Kookplaten

Kookplaten

Tips bij het kijken naar kookplaten

Bent u op zoek naar een kookplaat voor in uw nieuwe keuken of als vervanging van uw bestaande kookplaat? Er is heel wat keuze als het gaat om kookplaten. U kunt elektrisch koken, keramisch koken, koken op gas en op halogeen. Deze verschillende soorten kookplaten hebben hun voordelen en nadelen, maar zijn zeker tegenwoordig allemaal van hoge kwaliteit.

gaskookplaten

Gaskookplaten

Op een gaskookplaat koken blijft de meest populaire manier. Gas brengt de hitte direct over op de pannen. De warmte is goed te regelen, waardoor u altijd volledige controle hebt over de garing van uw ingrediënten. Een voordeel van koken op gas is ook dat je geen speciale pannen nodig hebt, zoals je dat wel hebt bij inductie koken.

Gas op glas kookplaat

Gas op glas kookplaten

Een echt aanwinst voor uw keuken zijnde  hardglazen gas-op-glas kookplaat. Niet alleen vanwege hun fraaie vormgeving maar ook vanwege de superieure kwaliteit. De kookplaat is voorzien van gietijzeren pandragers dat zorgt voor stabiliteit van uw pannen. Zijn makkelijk hanteerbaar en eenvoudig te reinigen.

Inductie kookplaten

Inductie kookplaten

Een inductiekookplaat werkt met magnetische velden. Hierdoor verwarmt de pan zeer snel. De warmte komt door de combinatie van de magneet met de pan, waardoor het kookoppervlak niet zo heet wordt als bij een keramische of gaskookplaat en snel afkoelt. Sommige inductiekookplaten, zoals Novy inductie, zijn voorzien van een kinderslot zodat kinderhanden de plaat niet onbedoeld kunnen bedienen.

Keramische kookplaten

Keramische kookplaten

Een keramische kookplaat wordt verwarmd door gloeispiralen. Een nadeel van een keramische kookplaten is dat dit type relatief langzaam opwarmt en dat de plaat lang heet blijft. Keramisch koken betekent vaak langzaam koken. Het voordeel ten opzichte van inductie koken is dat u gebruik kunt maken van de restwarmte om een gerecht warm te houden.

Elektrische kookplaten

Elektrische kookplaten

Een elektrische kookplaat wordt langzaam warm en koelt langzaam af. Bij veranderingen van de hitte passen de kookzones zich traag aan. Het is dus moeilijk om met de warmte te ‘spelen’ zoals u dat wel kunt bij een gaskookplaat. U kunt er ook voordeel van hebben door de kookplaat op tijd uit te zetten en bijvoorbeeld saus lekker te laten sudderen.

Terug
Sluiten
×