KEUKENBLADEN

KEUKENBLADEN IN ALLE SOORTEN EN MATEN

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Kies je voor een keukenblad in hout, kunststof, graniet of composiet? Of gaat je voorkeur toch uit naar een RVS keukenblad of beton keukenblad? Het aanrechtblad bepaalt in grote mate de uitstraling van je keuken. Zo zorgt een houten werkblad voor een landelijke uitstraling, terwijl een keukenblad van composiet een meer klassieke sfeer creëert.

Welk werkblad je ook kiest, bij KeukenConcurrent vind je de beste aanrechtbladen tegen gegarandeerd de laagste prijs. Wat betreft al deze materialen zijn de keuzemogelijkheden enorm, vandaar dat het soms lastig kan zijn om het juiste aanrechtblad te kiezen. Onze adviseurs helpen je dan ook graag verder met je keuze.

diepte hoogte werkblad

DE DIEPTE EN HOOGTE VAN JE WERKBLAD


De diepte en hoogte van je keukenblad is van groot belang wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen of laat maken. Het aanrechtblad is het meest gebruikte onderdeel van je keuken. Om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om al je gerechten voor te bereiden, is het aan te raden om goed na te denken over de diepte van uw aanrechtblad.

En welke hoogte van het keukenblad past het beste bij je lichaamslengte? Dit is natuurlijk van belang voor een goede en gezonde lichaamshouding.

keukenblad

WERKBLAD OP MAAT

Niet één keuken is hetzelfde en dat geldt natuurlijk ook voor de afmetingen. Het maken van een nieuw keukenblad is dan ook vaak maatwerk. Natuurlijk vind je bij KeukenConcurrent ook standaard keukens, waarbij het werkblad een vaste afmeting heeft.

Als je in je keuken een keukenblok wil dat precies van muur tot muur loopt, gaan deze standaardmaten natuurlijk niet op. Vandaar dat je bij KeukenConcurrent vrijwel alle keukenbladen op maat kan laten maken, voor welk materiaal je ook kiest. Bovendien vinden wij het erg belangrijk om je werkblad exact op maat aan jou te leveren, want een klein kiertje kan al voor problemen zorgen.

vervangen keukenblad

VERVANGEN HUIDIGE KEUKENBLAD

Regelmatig zien we dat een keukenblad vervangen wordt. Logisch ook, omdat een keukenblad veel vaker en intensiever gebruikt wordt dan de meeste andere elementen in de keuken. Hierdoor slijt hij sneller en zal het aanrechtblad eerder vervangen moeten worden. Kijk er dus niet raar van op als je het keukenblad moet renoveren, terwijl de rest van het keukeninterieur nog in goede staat is.

Gelukkig zijn hier veel mogelijkheden in. Zo kun je je oude aanrechtblad gewoon verwijderen en vervolgens een nieuw werkblad laten plaatsen. Laat het opknappen van het aanrechtblad bij voorkeur wel door een vakman doen. Een keukenblad is vaak zwaar en moet uiterst voorzichtig verwijderd en geplaatst worden, om beschadigingen aan de keuken te voorkomen.

Hulp nodig

HULP NODIG BIJ HET KOPEN VAN EEN AANRECHTBLAD?

Wil je een nieuw keukenblad aanschaffen, dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Als eerste is het belangrijk dat je bij het uitzoeken van een nieuw aanrechtblad goed kijkt naar de hoogte en diepte van het keukenblad. Bovendien speelt dit een belangrijke rol in het gebruiksgemak van je keuken. Wanneer deze afmetingen te groot of te klein zijn kun je lichamelijke ongemakken en ergernissen ervaren.

Is je lengte tussen de 170 en de 195 cm? Dan is 95 cm de perfecte hoogte voor het keukenblad. Kies daarnaast voor een werkblad van 80 cm diep, zodat je zowel een goede grijpdiepte als voldoende werkruimte hebt. Natuurlijk is het mogelijk om diverse hoogtes en dieptes in je aanrechtblad te kiezen. De adviseurs van KeukenConcurrent helpen je graag met het afstemmen van het juiste formaat voor jouw lichaamslengte.

SPOELBAK

Een spoelbak is een must voor iedere keuken. Of je nu aan het afwassen bent, groenten of fruit wil schoonmaken of simpelweg even je handen wil wassen, een spoelbak komt altijd van pas. Bij KeukenConcurrent bieden wij een breed assortiment spoelbakken, met voor iedere keuken en iedere smaak een geschikt model. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

KEUKEN ACHTERWANDEN

De keuze voor een achterwand wordt bepaald door de uitstraling die je zoekt en hoe onderhoudsvrij de achterwand moet zijn.  Voor dit essentiële element van je keuken kun je kiezen uit tegels, glas, afwasbare muurverf of zelfs behang. Om een extra strak effect te creëren kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om het keukenblad door te trekken op de keukenwand. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en laat je inspireren.

BUDGETPLANNER

Wat kost een keuken? Met de KeukenConcurrent Budgetplanner bereken je eenvoudig de totaalprijs van je nieuwe keuken op basis van de afmetingen, je keuze in materiaal, kleur, kastindeling, apparatuur en accessoires. Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, wil je natuurlijk weten wat je keuken gaat kosten. De budgetplanner biedt je de mogelijkheid om geheel vrijblijvend de kosten voor jouw nieuwe keuken uit te rekenen.

×