Afzuigkappen

Op zoek naar een nieuwe afzuigkap in de keuken? Dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. De afzuigkap is namelijk een onmisbaar onderdeel in de keuken. Niet alleen verwijdert de afzuigkap etensgeuren, ook de uitstraling van de afzuigkap speelt een grote rol in de keuken. Een afzuigkap heeft een luchtafvoersysteem naar buiten of een recirculatiesysteem. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Lees dus snel verder en ontdek welke afzuigkap het beste bij je past.

Welke afzuigkappen zijn er allemaal?

Blokschouw afzuigkappen

Blokschouw afzuigpakken hebben een strakke afwerking, herkenbaar aan de rechte lijnen en scherpe hoeken. Een blokschouw afzuigkap wordt tegen de muur geplaatst, tussen twee keukenkasten of tegen een lege wand. De meeste blokschouw afzuigkappen zijn uitgevoerd in roestvrij staal. Maar we hebben ook afzuigkappen met zwarte accenten of uitvoeringen geheel in het zwart.

Ontdek ons magazine

Vol nieuwe en handige trends, 60 pagina's dik en gratis thuisbezorgd.

Schuine wandschouwkappen

Wil je een eyecatcher als afzuigkap? Kies dan voor een schuine wandschouwkap. Schuine afzuigkappen geven een moderne en luxe uitstraling in de keuken. Een leuk voordeel van de schuine wandschouwkap is dat je tijdens het koken je hoofd niet meer stoot aan de afzuigkap.

Eiland afzuigkappen

BIj een kookeiland hoort een mooie eiland afzuigkap. Kies voor een grotere afzuigkap, omdat bij een kookeiland makkelijker de kookgeur overal heen kan gaan. Er zijn veel uitvoeringen mogelijk in eiland afzuigkappen, van glas tot zwarte elementen in de afzuigkap.

Plafondunits

Een plafondunit wordt helemaal weggewerkt in de keukenkast of in een ombouw. Doordat de afzuigkap wordt ingebouwd inclusief de motor, valt de afzuigkap helemaal niet op in de keuken. Dit resulteert in een strakke afwerking. De inbouw afzuigkappen zijn geschikt om de kookdampen optimaal af te voeren.

Inbouw afzuigkappen

Een inbouw afzuigkap wordt vaak weggewerkt in de keukenkast of in een ombouw. Doordat de afzuigkap wordt ingebouwd inclusief de motor, valt de afzuigkap helenaal niet op in de keuken. Dit resulteert in een strakke afwerking. De inbouw afzuigkappen zijn geschikt om de kookdampen optimaal af te voeren.

Vlakscherm afzuigkappen

Een vlakscherm afzuigkap is een inbouwmodel dat onder een bovenkast wordt gemonteerd boven de kookplaat. Deze afzuigkap valt bijna niet op in de keuken, omdat deze ingeschoven kan worden als hij niet gebruikt wordt.

Onderbouw afzuigkappen

Een onderbouw afzuigkap wordt onder een keukenkast gemonteerd; dit model steekt een beetje naar voren. Door de inbouwwijze onder een bovenkast, neemt de afzuigkap niet veel ruimte in. Deze afzuigkappen zijn ideaal voor bijvoorbeeld een appartement met een centraal afzuigsysteem.

Geïntegreerde afzuigkappen

Een geïntegreerde afzuigkap is een slimme keuze wanneer je de afzuigkap volledig weggewerkt wilt hebben. Deze afzuigkap wordt tussen twee keukenkasten gemonteerd en deze wordt voorzien van een keukenpaneel in dezelfde stijl als de rest van de keuken. Hierdoor blijft de keuken er strak uitzien.

Budgetplanner

Gebruik onze budgetplanner

In 5 minuten de prijs van je nieuwe keuken. Snel, simpel en gemakkelijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een afzuigkap?

  • Hoe wil je de kookdampen afvoeren? 
    Bij deze vraag heb je de keuze uit twee opties. Wil je een afzuigkap met de afvoer naar buiten of een afzuiger met recirculatie? De afzuigkap met afvoer naar buiten verwijdert niet alleen de kooklucht, maar ook het kookvocht. Het is echter niet altijd mogelijk om te kiezen voor een luchtafvoersysteem. De montage van een luchtafvoersysteem is complexer dan de montage van een recirculatiesysteem. Bij een afzuiging met recirculatie wordt het kookvocht niet verwijderd en is het van belang om over voldoende luchtventilatie te beschikken.
  • Welke keukenopstelling heb je? 
    De opstelling van de keuken is een ander belangrijk punt. Zo kun je bij een rechte keuken of hoekkeuken kiezen voor een traditionele afzuigkap, terwijl je bij een kookeiland het beste kunt kiezen voor een downdraft afzuiging/kookveldafzuiging. Ook is het goed om rekening te houden met jouw keukenstijl. Heb je een moderne keukenstijl? Dan past een geïntegreerde of downdraft afzuiging perfect. Hou je van een klassieke keuken? Dan past een traditionele afzuigkap, zoals een blokschouw of wandschouw afzuigkap wellicht beter.
  • Waar wil je de afzuigkap plaatsen? 
    Wil je de afzuigkap laten opvallen? Of wil je dat deze als het ware onzichtbaar is? Bekijk goed waar je graag wil dat de afzuigkap geplaatst wordt. Zo kun je rekening houden met de afmetingen, het design en het type afzuigkap. En kom je bij de plaatsing van de afzuigkap niet voor verrassingen te staan.

Kom langs voor passend en persoonlijk advies

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste afzuigkap? Of heb je vragen over bijvoorbeeld het onderhoud van de afzuigkap? Dan is het goed om langs te komen in een van onze winkels. Bij KeukenConcurrent vertellen onze adviseurs je tijdens een persoonlijke afspraak alles over de afzuigkappen. Kom langs en ontdek welke afzuigkap het beste in jouw keuken past.

×