De keuken kosten op een rijtje – Keuken Concurrent
Keuken kosten
Zoeken

Keuken kosten: welke keukenelementen bepalen het prijskaartje?

Keuken kosten kunnen enorm variëren, maar blijven toch vaak bedragen die u niet iedere dag uitgeeft. Daarom is het slim om meer inzicht te krijgen in de keuken kosten. Zo kunt u een keuken kiezen die niet alleen bij u past, maar ook binnen het vooropgestelde budget.

De keuken kosten hangen af van een aantal keukenelementen die per keuken verschillen en daardoor voor een groot deel de keuken kosten bepalen. Deze zetten wij voor u hieronder op een rijtje, zodat u weet wat het prijskaartje is van uw droomkeuken.

1. De grootte van de keuken. Hierbij geldt logischerwijs: hoe groter uw keuken, hoe hoger het prijskaartje van uw keuken. U betaald namelijk gewoon meer voor de materialen die u extra nodig heeft. Bovendien kan ook de keukenopstelling invloed hebben op de keuken kosten.

2. De keukenapparatuur. De keuze voor de keukenapparatuur bepaalt voor een belangrijk deel de keuken kosten. Wanneer u kiest voor luxe apparatuur met allerlei functies van een A-merk bent u meer geld kwijt dan wanneer u keukenapparatuur aanschaft zonder toeters of bellen van een ander merk.

3. Het materiaal van het werkblad. Werkbladen zijn verkrijgbaar in allerlei materialen en dus ook in allerlei prijsklassen. Zo is een kunststof werkblad goedkoper dan een granieten of houten werkblad. Bekijk daarom goed bij ieder materiaal wat de voor- en nadelen zijn en of het type materiaal bij uw budget past. Tip: kies voor een kunststof werkblad met een natuursteen- of houtlook wanneer u wilt besparen op het werkblad maar toch wilt genieten van een luxueuze uitstraling.

Keukenmagazine

  • Alles over de goedkoope keukens en budget keuken in ons GRATIS magazine

4. Het type fronten. Ook de fronten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het ene materiaal is goedkoper dan het andere. Zo vallen kunststof fronten vaak in de laagste prijsklasse, terwijl de keuken kosten hoger oplopen wanneer u kiest voor massief houten fronten.

Krijg inzicht in uw keuken kosten. Wilt u weten wat uw nieuwe keuken gaat kosten? Gebruik dan onze budgetplanner waarmee u gratis uw keuken kosten kunt berekenen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Terug
Sluiten
×