Uw eigen keuken monteren – KeukenConcurrent
Zelfmontage
Zoeken

Zelf uw keuken monteren

Zelfmontage is niet voor iedereen weggelegd. Bent u zeer handig? Of wilt u graag de uitdaging aangaan en uw keuken zelf plaatsen? Dan geven wij u graag wat handige tips, zodat u direct aan de slag kan gaan. Er komt namelijk veel kijken bij het monteren van een keuken. Het draait vooral om kennis en kunde van de monteur en kwaliteit van de onderdelen en het gereedschap. Houd er bovendien rekening mee dat u zeker een aantal dagen bezig zult zijn met de installatie. Hieronder hebben we voor u opgesomd wat er allemaal bij zelfmontage komt kijken en geven we u een aantal handige zelf keuken plaatsen tips.

Waarom zelf een keuken monteren?

Het grootste voordeel van het zelf monteren van de keuken is het besparen van kosten. U bespaart namelijk de kosten van een keukenmonteur. Een ander voordeel van de keukenmontage zelf doen is dat u zelf bepaalt wanneer u de keuken wilt plaatsen. U bent niet afhankelijk van wanneer de monteur tijd heeft. Ook leert u door het zelf bouwen van uw keuken hoe het proces werkt en hierdoor krijgt u meer kennis en zelfvertrouwen om andere klussen ook zelf te doen. Een nadeel van zelfmontage is dat het tijdrovend is en het daardoor even kan duren voordat uw droomkeuken af is. Bovendien kunt u tegen onverwachte problemen aanlopen en geen vragen stellen aan de vakman. U loopt hierdoor nog meer vertraging op. Wanneer u zich geen zorgen wilt maken tijdens de plaatsing kunt u het beste een ervaren monteur inschakelen. Zo wordt de keuken snel en efficiënt gemonteerd.

Voorbereidingen

Om de nieuwe keuken zelf te monteren moeten er eerst een aantal voorbereidingen worden getroffen. Voordat u de keukenelementen gaat monteren, is het belangrijk om alles al geschilderd te hebben. Bovendien moet de vloer geschuurd zijn en de elektriciteits- en loodgieterwerkzaamheden zijn voorbereid. Zorg ervoor dat u alles nogmaals meet. Een centimeter verschil kan er namelijk al voor zorgen dat uw vaatwasser of oven niet gemonteerd kan worden. Wilt u vloerverwarming in de keuken? Zorg er dan voor dat dit geregeld is alvorens u de keuken plaatst. Bij het plaatsen van de keuken is het essentieel om gebruik te maken van het juiste gereedschap. Gereedschap dat van belang is hebben we hieronder voor u opgesomd:

·      Houtlijm
·      Tafelklemmen
·      Elektrische schroef-/boormachine
·      Schroevendraaier
·      Winkelhaak
·      Voegpistool
·      Waterpas
·      Hamer
·      Meetlint

Zelf de keuken plaatsen

Zoals u wel kunt merken, komt er veel kijken bij het zelf plaatsen van uw keuken. Denkt u alle kennis in huis te hebben om zelf aan de slag te gaan met het installeren van uw keuken? Dan is zelfmontage een perfecte keuze voor u. Heeft u echter toch nog een aantal vragen met betrekking tot de installatie? Stel uw vragen dan aan een van onze adviseurs. U maakt vrijblijvend een afspraak via onze website. Bent u toch niet zo’n doe-het-zelver? Laat uw keuken dan monteren door een van onze keukenmonteurs. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om uw droomkeuken te realiseren.  

Dit en nog veel meer

Ideaal voor uw keukeninspiratie!

Omdat u geïnformeerd wilt worden voordat u een keuze maakt is een ...lees meer >Omdat u geïnformeerd wilt worden voordat u een keuze maakt is een goede inspiratiebron onmisbaar.

Omdat u geïnformeerd wilt worden voordat u een keuze maakt is een goede inspiratiebron onmisbaar.

Gratis verstuurd naar u thuis

Omdat u gemakkelijk informatie wilt ontvangen, sturen wij het magazine ...lees meer >Omdat u gemakkelijk informatie wilt ontvangen, sturen wij het magazine naar u toe.

Omdat u gemakkelijk informatie wilt ontvangen, sturen wij het magazine naar u toe.

Lees alles over het keuken koop proces

In het magazine vindt u ook tips wat u kunt verwachten als u een ...lees meer >In het magazine vindt u ook tips wat u kunt verwachten als u een keuken gaat kopen.

In het magazine vindt u ook tips wat u kunt verwachten als u een keuken gaat kopen.

Terug
Sluiten
×