Wat kost een keuken?

De aanschaf van een keuken is een leuk project. De nieuwe inrichting van de keuken zorgt ervoor dat u deze ruimte geheel naar uw behoeften inricht, zodat koken nog leuker wordt. Een minder leuke kant aan een nieuwe keuken zijn de kosten die hierbij komen kijken. Natuurlijk zijn deze kosten onvermijdelijk, maar door dit slim aan te pakken kunt u een hoop kosten besparen. Bent u benieuwd welke kosten komen kijken bij een nieuwe keuken? En bent u benieuwd naar de gemiddelde keukenprijs? Lees dan snel verder en ga goed voorbereid aan de slag met uw nieuwe keuken.

Welke keukenelementen bepalen het kostenplaatje?

Sommige keukenelementen hebben een groter prijskaartje dan andere. Laten we beginnen bij de basis. Verschilt het design van uw oude keuken veel van de nieuwe keuken? Dat kan betekenen dat leidingen en aansluitingen moeten worden verlegd. Een belangrijke keuze ligt bij de montage van de keuken. Gaat u zelf aan de slag of geeft u deze zware klus uit handen? Hier leest u meer over de kosten die komen kijken bij het laten plaatsen van een keuken. Om een overzicht te krijgen van de kosten per keukenelement zetten wij deze hier voor u op een rijtje.

1. Grootte keuken

Allereerst hangen de kosten natuurlijk af van de grootte van uw keuken. Een grote keuken betekent hoogstwaarschijnlijk ook meer keukenkasten. Hiermee loopt de prijs meer op dan bij een kleine keuken met minder keukenkasten. 

2. Materialen

De keuze voor het materiaal kan een groot verschil maken in het kostenplaatje. Kiest u bijvoorbeeld voor natuursteen, zoals graniet, of hout, dan komt u hoger uit qua kosten dan kunststof met bijvoorbeeld een hout- of natuursteenlook. Bij het werkblad gaat het bovendien ook om de afmetingen. Een groter werkblad kost vanzelfsprekend meer dan een klein model, maar ook de dikte hiervan speelt een rol. Weeg daarom van tevoren goed de voor- en nadelen van ieder materiaal af en houdt hierbij ook rekening met de kosten en het gevergde onderhoud.

3. Keukenapparatuur

Tot slot is er de keukenapparatuur, het element dat wellicht het grootste deel vormt van het complete kostenplaatje. Kiest u voor hoogwaardige keukenapparatuur van een A-merk dat volledig voldoet aan de laatste ontwikkelingen? Dan bent u vrijwel zeker duurder uit dan wanneer u kiest voor goed functionerende apparatuur zonder extra functies. Ook bestaat er een verschil in kosten tussen losstaande en inbouwapparatuur. Bij inbouwapparatuur komen meer kosten kijken wat betreft de installatie. Het kan soms verleidelijk zijn om de goedkoopste opties te kiezen, maar bedenk u wel dat de apparatuur lang mee moet in het gebruik en dat u waarschijnlijk duurder uit bent als u de apparaten na enkele jaren alweer wilt vervangen door een nieuwer model. 

Zo berekent u de prijs van uw nieuwe keuken

Om erachter te komen wat uw ideale keuken zal gaan kosten kunt u gebruik maken van de handige KeukenConcurrent budgetplanner. Door middel van deze budgetplanner krijgt u een duidelijk inzicht in de kosten die komen kijken bij de keuken. Op basis van uw voorkeuren en keuze krijgt u een kostenplaatje te zien. De prijzen worden gebaseerd op de gemiddelde verkoopprijs, zodat u een duidelijk en eerlijk inzicht krijgt. Allereerst vult u de afmeting van de ruimte in en kiest u voor een keukenopstelling. Vervolgens kiest u uit vele kleuren en materialen. Daarnaast kiest u voor een werkblad en de gewenste hoeveelheid kastruimte. De apparatenset en eventuele accessoires zijn vervolgens de laatste keuzes. Na het kiezen van ieder element komt uw prijsindicatie tevoorschijn. Gaat u over uw budget heen volgens de budgetplanner of houdt u juist nog wat over? In de budgetplanner past u gemakkelijk uw keuzes aan, zodat u bijvoorbeeld direct ziet wat meer of minder kastruimte of andere keukenapparatuur voor effect heeft op de totaalprijs. Zo komt u er snel achter wat uw keuken gaat kosten.

De gemiddelde keukenprijs

De gemiddelde keukenprijs kan sterk variëren. Geen enkele keuken is hetzelfde en de inrichting hangt volledig af van uw smaak en keuzes. Om u toch een idee te geven van de kosten die komen kijken bij een keuken, kunnen wij u vertellen dat de gemiddelde kosten van een keuken rond de €5000,- liggen. Dit bedrag kan ook fors lager, als u bedenkt dat er al keukens aangeboden worden vanaf €1299,-. Natuurlijk kan het bedrag ook veel hoger, als u een groot budget heeft en de keuken compleet wil inrichten met de nieuwste mogelijkheden. Kortom, de kosten van de keuken hangen dus volledig af van uw wensen.

Maak een afspraak en ontdek wat de kosten van uw keuken zijn

Benieuwd wat uw keuken kost? Komt u er niet helemaal zelf uit met de budgetplanner of heeft u belangrijke vragen omtrent uw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak met een van onze professionele keukenadviseurs. Tijdens deze volledig gratis en vrijblijvende afspraak zetten zij met plezier uw wensen om in een realistisch plan. Bovendien kunt u samen diverse opties bespreken en vergelijken, zodat u met een zeker gevoel de keuzes voor uw nieuwe keuken maakt. Zo komt u er snel achter wat uw keuken kosten zullen zijn.

Terug
Sluiten
×