Ovens en magnetrons

Maaltijden bereiden gaat snel en makkelijk dankzij een oven of magnetron. In de hedendaagse keuken zijn deze keukenapparaten dan ook onmisbaar.

Welk apparaat u in uw keuken wilt hangt af van uw manier van koken. Wij adviseren u daarom graag en gaan samen met u op zoek naar de beste magnetron of oven. Lees snel verder en ontdek wat het beste bij u past.

Welke soorten ovens zijn er allemaal?

Er is volop keuze uit de mooiste en meest geavanceerde ovens. Om een oven te kiezen die past bij uw manier van koken, leggen wij graag uit wat de mogelijkheden zijn.

  • Ovens & stoomovens. Uw gerechten garen perfect in een oven. Daarbij is het gebruik van een oven ook nog eens zeer tijdsefficiënt. Een stoomoven maakt het bereiden van uw gerechten nóg gezonder.
  • Magnetrons. Wilt u snel eten opwarmen of een product ontdooien? Dan is een magnetron ideaal voor u.
  • Combimagnetrons. Een combimagnetron biedt naast de opwarmfunctie ook een braadfunctie. Hierdoor maakt u onder andere visfilets en burgers heerlijke krokant.

Waar moet u allemaal op letten bij het kopen van een oven?

De functies

Voordat u een oven gaat kopen is het van belang om na te denken over welke functies u vaak wilt gebruiken. Maakt u regelmatig diepvriespizza klaar of wilt u croissantjes bakken? Dan biedt een combimagnetron de uitkomst. Wilt u echter ook taarten bakken, ovenschotels maken of zalm bereiden? Dan is een oven een betere keuze voor u.

Ontdooien

De ontdooistand op uw oven of magnetron ontdooit uw producten zonder ze te verwarmen. Zowel een oven als een magnetron bieden de ontdooifunctie aan. Toch werkt deze functie bij een magnetron anders dan bij een oven. Bij een magnetron wordt de juiste wattage geselecteerd en de juiste ontdooitijd. De oven circuleert lucht op een lage temperatuur, waardoor het product ontdooit.

Hetelucht

Hetelucht kan alleen gebruikt worden door een oven of een combimagnetron. Hetelucht laat de warmte gelijkmatig spreiden over de gehele oven of combimagnetron. Deze stand is perfect voor het klaarmaken van ovenschotels.

Stomen

Stomen is alleen mogelijk met een stoomoven. Met een stoomoven stoomt u groenten, vlees, rijst, vis en gevogelte. Deze veelzijdige manier van gerechten bereiden is bovendien een stuk gezonder dan de bereiding met een conventionele oven. Stomen zorgt er namelijk voor dat de smaak en voedingsstoffen beter bewaard blijven.

Opwarmen

Een gerecht enkel opwarmen doet u met de opwarmfunctie. Deze functie zien we terug bij magnetrons. Binnen afzienbare tijd heeft u bijvoorbeeld een afgekoeld gerecht of babyflesje opgewarmd.

Conventionele oven of multifunctionele oven?

Wat is het verschil tussen een conventionele oven en een multifunctionele oven? Dat leggen we hier graag voor u uit. Een conventionele oven verwarmt door middel van boven- en onderwarmte af te geven. Daarnaast heeft deze oven ook een grillstand. De conventionele oven is ideaal voor bakliefhebbers.

De multifunctionele oven heeft, zoals de naam al verklapt, meerdere functies. Deze oven biedt naast boven- en onderwarmte ook hetelucht, stoom, ontdooi- en verwarmfunctie. De functies verschillen per type. Let dus wel op welke functies de multifunctionele oven wel en niet bezit.

Nog meer handige tips

  • Inbouwovens. Wilt u niet dat de oven zichtbaar is? Dan kunt u het beste kiezen voor een inbouwoven. Deze wordt netjes weggewerkt in de keuken. De kastenwand is de ideale plek voor het wegwerken van de inbouwoven. Zorg ervoor dat de inbouwoven op jouw ooghoogte komt te staan voor extra comfort.
  • Uitstraling van de ovens. De uitstraling van de oven draagt bij aan de sfeer van de keuken. Een moderne oven zonder te veel zichtbare knoppen past goed in de moderne keukenstijl. In de landelijke of klassieke keuken past een opvallende oven juist beter.
  • Donkere keukenapparatuur. Tegenwoordig zien we steeds vaker donkere keukenapparatuur terug in de moderne keukens. Combineer uw oven ultiem met bijzondere, donkere keukenapparatuur. Benieuwd naar goede combinaties? Ontdek dan de beste combinaties met donker keukenapparatuur bij KeukenConcurrent. 

Meer handige tips lezen over hoe u een passende oven kiest? Lees dan meer over het kiezen van een passende oven.

De oven schoonmaken

De oven of magnetron schoonmaken is belangrijk voor het onderhoud van het apparaat. Om vuil en hardnekkige vlekken in de oven te voorkomen raden we aan om aluminiumfolie te plaatsen op de bodem. Week de oven of magnetron met water en citroen voor de grondige schoonmaak. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen wanneer u de oven of magnetron schoonmaakt. Dit kan voor schade zorgen.

Kom langs voor passend advies

Wilt u een oven kopen, maar zijn er na het lezen van deze pagina toch vragen die u liever persoonlijk beantwoord heeft? Kom dan langs bij KeukenConcurrent! Onze adviseurs staan graag voor u klaar. Maak nu een afspraak en ontvang persoonlijk advies.

×