Keuken onderhoud voor een langere levensduur van uw keuken

Voer keuken onderhoud uit zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van een mooie keuken. Dit moet wel op de goede manier, verkeerd keuken onderhoud kan ertoe leiden dat u juist onderdelen moet gaan vervangen. Om u met uw keuken onderhoud te helpen, geven we u enkele tips.

Werkbladen en fronten zijn belangrijke onderdelen van een keuken en bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling. Juist daarom is het van belang dat deze goed worden onderhouden zodat ze zo mooi mogelijk blijven. Het ene materiaal vraagt weer om een ander keuken onderhoud dan het andere. Onderstaande adviezen helpen u!

Kunststof werkblad en fronten

Kunststof is een veelvoorkomend materiaal in de keuken. U kunt kiezen voor zowel een kunststof werkblad als kunststof fronten. Beiden kunnen schoongemaakt worden met zachte reinigingsmiddelen zoals allesreiniger. Gebruik echter geen schuurmiddelen, daar kunt u het materiaal mee beschadigen.

Het keuken onderhoud van gelakte fronten

Gelakte fronten zijn erg gevoelig voor krassen. Maak daarom gebruik van een normale spons (geen schuurspons) en mild, neutraal schoonmaakmiddel. Wrijf hierbij niet te hard op de fronten want dan kunt u de lak beschadigen. Voor het beste resultaat wrijft u zachtjes in een cirkelvorm.

Houten werkblad en fronten

Hout is erg kwetsbaar en heeft hierdoor veel onderhoud nodig. Hoewel hout in de keuken vaak is voorzien van een beschermingslaag, vormen hout en vocht vaak niet de beste combinatie. Maak daarom alleen gebruik van een lichtvochtige doek bij het schoonmaken en maak het hout vervolgens goed droog. Bovendien is het slim om het werkblad twee keer per jaar te impregneren met speciale olie zodat het blad beschermd blijft tegen vloeistoffen.

Keukenmagazine

  • Alles over keukenmontage en -onderhoud vind u in ons GRATIS magazine

Het keuken onderhoud van natuurstenen werkbladen

Het keuken onderhoud van natuurstenen werkbladen verschilt per materiaal. Zo zijn er voor granieten werkbladen speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar en wordt het afgeraden om schuurmiddelen te gebruiken. Een composieten werkblad maakt u schoon met een mild, neutraal schoonmaakmiddel. Schuurmiddel is hierbij alleen toegestaan wanneer er sprake is van een grove of matte oppervlak. Een marmeren blad moet twee keer per jaar behandeld worden met een impregneermiddel.

Goede producten die u kunt gebruiken voor uw keuken onderhoud vindt u hier. Mocht u vragen hebben over het op de juiste manier onderhouden van uw keuken, neem dan contact op met uw keukenadviseur.

Terug
Sluiten
×