Michael van Gerwen wint WK darts 2019 - KeukenConcurrent
Michael van Gerwen wint WK darts 2019
Zoeken

De overwinning van Mighty Mike

Michael van Gerwen, ook wel bekend als Mighty Mike, bereikte deze overwinning door onder meer in de halve finale oud-wereldkampioen Garry Anderson te verslaan met 6-1. Tegen Michael Smith had onze Nederlandse darter net zo’n vloeiende start en wist hij wederom de eerste vier sets te winnen. Waar Smith net onder de 100 gemiddelde gooide, zat onze Mighty Mike daar vrijwel de gehele partij boven. Alhoewel Smith meerdere kansen kreeg gedurende de partij benutte hij deze niet. Mighty Mike strafte deze missers dan ook meteen af en wist zo set na set binnen te halen.

“Zeven of acht wereldtitels moet lukken met mijn kwaliteiten”

Hij heeft maar een paar uurtjes geslapen, maar met de wereldtitel op zak straalt Michael van Gerwen al een dag na de overwinning rust uit. In de lobby van het luxueuze Pullman Hotel, zijn verblijfplaats tijdens het WK aan de rand van het centrum van Londen, staat Mighty Mike relaxed nog een keer de pers te woord. De wereld volgens Michael van Gerwen klopt na de overwinning weer. Want Michael van Gerwen zonder wereldtitel, dat voelt ongewoon voor de beste darter op aarde. Dat er met het heroveren van de wereldtitel een last van zijn schouders is gevallen, gaf Michael direct na de finale al toe. Hoeveel WK-finales hij nog denkt te behalen? “Zeven of acht moet lukken met mijn kwaliteiten”, aldus Michael van Gerwen.

De huldiging

De overwinning van Michael van Gerwen werd volop gevierd in zijn woonplaats in Vlijmen. De wereldkampioen werd vanaf 19:00 uur toegejuicht vanaf het plein in het centrum van de Brabantse plaats. De burgemeester Willemijn van Hees overhandigde tijdens de huldiging een cheque van 1800 euro voor het goede doel Make-A-Wish. Het bedrag verwijst naar 180, de hoogste score die je kunt gooien in één beurt bij darts. Zelfs minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur, VVD) was namens het kabinet afgereisd naar Vlijmen om de kampioen te huldigen. Ook de Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels (Sport, SP) huldigde de kampioen. Voor de liefhebbers kun je hieronder een gedeelte van deze spectaculaire huldiging terugkijken.

Blogbericht zoeken

Typ hieronder uw zoekterm


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij u.
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
Terug
Sluiten
×