder dat er een pan op het vuur staat. 

Hygiënisch

Inductiekookplaten zijn eenvoudig schoon te houden. Dit komt omdat een inductiekookplaat uit een gehele plaat bestaat met een egale oppervlakte. U haalt gemakkelijk een doekje over de plaat zonder rekening te houden met moeilijke hoekjes of gaspitten. Uw inductiekookplaat is direct weer schoon en klaar voor nieuw gebruik. Bovendien gaat een inductiekookplaat naadloos over op uw aanrechtblad, wat het nog gemakkelijker maakt om het schoon te houden.

Makkelijk en snel koken

Een inductiekookplaat is erg gemakkelijk te bedienen. De gewenste temperatuur instellen doet u eenvoudig aan de hand van niveaus. Deze niveaus variëren tussen de 1 en 9, waarbij 9 het heetst is en 1 het koelst. Vervolgens doet de inductiekookplaat de rest. De kookplaat heter of koeler maken doet u eenvoudig door het niveau hoger of lager te zetten.

Een inductiekookplaat kopen?

Wilt u ook een inductiekookplaat kopen? Houd er dan rekening mee dat niet alle pannen geschikt zijn voor deze soort kookplaat. Maar gooi ook niet direct al uw huidige pannen weg, want dat is misschien ook niet nodig. Als er op de bodem van de pan een inductieteken staat, weet u dat u goed zit en kunt u de pan gewoon blijven gebruiken. Bent u er niet zeker van of uw pan geschikt is? Dan kunt u dit met een simpel trucje alsnog ontdekken. Houd een magneet tegen de bodem van deze pan. Blijft de magneet plakken? Dan is uw pan geschikt voor inductiekookplaten.

 

Kom naar de showroom

Zoals u leest, biedt een inductiekookplaat vele praktische voordelen en gebruiksgemakken. Wilt u de inductiekookplaten met eigen ogen zien? Dat kan! Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Liever advies van een van onze adviseurs? Maak dan van tevoren eenvoudig online een afspraak. Zij hebben dan alle tijd om u te helpen met de juiste keuze. Wilt u meer weten op het gebied van kookplaten en keukentrends? Bestel dan gratis ons magazine en laat u inspireren.

×