Afzuigkappen

Afzuigkap

Op zoek naar een nieuwe afzuigkap in de keuken? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. De afzuigkap is namelijk een onmisbaar onderdeel in de keuken. Niet alleen verwijdert de afzuigkap etensgeuren, ook de uitstraling van de afzuigkap speelt een grote rol in de keuken. Om uw keuken te voorzien van de beste afzuigkap helpen we u graag met de keuze. Lees dus snel verder en ontdek welke afzuigkap het beste bij u past.

Welke soort afzuigkappen zijn er allemaal?

Om een afzuigkap te kiezen die bij u past is het goed om van tevoren na te denken over een aantal zaken. Afzuigkappen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Wilt u een afzuigkap met of zonder motor? Welke u nodig heeft is afhankelijk van het afvoersysteem in uw woning. Heeft u een centraal afzuigsysteem? Dan heeft u geen motor in uw afzuigkap nodig. Wanneer u een afzuigkap gaat kopen is het ook belangrijk om te letten op het vermogen, het geluidsniveau, de afzuigcapaciteit en het design. Klik op de afzuiger naar keuze en ontdek alle informatie over de desbetreffende afzuiger in de keuken.

  • Blokschouw afzuigkappen. Het ideale van blokschouw afzuigkappen is dat ze kunnen worden ingebouwd in bijvoorbeeld de keukenkast boven uw werkblad, maar ook juist als stijlvolle blikvanger kunnen dienen. Daarnaast is de prijs van deze afzuigkap zeer gunstig.
  • Downdraft/kookveldafzuiging. Heeft u een open keuken of wilt u een open sfeer creëren? Dan is een downdraft afzuigkap, oftewel een kookveldafzuiging ideaal voor u. Dit afzuigsysteem wordt namelijk ingebouwd in uw werkblad en is daardoor een strakke toevoeging in de keuken.  
  • Geïntegreerde afzuigkappen. Wilt u de afzuigkap perfect aansluiten bij de rest van uw keukeninterieur? Kies dan voor een geïntegreerde afzuigkap in de stijl van uw keuken. Van inbouw tot onderbouw: voor welke afzuigkap kiest u?  
  • Wandschouw afzuigkappen. De wandschouw afzuigkap wordt, zoals de naam al aangeeft, aan de wand gemonteerd. Een wandschouw afzuigkap hangt niet vrij en kan zowel boven de kookplaat als in de hoek geplaatst worden.

Waar moet u op letten bij het kopen van een afzuigkap?

  • Hoe wil ik de kookdampen afvoeren? Bij deze vraag heeft u de keuze uit twee opties. Wilt u een afzuigkap met de afvoer naar buiten of een afzuiger met recirculatie? De afzuigkap met afvoer naar buiten verwijdert niet alleen de kooklucht, maar ook het kookvocht. Het is echter niet altijd mogelijk om te kiezen voor een luchtafvoersysteem. De montage van een luchtafvoersysteem is complexer dan de montage van een recirculatiesysteem. Bij een afzuiging met recirculatie wordt het kookvocht niet verwijderd en is het van belang om over voldoende luchtventilatie te beschikken.
  • Welke keukenopstelling heb ik? De opstelling van de keuken is een ander belangrijk punt. Zo kunt u bij een rechte keuken of hoekkeuken kiezen voor een traditionele afzuigkap, terwijl u bij een kookeiland het beste kunt kiezen voor een downdraft afzuiging/kookveldafzuiging. Ook is het goed om rekening te houden met uw keukenstijl. Heeft u een moderne keukenstijl? Dan past een geïntegreerde of downdraft afzuiging perfect. Houdt u van een klassieke keuken? Dan past een traditionele afzuigkap, zoals een blokschouw of wandschouw afzuigkap wellicht beter.
  • Waar wil ik de afzuigkap plaatsen? Wilt u de afzuigkap laten opvallen? Of wilt u dat deze als het ware onzichtbaar is? Bekijk goed waar u graag wilt dat de afzuigkap geplaatst wordt. Zo kunt u rekening houden met de afmetingen, het design en het type afzuigkap. Zo komt u bij de plaatsing van de afzuigkap niet voor verrassingen te staan.

Kom langs voor passend en persoonlijk advies

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste afzuigkap? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld het onderhoud van de afzuigkap? Dan is het goed om langs te komen in een van onze winkels. Bij KeukenConcurrent vertellen onze adviseurs u tijdens een persoonlijke afspraak alles over de afzuigkappen. Kom langs en ontdek welke afzuigkap het beste in uw keuken past.

×