Wat is kookveldafzuiging?

Kookveldafzuiging, ook wel werkveldafzuiging is een afzuiging die volledig is geïntegreerd in een keukenwerkblad. Hierdoor heeft u geen grote afzuigkap meer boven de keuken hangen. Dit betekent dat de kookdampen niet van boven, maar juist van onder worden afgezogen. Kookveldafzuigingen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo heeft u de keuze uit talloze verschillende merken, maar ook de manier van afzuiging is verschillend. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde werkveldafzuiging in het midden van de kookplaat. Hierdoor worden alle geuren naar het midden van de kookplaat gezogen. Ook is een rechthoekige afzuiging aan de zijkant van de kookplaat een optie. De kookveldafzuigingen zijn altijd netjes in het werkblad weggewerkt, waardoor deze nauwelijks opvallen.

Hoe werkt kookveldafzuiging?

Het afzuigsysteem van een kookveldafzuiging is in de kookplaat verwerkt en neemt ongeveer 30 cm van een onderliggend keukenkastje in beslag. Hoe de kookveldafzuiging werkt, hangt af van de type afzuiging. Kiest u voor een afzuiging met luchtafvoer? Dan worden de afgezogen kookgeuren en -dampen naar buiten geleid. In dit geval moet de afzuiging aangesloten zijn op een leidingsysteem voor luchtafvoer. Een andere mogelijkheid is de kookveldafzuiging op recirculatie. Bij het recirculatiesysteem wordt de lucht afgezogen, gefilterd en gereinigd weer vrijgegeven in de keukenruimte. 

De voordelen van kookveldafzuiging

  • Ruimtelijke en open uitstraling: het grootste voordeel van kookveldafzuiging is dat u geen grote afzuigkap meer heeft hangen in de keuken. Hierdoor geniet u direct van een open, moderne ruimte. De ruimte die hiermee wordt bespaard kunt u daarnaast ook gebruiken voor extra kastjes voor meer opbergruimte. 
  • Stiller: kookveldafzuiging is in de meeste gevallen stiller dan een hangende afzuigkap.
  • Geurtjes verdwijnen direct: de geurtjes en dampen van het koken worden direct weggenomen uit de keuken, omdat de afzuiging zich dichter bij het kookveld bevindt.

Bora kookveldafzuiging

Een van de populairste kookveldafzuigingen is het afzuigsysteem van Bora. De Bora kookveldafzuigingen zijn van hoge kwaliteit, maken nauwelijks geluid, zijn veilig in gebruik en zijn eenvoudig te reinigen. De Bora GP4 is een van de nieuwste modellen en is compact in formaat. Hierdoor is dit model de ideale oplossing om ook in kleine keukens een kookveldafzuiging te realiseren.

Kom langs in onze keukenzaak

Bent u op zoek naar een kookveldafzuiging voor uw keuken? Kom dan langs in één van onze keukenwinkels en maak een afspraak met één van onze adviseurs en ontdek de kookveldafzuigingen met eigen ogen. De keukenadviseurs van KeukenConcurrent laten u met plezier alle mogelijkheden zien en beantwoorden graag al uw vragen. Wilt u vanuit huis alvast inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in de keukens van klanten of bestel het gratis keukenmagazine.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×