U wilt er natuurlijk vanuit kunnen gaan dat de nieuwe keuken voor een lange periode mee zal gaan. Goed onderhoud van uw keuken is het geheim voor het behouden van de nieuwe status van uw keuken. Lees hier meer over het onderhoud van verschillende materiaaltypes van een keuken. Zo geniet u zo lang mogelijk van uw keuken.

Kunststof onderhoud

Kunststof kan in een keuken zowel verwerkt worden in het keukenblad als in de fronten. Beide dienen op dezelfde manieren te worden onderhouden. Kunststof is goed schoon te maken en te onderhouden met zogenoemde zachte reinigingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld allesreiniger. Om schade aan het materiaal te voorkomen, kunt u beter geen schuurmiddelen gebruiken.

Gelakte fronten

Gelakte fronten zijn zeer krasgevoelig. Bij gelakte fronten wordt het aangeraden om milde, neutrale schoonmaakmiddelen te gebruiken. Gebruik hier geen schuurspons, hiermee is de kans op krassen en/of schade zeer groot bij lak. Wrijf niet te hard met de spons over het gelakte oppervlak. Voor het beste resultaat wrijft u zachtjes in een cirkelvorm.

Hout onderhoud

Hout is van nature is een zeer gevoelig materiaal en vraagt om goed onderhoud om de kwaliteit te behouden. Vaak is hout in de keuken al voorzien van een beschermende laag, maar dit houdt niet alles tegen. Hout en water zijn geen goede combinatie; het water kan zorgen voor vervormingen in het materiaal. Maak daarom met een lichtvochtige doek schoon en zorg ervoor dat het oppervlak daarna weer goed droog is. Ook bij het knoeien van vloeistoffen wordt aangeraden om de plek zo snel mogelijk vochtvrij te maken. Om de kwaliteit van het hout te behouden, is het belangrijk om ongeveer twee keer per jaar een speciale olie in het werkblad en/of de fronten te impregneren. Deze olie biedt bescherming tegen beschadigingen door vocht.

Natuursteen

Er bestaan verschillende typen natuursteen in de keuken en iedere soort dient op zijn eigen manier te worden onderhouden. Voor een granieten keukenblad bestaan er speciale reinigingsmiddelen, gebruik hiervoor geen schuurmiddelen. Een composieten werkblad moet juist weer met milde, neutrale schoonmaakmiddelen worden onderhouden. Heeft u een mat of grof oppervlak? Dan kunt u hiervoor schuurmiddelen gebruiken. Bij een marmeren werkblad moet er tweemaal per jaar een impregneermiddel worden gebruikt. Bij twijfel over het onderhouden van het type natuursteen kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs voor passend advies.

Vraag gratis ons magazine aan

Heeft u na het lezen van deze schoonmaak- en onderhoud tips nog vragen? Vraag dan ons gratis magazine aan voor meer informatie over het onderhoud van uw keuken. Hierin vindt u ook een compleet overzicht van onze laagst geprijsde keukens. Bestel het magazine nu en binnen drie dagen ligt het bij u op de deurmat!

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij u.
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Terug
Sluiten
×