Natuursteen keukenblad

Natuursteen keukenblad: geschikt voor iedere keuken

Een natuursteen keukenblad is een luxueuze toevoeging aan vrijwel iedere keuken. Of u nu een moderne, landelijke, industriële of designkeuken heeft, een natuursteen aanrechtblad is met iedere keukenstijl te combineren. Bovendien is de keuze reuze als het om natuursteen gaat. Zo kunt u onder andere kiezen uit graniet, composiet, kwarts en marmer. Daarnaast kan natuursteen op diverse manieren bewerkt worden: van polijsten voor extra veel glans tot branden voor een ruw effect. Dus wat uw wensen ook zijn, met een natuursteen aanrechtblad kunt u alle kanten op. Lijkt het u wat, een natuursteen keukenblad? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u alles over de verschillende soorten, de kosten, het onderhoud en de combinatiemogelijkheden.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Soorten natuurstenen keukenbladen

Kiest u voor een natuursteen keukenblad, dan heeft u de keuze uit diverse soorten natuursteen. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Een granieten keukenblad is 100% natuurlijk, waardoor elk blad uniek is. Ook heeft een granieten blad een zeer exclusieve uitstraling en is het gemaakt van een van de hardste materialen. Hierdoor is de kans op beschadiging kleiner. Daarnaast behoort een composiet aanrechtblad ook tot de mogelijkheden. Dit is een gefabriceerd natuurproduct, waardoor de nadelen van een natuurstenen product, zoals haarscheurtjes, nerven en kleurverdeling, in mindere mate voorkomen.

Tevens behoort ook dit materiaal tot een van de hardste materialen, waardoor dit hardstenen aanrechtblad minder snel beschadigd raakt. Als laatste kunt u ook kiezen voor kwarts en marmer. Kies bijvoorbeeld voor marmer wanneer u een groot fan bent van een luxueuze en exclusieve uitstraling.

Combinatiemogelijkheden

Een natuursteen keukenblad komt in vrijwel iedere keuken goed tot zijn recht. Het natuurlijke materiaal is immers met diverse keukenstijlen goed te combineren.

Heeft u bijvoorbeeld een design keuken thuis, dan zorgt een natuursteen aanrechtblad juist voor een luxueuze en exclusieve afwerking. Ook bij een moderne keuken kan een donker stenen aanrechtblad een extra moderne twist geven. Tevens bevinden zich meestal meerdere kleuren in een stenen keukenblad, waardoor dit blad ook met diverse kleuren en materialen gecombineerd kan worden.   

 

 

Schoonmaak en onderhoud

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw natuursteen keukenblad is het belangrijk dat u het blad goed schoonhoudt. U kunt uw natuursteen aanrechtblad schoonmaken door het blad dagelijks af te nemen met een vochtig doekje en een licht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Het gebruik van schuurmiddelen en/of een schuurspons wordt ten strengste afgeraden.

Tevens is het belangrijk om het blad te voorzien van periodiek onderhoud. Dit kunt u doen door het blad twee keer per jaar te reinigen met de natuursteen aanrechtblad reiniger, OHSET M. Deze onderhoudsset heeft een vuilafstotende werking, waardoor vlekken in het natuursteen aanrechtblad voorkomen worden. Indien er toch een vlek optreedt, kan deze ook eenvoudig verwijderd worden met deze onderhoudsset.

Kosten natuursteen aanrechtblad

Een natuursteen blad ligt hoger in kosten in vergelijking met bijvoorbeeld een kunststof keukenblad. De exacte kosten van een natuursteen werkblad kunnen erg variëren. Dit is onder andere afhankelijk van het gekozen materiaal, het formaat en de afwerking. Vandaar dat het altijd raadzaam is om uw natuursteen blad op maat te laten berekenen. Zo weet u precies wat uw hardstenen keukenblad gaat kosten.

Kom naar onze showroom

Overweegt u een stenen aanrechtblad, maar twijfelt u nog over het soort gesteente? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Hier kunt u de natuursteen bladen met eigen ogen bekijken en profiteert u van een vrijblijvend advies van onze keukenprofessionals.

×