Zelf monteren is eenvoudiger dan je denkt!

Heb je een nieuwe keuken gekocht en wil je de keukenmontage zelf doen? Wij geven je graag een aantal handige tips, zodat je direct aan de slag kunt. De elementen van een KeukenConcurrent keuken zijn al voorgemonteerd, waardoor de zelfmontage eenvoudiger is dan je misschien had verwacht. Hieronder hebben we voor je opgesomd wat er allemaal bij zelfmontage komt kijken en geven we je een aantal handige tips.

Bespaar tot € 1500,- bij zelfmontage

Het grootste voordeel van het zelf monteren van de keuken is het besparen van kosten. Je bespaart namelijk de kosten van een keukenmonteur. Maar wat kost een keuken plaatsen nu eigenlijk? En hoeveel bespaar je dan precies door de keuken zelf te monteren? De kosten die je hiermee bespaart hangen natuurlijk af van een aantal factoren, zoals de grootte, opstelling en apparatuur.

Een grotere of uitgebreidere keuken kost uiteraard meer tijd, waardoor de prijs van de montage hoger is. De kosten die je bespaart met het plaatsen van een keuken kunnen oplopen tot wel € 1500,-. Een ander voordeel van de keukenmontage zelf doen is dat je zelf bepaalt wanneer je de keuken wilt plaatsen. Je bent in dit geval niet meer afhankelijk van wanneer de monteur tijd heeft.

Jouw keuken is al compleet voorgemonteerd

De diverse onderdelen van je nieuwe keuken worden al volledig voorgemonteerd door KeukenConcurrent. Zo is je werkblad al precies op maat gemaakt en zijn de kasten al in elkaar gezet. Je hoeft er dus enkel voor te zorgen dat je ruimte gereed is om een nieuwe keuken in te plaatsen. Je monteert de keuken nu makkelijk op de juiste plek. Het plaatsen van de keuken is dankzij de voorbereidingen dan ook erg eenvoudig en snel gedaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

  • Maak de keuken eerst goed glad en loodrecht. Zowel de muren als de vloeren moeten loodrecht zijn.
  • Installeer de elektra en leidingen volgens de aansluitinstructies voor de nieuwe keuken.
  • Meet alles nog een keer voor je begint met de montage. Elke centimeter telt!

Wil je vloerverwarming in de keuken?

Zorg er dan voor dat dit geregeld is voor je de keuken plaatst. Vervolgens kun je de keuken gaan monteren. Teken de maten van de keuken af op de muur en begin met de montage in de hoek. Wanneer alle kastframes en -kasten gemonteerd zijn, kun je het werkblad, de spoelbak en de apparatuur in je nieuwe keuken plaatsen. Dit is dan ook de grootste stap tijdens de zelfmontage. Het keukenblad is door KeukenConcurrent al op maat gemaakt, maar controleer altijd eerst of je werkblad perfect past voordat je het monteert. Zorg ervoor dat, wanneer je zelf de keuken gaat bouwen, je alle stappen uitvoert aan de hand van de meegeleverde montagevoorschriften. Zeker bij het aansluiten van de apparatuur is dit van belang. Het is uiteraard belangrijk dat de keukenapparaten werken wanneer de keuken is gemonteerd.

Maak een afspraak!


Jouw nieuwe keuken snel geplaatst

Wanneer je kiest voor zelfmontage, kun je de keuken direct zelf installeren na ontvangst. Heb je haast bij het ontvangen en plaatsen van je nieuwe keuken? KeukenConcurrent biedt een groot aantal keukens die binnen vier weken geleverd worden. Hierdoor kun je volgende maand al genieten van heerlijke maaltijden in je nieuwe keuken. Je bekijkt de binnen vier weken geleverde keukens eenvoudig op onze website. Daarnaast biedt KeukenConcurrent ook showroomkeukens aan met kortingen tot wel 70%. Deze keukens kun je zelf demonteren in de showroom zodat je gelijk kunt beginnen met het plaatsen van je keuken. Bekijk hier alle showroomkeukens.

Hulp nodig? Je hoeft het niet zelf te doen!

Heb je vragen met betrekking tot de installatie? Stel je vragen dan aan een van onze adviseurs. Je maakt vrijblijvend een afspraak via onze website. Ben je toch niet zo’n doe-het-zelver of heb je weinig tijd? Besteed de montage dan uit en laat je keuken monteren door onze keukenmonteurs. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om jouw perfecte keuken te realiseren.

×