AFZUIGKAPPEN

AFZUIGKAP: WAAR MOET IK OP LETTEN?

Een afzuigkap is een belangrijk element van je keuken. Door etensgeuren weg te geleiden, blijft de lucht in de keuken schoon en fris. Voor een goede afvoer van etensgeuren zijn er verschillende soorten afzuigkappen beschikbaar, zoals een eilandkap, inbouwmodel of eilandkap. 

AFZUIGKAPINSTALLATIE

Een afzuigkap kun je zelf monteren, maar het kan soms lastig zijn als je dit niet eerder gedaan hebt. De meegeleverde inbouwtekening en handleiding helpen je om de afzuigkap perfect te installeren. Let hierbij ook goed op de afstand tussen de kookplaat en de afzuigkap, de minimale diameter van de luchtafvoerslang en de elektronica. Schakel altijd eerst de elektriciteit uit om een schok te voorkomen.

HANDIGE AFZUIGKAP TIPS

Om de juiste afzuigkap te kopen, hebben we nog een aantal tips voor je. Bedenk ten eerste of je een afzuigkap met of zonder motor nodig hebt. Dit hangt af van de aanwezigheid van een centraal afzuigsysteem. Let bij de aanschaf van een afzuigkap ook op het geluidsniveau. Hoe je het geluidsniveau ervaart, is sterk afhankelijk van de akoestiek van je huis en niet alleen van de geproduceerde decibellen. Tot slot kun je kiezen voor een afzuigkap met recirculatie. Deze filtert kookdampen door een koolstoffilter en blaast de schone lucht weer terug. Ideaal voor situaties waarin lucht niet afgevoerd kan worden.

Blokschouw afzuigkap

BLOKSCHOUW AFZUIGKAPPEN

Blokschouw afzuigkappen vindt u meestal in moderne en design keukens vanwege het strakke ontwerp. Een blokschouw afzuigkap is een echte eyecatcher en wordt tegen de muur geplaatst tussen uw keukenkastjes of tegen een lege wand. Wij vertellen u graag meer over dit type afzuigkap.

Onderbouw afzuigkap

ONDERBOUW AFZUIGKAPPEN

Een afzuigkap kan ook ingebouwd worden in de keukenkasten boven het werkblad. Inbouwmodel afzuigkappen, ook wel geïntegreerde afzuigkappen, zijn in vele huishoudens te vinden, vooral door de gunstige prijs.

Wandschouw afzuigkap

WANDSCHOUW AFZUIGKAPPEN

De schouwkap is in verschillende vormen verkrijgbaar, maar wordt altijd tegen de wand gemonteerd. Een verschil ten opzichte van de eilandkap en plafondafzuigkap is dat de schouwkap niet vrij hangt. Een schouwkap kan ook in de hoek worden geplaatst..

Vlakscherm afzuigkap

VLAKSCHERM AFZUIGKAPPEN

Een plafond afzuigkap wordt ingebouwd in het plafond. Hierdoor hangt de afzuigkap hoger dan een eilandkap. Let erop dat de afstand van de kookplaat tot het plafond niet te hoog is. Als dit te hoog is, heeft de afzuigkap onvoldoende zuigkracht om alle luchtjes af te zuigen. 

Inbouw afzuigkap

INBOUW AFZUIGKAPPEN

Een afzuigkap kan ook ingebouwd worden in de keukenkasten boven het werkblad. Inbouwmodel afzuigkappen, ook wel geïntegreerde afzuigkappen, zijn in vele huishoudens te vinden, vooral door de gunstige prijs.

Eiland afzuigkap

EILAND AFZUIGKAPPEN

De eilandkap is tegenwoordig één van de meest verkochte afzuigkappen. De eilandkap is populair, omdat hij boven een kookeiland gemonteerd wordt en helemaal vrij hangt. Dit is praktisch en geeft de keuken ook de nodige stijl.

Terug
Sluiten
×