Keuken inspiratie opdoen bij KeukenConcurrent

Op zoek naar keuken inspiratie omdat je op het punt staat om een nieuwe keuken te kopen? Dan zijn er heel wat beslissingen die je moet nemen. Vandaar dat wij je op deze pagina graag voorzien van handige keuken inspiratie. De keukenspecialisten van KeukenConcurrent begrijpen maar al te goed dat dit soort beslissingen erg lastig kunnen zijn. Zo nemen wij je mee door een aantal keuken ideeën over het gebruik van kleuren in de keuken. Daarnaast vertellen wij je meer over het kiezen van een passend werkblad en geven we je nog een aantal algemene tips over het kopen van een nieuwe keuken, zo ga je helemaal mee met de keukentrends van dit jaar. Handig toch? Dus kun je wel wat keuken inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder. 

Kleurgebruik in de keuken

Kleurgebruik in de keuken

Een van de belangrijkste dingen om je keuken helemaal eigen te maken, is het kleurgebruik in de keuken. Door je keuken te voorzien van kleuren bijpassend bij jouw stijl en smaak, maak je je keuken helemaal eigen. Door middel van kleur creëer je dan ook je eigen gewenste keukenstijl. Bij KeukenConcurrent is er op het gebied van kleur in de keuken dan ook van alles mogelijk. Bepaal samen met een van onze adviseurs jouw gewenste kleurenpalet en richt je keuken hier volledig mee in. Benieuwd welke kleuren in jouw keuken passen?

Keukenbladen

Kies een passend keukenblad

Naast kleur is het keukenblad ook een bepalende factor in je keuken. Bovendien is ook dit onderdeel zeer bepalend voor de stijl van je keuken. Bij KeukenConcurrent zijn er eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van keukenbladen. Zo kun je kiezen uit diverse materialen, van kunststof en composiet tot hout en beton. Benieuwd wat de voordelen zijn van ieder materiaal en welke variant bij jou en je keuken past? Voor meer keukeninspiratie lees dan meer over onze verschillende keukenbladen.

Algemene keuken kopen tips

Keuken kopen tips

Een gemiddeld persoon koopt maar twee of drie keer in zijn hele leven een nieuwe keuken. Dit zorgt er dan ook voor dat het uitkiezen van een nieuwe keuken erg lastig kan zijn. Maar met onze handige keukentips maak je ongetwijfeld een goede start. Benieuwd naar deze vier handige tips? je leest het hier. Een goed begin is het halve werk! 

Welke keukenstijl past bij jou?

Eerst keuken inspiratie opdoen en dan pas aanschaffen. Het is handig om eerst na te denken over je gewenste keukenstijl. Immers vereenvoudigt dit de stappen die hierop volgen. Wanneer je hebt gekozen voor een landelijke keukenstijl, vergemakkelijkt dit de beslissing om bijvoorbeeld voor houten keukendeurtjes te kiezen passende bij deze stijl. Hetzelfde geldt voor het werkblad. Indien je hebt gekozen voor een stoere, moderne keuken past een donker, robuust werkblad hier uitstekend bij. Wat betreft keukenstijlen zijn er talloze mogelijkheden bij KeukenConcurrent. Dus wil je meer inspiratie opdoen over welke stijl bij je past? Neem dan ook eens een kijkje op onze keukenstijlen.

Hoe deel je een kleine keuken in?

Heb je een kleine keukenruimte? Geen zorgen, we hebben inspiratie en tips om het meeste uit deze compacte ruimte te halen. Gebruik bijvoorbeeld lichte kleuren en grote tegels om de keuken optisch groter te laten lijken. Denk aan slimme opbergoplossingen, zoals uitschuifbare planken of handige inbouwkasten om kostbare ruimte te besparen.

Een eiland kan ook dienst doen als extra werkblad en opbergruimte. Overweeg ten slotte multifunctionele apparaten en accessoires die ruimte besparen om je keuken efficiënter te maken. Kleine keukens kunnen net zo functioneel en stijlvol zijn als grotere ruimtes, dus laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp een praktische en charmante keuken.

