Vaatwassers

Bent u toe aan een nieuwe vaatwasser? Dan helpen wij u graag. Een keuken met vaatwasser zorgt voor optimaal gemak. Afwassen met de hand is dankzij een vaatwasser verleden tijd.

Wanneer u een vaatwasser wilt kopen zijn een aantal zaken van belang, zoals het energieverbruik, de programmamogelijkheden en het design. Wij vertellen u hieronder graag meer over de diverse vaatwassers. Zo vindt u de vaatwasser die het beste bij u past.

Ontdek ons magazine

Vol nieuwe en handige trends, 60 pagina's dik en gratis thuisbezorgd.

Waar moet u op letten bij het kopen van een vaatwasser?

  • De grootte. De afmetingen van een vaatwasser zijn zeer belangrijk, zeker wanneer het om een inbouw vaatwasser gaat. Een standaardformaat vaatwasser is ongeveer 80-85 cm hoog en 60 cm breed. Is uw keuken niet zo groot en is uw huishouden niet groter dan twee personen? Dan doet u er goed aan om te kiezen voor een kleine vaatwasser van 45 cm breed.
  • De indeling. Ook de indeling van de vaatwasser is een belangrijk aspect. Wilt u een aparte besteklade, zodat u minder hoeft te bukken? Of wilt u liever een makkelijk verplaatsbare bestekkorf? Daarnaast zijn er ook besteklades die in hoogte verstelbaar zijn. Ideaal wanneer u gevoelig bent voor rug-, schouder- en nekklachten.
  • Energieverbruik. Vaatwassers vergelijken doet u ook door middel van het energieverbruik van de vaatwassers te bekijken. De meest zuinige vaatwasser is voorzien van energieklasse A+++. Een vaatwasser met een standaardformaat is over het algemeen het zuinigst. Heeft u niet zoveel vaat? Dan is een kleinere vaatwasser een betere, meer milieuvriendelijke optie.
  • Vaatwasprogramma’s. Vaatwassers hebben vaak zo’n 4 tot 6 programma’s. Het automatische programma is geschikt voor de dagelijkse vaat. Heeft u wat langer de tijd om te wachten op de schone vaat? Kies dan voor het milieubesparende ecoprogramma. Een kort programma kunt u gebruiken als u de schone vaat snel nodig heeft. Voor de zeer vuile vaat raden we aan voor het intensieve programma te kiezen.
  • Het design. Er zijn diverse modellen vaatwassers verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een moderne, industriële, klassieke of landelijke inbouw vaatwasser. Bovendien heeft u de keuze uit een volledig geïntegreerde vaatwasser of een half geïntegreerde vaatwasser. Bij de half geïntegreerde vaatwasser is het bedieningspaneel nog zichtbaar aan de buitenkant. Bij de volledig geïntegreerde vaatwasser is zelfs het bedieningspaneel onzichtbaar aan de buitenkant.
  • De kosten. Gemiddeld betaalt men €650 voor een vaatwasser. De prijzen variëren van €250 tot €1500. De beste vaatwasser met meerdere programma’s is natuurlijk duurder dan een vaatwasser met enkele programma’s.
Budgetplanner

Gebruik onze budgetplanner

In 5 minuten de prijs van je nieuwe keuken. Snel, simpel en gemakkelijk.

Vaatwasser reinigen

Om zo lang mogelijk te genieten van een goed werkende, schone vaatwasser is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Draai regelmatig de vaatwasser op het heetste programma om nare geurtjes te voorkomen. Reinig de vaatwasser grondig en vergeet hierbij ook de deurrubbers niet. Wilt u meer weten over het reinigen van de vaatwasser? Lees dan deze blog over het onderhouden van de vaatwasser.

Kom langs voor passend advies

Er zijn veel verschillende vaatwassers op de markt. Wilt u persoonlijk advies over welke vaatwasser het beste bij u past? Kom dan langs bij KeukenConcurrent! Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur en ontdek de mogelijkheden. Onze adviseurs helpen u met het vinden van de perfecte vaatwasser.

×