Nieuws

Gaskookplaten

De gaskookplaat is niet alleen de meest traditionele vorm van koken, maar is ook de populairste manier. Het open vuur brengt de hitte direct over op de pannen. Bovendien is de temperatuur eenvoudig te reguleren, waardoor u altijd volledige controle hebt over de garing van uw ingrediënten. Tot slot heeft u voor een gaskookplaat geen speciale pannen nodig, wat wel het geval is bij enkele andere kookplaten, zoals een inductie kookplaat.

Inductie kookplaten

Een inductieplaat werkt met magnetische velden, waardoor de pan snel verwarmd wordt. De kookzone zelf wordt echter niet heet. Dit zorgt ervoor dat koken met een inductiekookplaat de meest veilige manier van koken is. Bovendien is dit een zeer energiezuinige optie. Let er wel op dat u speciale pannen moet hebben die geschikt zijn voor een inductie kookplaat.

Keramische kookplaten

Een keramische kookplaten werkt aan de hand van verwarmingselementen. De opwarming van de kookzones is relatief langzaam in vergelijking met andere kookplaten en de temperatuur is hierdoor ook langzamer aan te passen. Toch kunt u slim gebruik maken van de langdurige warmte die de kookzone afgeeft door bijvoorbeeld een saus te laten sudderende op een langzaam afkoelende kookzone.

Fornuis

Het grote voordeel van een fornuis is dat het goedkoper is dan het plaatsen van een kookplaat met een bijbehorende keukenkast. Bovendien zorgt een fornuis er vaak ook voor dat u meer kookruimte heeft én over een grotere oven beschikt. Twee vliegen in één klap dus! Het nadeel van ingebouwde ovens in het fornuis is dat deze vaak wat lager geplaatst is, waardoor het gebruik van oven als belastend voor de rug kan worden ervaren.

Vraag ons gratis magazine aan

Bent u benieuwd naar de kookplaten van KeukenConcurrent? Bestel hier gemakkelijk ons gratis magazine aan voor meer informatie. Hierin vindt u een compleet overzicht van ons

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×