Zelf uw nieuwe keuken monteren

Heeft u een nieuwe keuken gekocht en wilt u de keukenmontage zelf doen? Wij geven u graag een aantal handige tips, zodat u direct aan de slag kunt. De elementen van een KeukenConcurrent keuken zijn al voorgemonteerd, waardoor de zelfmontage eenvoudiger is dan u wellicht had verwacht. Hieronder hebben we voor u opgesomd wat er allemaal bij zelfmontage komt kijken en geven we u een aantal handige tips.

De voordelen van zelfmontage

Het grootste voordeel van het zelf monteren van de keuken is het besparen van kosten. U bespaart namelijk de kosten van een keukenmonteur. Maar wat kost een keuken plaatsen nu eigenlijk? En hoeveel bespaart u dan precies door de keuken zelf te monteren? De kosten die u hiermee bespaart hangen natuurlijk af van een aantal factoren, zoals de grootte, opstelling en apparatuur.

Een grotere of uitgebreidere keuken kost uiteraard meer tijd, waardoor de prijs van de montage hoger is. De kosten die u bespaart met het plaatsen van een keuken kunnen oplopen tot wel €1500,-. Een ander voordeel van de keukenmontage zelf doen is dat u zelf bepaalt wanneer u de keuken wilt plaatsen. U bent in dit geval niet meer afhankelijk van wanneer de monteur tijd heeft.

De voorbereidingen zijn al gedaan

De diverse onderdelen van uw nieuwe keuken worden al volledig voorgemonteerd door KeukenConcurrent. Zo is uw werkblad al precies op maat gemaakt en zijn de kasten al in elkaar gezet. U hoeft er dus enkel voor te zorgen dat uw ruimte gereed is om een nieuwe keuken in te plaatsen. U monteert de keuken nu makkelijk op de juiste plek. Het plaatsen van de keuken is dankzij de voorbereidingen dan ook erg eenvoudig en snel gedaan.

Nieuwe keuken zelf monteren

Wanneer u zelf de keuken gaat installeren, zijn er een aantal essentiële voorbereidingen nodig. Zo dient u de keuken eerst goed glad en loodrecht te maken. Zowel de muren als de vloeren moeten loodrecht zijn, waardoor de keuken goed aansluit en past. U wilt natuurlijk niet dat de keuken scheef staat en producten van uw aanrechtblad rollen.

Daarnaast moeten de elektriciteits- en loodgieterswerkzaamheden zijn voorbereid. De elektra en leidingen dient u te installeren volgens de aansluitinstructies voor uw nieuwe keuken. Voordat u begint met de montage is het belangrijk dat u alles nogmaals meet. Een centimeter verschil kan er namelijk al voor zorgen dat uw vaatwasser of oven niet gemonteerd kan worden.

Wat kost uw keuken?

Aanhef*
 

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Wilt u vloerverwarming in de keuken? Zorg er dan voor dat dit geregeld is alvorens u de keuken plaatst. Vervolgens kunt u de keuken gaan monteren. Teken de maten van de keuken af op de muur en begin met de montage in de hoek. Wanneer alle kastframes en -kasten gemonteerd zijn, kunt u het werkblad, de spoelbak en de apparatuur in uw nieuwe keuken plaatsen. Dit is dan ook de grootste stap tijdens de zelfmontage. Het keukenblad is door KeukenConcurrent al op maat gemaakt, maar controleer altijd eerst of uw werkblad perfect past voordat u het monteert. Zorg ervoor dat, wanneer u zelf de keuken gaat bouwen, u alle stappen uitvoert aan de hand van de meegeleverde montagevoorschriften. Zeker bij het aansluiten van de apparatuur is dit van belang. Het is uiteraard belangrijk dat de keukenapparaten werken wanneer de keuken is gemonteerd.

Leverkeukens bij KeukenConcurrent


Uw nieuwe keuken snel geplaatst

Wanneer u kiest voor zelfmontage, kunt u de keuken direct zelf installeren na ontvangst. Heeft u haast bij het ontvangen en plaatsen van uw nieuwe keuken? KeukenConcurrent biedt een groot aantal keukens die binnen vier weken geleverd worden. Hierdoor kunt u volgende maand al genieten van heerlijke maaltijden in uw nieuwe keuken. U bekijkt de binnen vier weken geleverde keukens eenvoudig op onze website. Daarnaast biedt KeukenConcurrent ook showroomkeukens aan met kortingen tot wel 70%. Deze keukens kunt u zelf demonteren in de showroom zodat u gelijk kunt beginnen met het plaatsen van uw keuken. Bekijk hier alle showroomkeukens.

Hulp nodig? U hoeft het niet zelf te doen!

Heeft u vragen met betrekking tot de installatie? Stel uw vragen dan aan een van onze adviseurs. U maakt vrijblijvend een afspraak via onze website. Bent u toch niet zo’n doe-het-zelver of heeft u weinig tijd? Besteed de montage dan uit en laat uw keuken monteren door een van onze keukenmonteurs. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om uw perfecte keuken te realiseren.

Terug
Sluiten
×