Vaatwassers

inbouwvaatwasser

Bent u op zoek naar een vaatwasser voor in uw nieuwe keuken of als vervanging van uw bestaande vaatwasser? Een vaatwasser neemt de vervelende afwas uit handen. Als u eenmaal een vaatwasser gewend bent, dan kunt u niet meer zonder. Als u een nieuwe vaatwasser gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten: de plaatsing, het geluidsniveau van de vaatwasser en de energieklasse.

Verschillende vaatwassers

De adviseurs van KeukenConcurrent geven hier meer uitleg om u goed te informeren over de aankoop van een nieuwe vaatwasser:

  • Energieverbruik. Bij de aankoop van een vaatwasser is het water- en energieverbruik van belang. Door goed op het energielabel te letten, kunt u de energierekening aanzienlijk verlagen. Naast het energieverbruik wordt ook het was- en droogresultaat aangeduid met labels van A tot en met G.
  • Vrijstaand of inbouw. Een nieuwe vaatwasser kan ook vrijstaand zijn. Een vrijstaande afwasmachine staat niet in contact met een aanrechtblad of een keukenkastje. Bijna alle vrijstaande vaatwassers zijn geschikt voor onderbouw onder het aanrechtblad.
  • Afmetingen en aantal couverts. Als u een nieuwe vaatwasser gaat aanschaffen, is het raadzaam om te bedenken hoeveel couverts u erin kwijt wilt. Een couvert is de verzameling eetgerei die één persoon gebruikt voor een maaltijd. Hoe groter de vaatwasser, hoe meer couverts u erin kwijt kunt per afwasbeurt.
  • Vaatwasprogramma’s. Moderne vaatwasmachines hebben veel automatische programma’s met diverse temperaturen. Heeft u vaak een zeer vuile of aangekoekte vaat? Dan is een voorspoelprogramma onmisbaar. Ook de mogelijkheid tot een kort programma is belangrijk om de afwas snel weer in de kast te kunnen zetten na het eten.

Vrijblijvende afspraak

We raden u aan om bij de aankoop van een vaatwasser ook te letten op de kwaliteit van het display, het geluidsniveau en de water- en kinderbeveiliging. Maak nu een vrijblijvende afspraak met een adviseur van KeukenConcurrent voor het beste advies over een nieuwe vaatwasser.

Inbouwvaatwasser

Inbouwvaatwasser

Een inbouwvaatwasser kan deels of volledig geïntegreerd worden in de keuken. Bij een gedeelde inbouwvaatwasser is het bedieningspanel zichtbaar. Hierdoor kunt u de vaatwasser ook instellen als hij dicht is.

Geïntegreerde vaatwasser

Geïntegreerde vaatwasser

Een volledig geïntegreerde afwasmachine wordt volledig weggewerkt en aangepast aan uw keuken. Het bedieningspaneel is onzichtbaar in de bovenrand van de inbouwvaatwasser.

Terug
Sluiten
×