Koelkasten en vriezers

Koelkast en vriezer

De koelkast is een essentieel onderdeel in iedere keuken. U wilt natuurlijk wel dat uw producten zo lang mogelijk goed blijven. Een koelkast en vriezer zijn dan onmisbaar in uw woning. Wij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden. Lees snel verder en ontdek of een koelkast, vriezer of misschien wel beide opties het beste bij u past.

Welke soorten koelkasten zijn er allemaal?

Uw producten koel houden doet u natuurlijk met een koelkast. Voor sommige producten is het beter om deze in de diepvries te bewaren. Wilt u een koelkast kopen? Lees dan hieronder meer over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de juiste koeling.

  • Koelkasten. Een koelkast is ideaal voor het bewaren van uw net gekochte producten. Naast de fijne koelte die de koelkasten bieden, zijn ze ook verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.
  • Vriezers. Het hebben van een vriezer biedt veel voordelen. Zo kun je lang genieten van de versheid van je vlees, vis en ijsjes.   
  • Koel-vriescombinaties. De diepvries vraagt vaak om veel ruimte. Om efficiënter om te gaan met de ruimte is het ideaal om te kiezen voor een koel-vriescombinatie.
  • Amerikaanse koelkasten. Bent u op zoek naar een grote koelkast die tegelijkertijd als blikvanger in de keuken dient? Dan is een Amerikaanse koelkast perfect voor u.
  • Wijnklimaatkast. Een wijnklimaatkast mag niet ontbreken in de keuken van een wijnliefhebber. Serveer uw wijnen altijd perfect op temperatuur dankzij deze handige toevoeging.

Waar moet u allemaal op letten bij het kopen van een koelkast?

  • Vrijstaand of inbouw. Een vrijstaande koelkast plaatst u waar u maar wilt. U hoeft geen rekening te houden met afmetingen van keukenkasten en het aanrechtblad. Een inbouw koelkast is daarentegen geïntegreerd in uw keuken, waardoor deze naadloos aansluit bij uw keukenstijl.
  • Met vriezer of zonder. Gaat u voor een koel-vriescombinatie of heeft u liever een koelkast zonder vriezer? Dit is een belangrijke afweging. De koel-vriescombinatie is ideaal om meer ruimte te creëren. De vriezer neemt namelijk behoorlijk wat ruimte in beslag. De koel vriescombinatie is bovendien de beste koop doordat u hierbij in één aankoop direct over twee belangrijke elementen beschikt. Heeft u echter geen diepvries nodig? Kies dan voor een koelkast zonder vriezer.
  • Energieverbruik. Koelkasten zijn voorzien van een energielabel volgens energieklassen A tot en met G. Label A is hierbij het meest energiezuinig en daardoor op de langere termijn ook het goedkoopst. Bijna alle koelkasten zijn tegenwoordig zuiniger dan energieklasse B. Koelkasten kunnen ook een A+, A++ of A+++ label hebben. Dit zijn de meest zuinige koelkasten die u kunt krijgen.
  • Afmetingen. De ideale afmetingen van een koelkast verschillen per huishouden en type koelkast. Heeft u een groot huishouden? Kies dan voor een Amerikaanse koelkast. Deze koelkast is doorgaans tussen de 150 en 180 centimeter hoog en heeft een inhoud van 250 liter of meer. Een koel-vriescombinatie heeft ook een gemiddelde hoogte van tussen de 150 en 180 centimeter. Een tafelmodel koelkast is voldoende voor een eenpersoonshuishouden. De hoogte van een tafelmodel koelkast is altijd 85 centimeter. De inhoud is maximaal 154 liter.
  • Indeling van de koelkast. Iedere koelkast heeft diverse koelzones. De onderste plank heeft vaak de laagste temperatuur. Bovenin is het vaak het koelst, al helemaal wanneer bovenin een vriezer zit. Onderin vindt u de groentelade. Dankzij de lage temperatuur gedijen uw groentes hier het beste.

Koelkast schoonmaken

Om vervelende geurtjes in uw koelkast te voorkomen is het regelmatig schoonmaken van de koelkast geen overbodige luxe. Gebruik een sopje met afwasmiddel en maak de planken, rekken, deurrubbers en deur goed schoon.

Wij adviseren u graag

Wij zoeken graag samen met u naar de meest ideale koelkast of diepvries voor u. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en kom samen tot uw ideale koelkast. Graag tot ziens bij KeukenConcurrent!

×