Een keukenstijl voor elke smaak

Keukenstijlen zijn er in allerlei vormen en maten en zorgen elk voor hun eigen, unieke sfeer. Daardoor is er voor iedere smaak een passende keukenstijl. Bij KeukenConcurrent hebben we keukens in alle denkbare stijlen. De keuken is een ruimte die steeds meer als leefruimte gezien wordt, omdat je er vaak zoveel tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over wat voor keuken en keukenstijl je in je huis wil integreren. Op deze pagina zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij.

Welke keukenstijlen zijn er?

Er zijn erg veel keukenstijlen die allemaal over hun eigen karakter beschikken. Bekijk hier welke keukenstijl je aanspreekt.

Hoe kies je de keukenstijl die bij je past?

Het aanbod aan keukenstijlen is enorm, maar hoe kom je er nou achter welke keukenstijl bij je past? Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest en een maak een moodboard met verschillende foto’s van keukens of onderdelen van keukens die je erg aanspreken. Ook het bladeren door ons gratis keukenmagazine kan je op weg helpen om te bepalen wat je smaak nou precies is. Een van de beste oplossingen om te bepalen welke stijl keukens je het meeste aanspreekt, blijft door deze diverse stijlen zelf te ervaren. Kom daarom eens langs in een van onze vestigingen, waar je op je gemak en eventueel met de hulp van onze ervaren adviseurs langs de verschillende mogelijkheden gaat. Wij helpen je graag met het achterhalen van je ideale keukenstijl, om zo jouw keuken te realiseren. KeukenConcurrent heeft een groot aanbod aan goedkope keukens van Duitse kwaliteit. Je kunt ze naar je eigen smaak samenstellen dat ze haast handgemaakt lijken. 

Landelijke keukenstijl

De landelijke keukenstijl kenmerkt zich door de nostalgische sfeer die deze uitademt. Dankzij het groots opgezette keukendesign is de landelijke keuken er een waar je graag tijd in door wil brengen. De landelijke keukenstijl heeft alsnog veel varianten. Wat ze gemeen hebben is de vele decoraties en sierlijke toevoegingen.

Hout is een materiaal dat we vaak terug zien in de landelijke keukens. Dit kan door het te combineren met klassiek wit of voor een wat moderne twist met zwart. De landelijke keuken wordt vaak ingericht met grote keukenapparatuur die de aandacht vangt, maar wel met de techniek van nu. De landelijke keukens van KeukenConcurrent onderscheiden zich door het hoge gebruiksgemak en het sfeervolle, tijdloze ontwerp. 

Moderne keukenstijl

De moderne keukenstijl is te herkennen aan de strakke lijnen, hoogglans materialen en een greeploos design. In moderne keukens zie je niet vaak frutsels of uitbundige decoraties: de moderne keuken straalt rust en minimalisme uit.

Om het minimalistische karakter te onderstrepen is de apparatuur in een moderne keuken vaak geïntegreerd. Een hoekig en rechtlijnig design past perfect in een moderne keukenstijl. Bij de moderne keukens van KeukenConcurrent gaan functionaliteit, elegantie en innovatie hand in hand.

Design keukens

De design keuken is uniek in zijn soort en aan deze keukenstijl zijn verschillende invullingen te geven. De design keukenstijl laat zich het beste omschrijven als een keuken met een modern uiterlijk gecombineerd met een perfecte afwerking. Dit leidt tot een uitdagend en uniek design.

De design keuken is gewaagd en beschikt altijd over opvallende elementen die net wat anders zijn dan normaal. De design keukens van KeukenConcurrent hebben een creatief en exceptioneel design, waardoor ze altijd de show stelen in je woning.

Hoogglans keukens

Hoogglans keukens stralen luxe uit. Door de weerspiegeling van de hoogglans materialen wordt er een extra ruimtelijke dimensie gegeven aan je keukeninterieur. Hoogglans keukens zijn ontzettend veelzijdig, je kunt er alle kanten mee op. Hoogglans keukenbladen steken bijvoorbeeld prachtig af bij natuurlijke materialen kastjes, zoals hout.

Ook met een modern interieur combineert een hoogglans keuken perfect. Naast stijlvol zijn de hoogglans keukens van KeukenConcurrent ook erg praktisch, omdat ze vaak voorzien zijn van een toplaag. Hierdoor is schoonmaken en onderhoud een koud kunstje.

Greeploze keukens

Bij onze greeploze keukens lijkt je keukenblok haast uit één geheel te bestaan. Dit zorgt voor een statige, stijlvolle en moderne uitstraling. De nadruk wordt gelegd op de kasten en lades. Deze openen door bijvoorbeeld een druksysteem, waardoor de kasten geruisloos en eenvoudig sluiten en opengaan met een klein duwtje op de deur.

Naast enorm praktisch zijn de greeploze keukens ook eenvoudig en goed te onderhouden. De greeploze keukens van KeukenConcurrent komen in diverse vormen en maten, met verschillende (semi)greeploze variaties.

Kleine keukens

Ook voor kleinere keukens heeft KeukenConcurrent de ideale oplossing. We zorgen ervoor dat je ruimte optimaal benut wordt en je de lekkerste gerechten bereidt en heerlijk ontspant in een keuken geheel naar jouw smaak.

De kleine keuken is namelijk uitvoerbaar in alle denkbare keukenstijlen. Door slim kleurgebruik en een ideale opstelling lijkt je kleine keuken optisch ook nog eens groter. 

De juiste keukenopstelling voor jouw keukenstijl

Op het gebied van keukenopstellingen is er ook keuze genoeg. De keukenopstelling bepaalt mede hoe effectief je te werk gaat in de keuken en wat je keuken uitstraalt. Wil je graag een grote, landelijke keuken? Dan is bijvoorbeeld een eiland, parallel of G-keuken een geschikte optie. Wanneer je een kleine keuken hebt, is bijvoorbeeld een rechte keuken of een L-vormige keuken perfect om de ruimte optimaal te benutten. Lees hier alles over de verschillende keukenopstellingen die je kunt kiezen in je keuken.

Ontwerp je droomkeuken

Ben je eraan uit wat je ideale keukenstijl is? Ga dan aan de slag met onze handige 3D-ontwerper. Hiermee varieer en puzzel je eindeloos tot je jouw ideale droomkeuken hebt ontworpen, met de door jou gewenste stijl. Laat je je toch liever door een professional adviseren? Kom dan langs in een van onze vestigingen.

×