Waar moet ik op letten bij het kiezen van een keukenopstelling?

U wilt het maximale halen uit de ruimte in de keuken. Het is goed dat u zich dan verdiept in de verschillende keukenopstellingen. Er is namelijk veel mogelijk wat betreft keukenopstellingen. Bij het kiezen van een keukenopstelling zijn persoonlijke smaak en functionaliteit van groot belang. Houd daarbij natuurlijk wel rekening met de grootte en de vorm van de ruimte. Wilt u precies weten waar u op moet letten bij het kiezen van een keukenopstelling? Lees dan snel verder en laat u inspireren.

De open keuken: woonruimte en keuken in één

Heeft u veel ruimte in huis voor het plaatsen van een keuken? Dan is de open keuken een aangename optie voor u. Bij de open keuken wordt de keuken namelijk bij de woonkamer betrokken. Gezelligheid staat in deze keuken centraal doordat u terwijl u kookt meekrijgt wat er in de woonkamer gebeurt. Zijn de kinderen rustig tv aan het kijken of zijn uw gasten aan het praten in de woonkamer? U krijgt het allemaal mee vanuit de keuken. Grote, open opstellingen zijn in dit type keuken een prettige optie. Kies voor een keukeneiland, een T-keuken of een parallelkeuken.   

Functionaliteit en uiterlijk

U wilt natuurlijk een keuken die volledig bij uw smaak past. Wij begrijpen dat de keuken zo stijlvol mogelijk ingericht moet worden. Het is hierbij belangrijk om niet te vergeten dat de keuken ook geschikt moet zijn om dagelijks in te koken. De functionaliteit is dan ook net zo belangrijk als de uitstraling van uw keuken. Bij het bepalen van een keukenopstelling is het dan ook goed om te letten op praktische zaken, zoals keukenapparatuur, werkruimte en opbergruimte. Hoe meer lades u heeft en hoe groter deze zijn, des te aangenamer u uw keukenproducten op kunt ruimen en bij de hand heeft wanneer u deze nodig heeft. Houd bij de keuze voor een keukenopstelling ook altijd de praktische aspecten in de gaten.

Houd ruimte over

Heeft u graag zo veel mogelijk ruimte nodig bij het koken, maar wilt u toch een groot aanrechtblad? Dan is een U-keuken of een hoekkeuken de beste optie voor u. Dankzij deze keukenvormen kunt u het midden van de keuken namelijk vrijhouden. U beweegt hierdoor vrij door de keuken wat wel zo aangenaam is tijdens het koken. Dat maakt deze keukenopstellingen praktisch en veelzijdig. Een bijkomend voordeel van een hoekkeuken is dat u bijvoorbeeld een carrouselkast kunt plaatsen, waardoor u geen ruimte verliest.

Kleine ruimte, groot gebruiksgemak

Heeft u minder ruimte tot uw beschikking, maar wilt u toch een hoog comfort ervaren tijdens het koken? Bekijk dan de rechte keuken eens. Deze keukenopstelling kan overal gemonteerd worden. Bovendien kunt u de kleine ruimte goed benutten door het plaatsen van hoge keukenkastjes en slimme opbergmogelijkheden. Zo geniet u zelfs in de kleine ruimte van een uiterst gebruiksvriendelijke keuken.

Bekijk de diverse keukenopstellingen

Wilt u de keukenopstellingen met eigen ogen bekijken? Of wilt u inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze vestigingen. Onze keukenexperts vertellen u graag alles over de mogelijkheden en beantwoorden met veel plezier al uw vragen.

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×