Houten keukens

Houten keukens hebben een gezellige uitstraling die je meteen verwelkomt. Ze stralen warmte en karakter uit, dat maakt ze uitnodigend en sfeervol. Of je nu kiest voor rustiek eikenhout voor een landelijke look of juist strak notenhout voor een moderne twist; hout geeft altijd een warme en toegankelijke touch aan de keuken. Houten keukens zijn niet alleen stijlvol, maar brengen ook een gevoel van gezelligheid in de ruimte. Het natuurlijke materiaal creëert een harmonieuze sfeer waarin je graag tijd doorbrengt.

Keukenopstellingen

Keukenopstellingen

Ook op het gebied van keukenopstellingen is er veel mogelijk. Het is hierbij van belang om goed te kijken naar de ruimte van je keuken, alvorens je een beslissing maakt over de gewenste opstelling. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Lees meer over de verschillende keukenopstellingen.

Keukendeurtjes & keukenkasten

Keukendeurtjes & keukenkasten

Eenmaal een beslissing gemaakt over je  gewenste stijl en opstelling dan volgt de volgende stap: het uitkiezen van bijpassende keukendeurtjes en -kastjes. Bij KeukenConcurrent zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van keukendeurtjes en -kastjes. Zo kan iedere keuken volledig aangepast worden naar jouw wensen en voorkeuren.  

Keuken in 3D ontwerpen

Keuken in 3D ontwerpen

Met onze handige 3D ontwerptool zet je je keuken ideeën om in beeld. De handige ontwerptool biedt de mogelijkheid om eindeloos te variëren en al je ideeën uit te proberen. Zo zie je meteen hoe je ideeën er in werkelijkheid uitzien en of dat dit past bij je ruimte. Handig toch?

Keukenblog

Blog

Om je te voorzien van nieuwe keuken inspiratie hebben wij een keukenblog opgericht. In dit blog vertellen wij je alles over de nieuwste trends op het gebied van keukens. Zo vind je van alles over opkomende kleuren, bijzondere stijlen en nog veel meer. Lijkt dit je wat? Ontdek het keukenblog hier. 

Veelgestelde vragen

 • Wat is de beste keukenindeling?

  De keukenindeling die het meest wordt gebruikt en vaak als de beste wordt beschouwd, is de rechte keuken. Deze indeling is bijzonder geschikt voor kleinere keukenruimtes, waar efficiëntie van groot belang is. Maar als je wat meer ruimte hebt en een echte eyecatcher wilt, is een keuken met een kookeiland een populaire keuze. Zo'n kookeiland voegt niet alleen extra werkruimte toe, maar creëert ook een centraal punt in je keuken, perfect voor gezelligheid en koken in stijl. De beste keukenindeling hangt uiteindelijk af van jouw persoonlijke wensen en ruimte. 

 • Hoe kan je je keuken inrichten?

  Het inrichten van je keuken begint met het evalueren van jouw specifieke behoeften, zoals werkruimte, opbergruimte en de stijl die bij je past. Bij KeukenConcurrent helpen we je hier graag mee. Met behulp van onze 3D-keukenplanner kun je een goed beeld krijgen van de verschillende mogelijkheden voor het inrichten van jouw keuken. Met onze gratis tool kun je optimaal plannen en ontwerpen, zodat je straks van een keuken geniet die perfect bij jou en je huis past.

 • Hoe richt je een kleine keuken in?

  Bij het inrichten van een kleine keuken is slim plannen essentieel. Kies voor onderkasten met een werkblad en plaats daarboven keukenkasten met geïntegreerde spotjes. Zo benut je de beschikbare ruimte optimaal, heb je voldoende werkruimte en profiteer je van goede verlichting. Dit laat je kleine keuken ruimer aanvoelen en maakt koken een stuk prettiger. Bij KeukenConcurrent helpen we je graag met slimme oplossingen en praktisch advies om het meeste uit jouw beschikbare ruimte en budget te halen.

 • Wat kost een luxe keuken?

  De kosten van een luxe keuken kunnen sterk variëren, afhankelijk van jouw specifieke wensen en keuzes. Voor velen betekent luxe groots en uitgebreid, met speciale apparatuur en hoogwaardige werkbladen. Bij KeukenConcurrent heb je al een luxe keuken vanaf €8.000,-. Het exacte bedrag hangt af van de opties die je selecteert en de mate van maatwerk die je zoekt. Bij KeukenConcurrent staan we klaar om je te helpen met onze budgetplanner en keukenconfigurator voor het ontwerpen van jouw droomkeuken binnen jouw budget.

×