Een eiland keuken of kookeiland voor jouw keuken

Een eiland keuken is ontzettend populair en geeft een luxe uitstraling aan uw woning. Het biedt daarnaast veel werkruimte en extra mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor het fornuis op het eiland, dan kijkt u direct naar uw gasten tijdens het koken. Een ander voordeel is dat een eiland de efficiëntie in de keuken vergroot omdat alles handig is ingedeeld. De centrale plek van het eiland in de keuken creëert een mogelijkheid om er een gezellig zitgedeelte van te maken. Met een paar hoge stoelen of een geïntegreerde bar wordt het eiland al snel hét plekje om gezellig aan te schuiven.

Een eiland keuken is ontzettend populair en geeft een luxe uitstraling aan uw woning. Het biedt daarnaast veel werkruimte en extra mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor het fornuis op het…

> Lees verder

Een eiland keuken is ontzettend populair en geeft een luxe uitstraling aan uw woning. Het biedt daarnaast veel werkruimte en extra mogelijkheden. Kiest u bijvoorbeeld voor het fornuis op het eiland, dan kijkt u direct naar uw gasten tijdens het koken. Een ander voordeel is dat een eiland de efficiëntie in de keuken vergroot omdat alles handig is ingedeeld. De centrale plek van het eiland in de keuken creëert een mogelijkheid om er een gezellig zitgedeelte van te maken. Met een paar hoge stoelen of een geïntegreerde bar wordt het eiland al snel hét plekje om gezellig aan te schuiven.

Keukenstijl

Het eiland in de keuken is een echte blikvanger en accentueert de stijl van het geheel. Het komt ook voor dat het eiland tussen de keuken en de woonkamer in staat als een halfhoge muur. Het kookeiland moet in dat geval passen bij beide ruimtes. Een eiland kan in ieder type keuken worden toegepast zolang deze voldoende groot is. Een eiland keuken is in verschillende stijlen te verkrijgen bij KeukenConcurrent, van een trendy ontwerp tot een functionele variant. Verder zijn er eilanden met een lang of kort werkblad, een ingebouwde spoelbak of een verzonken fornuis. Met een geïntegreerd zitje of een bar dient het eiland niet alleen maar als plek om op te koken, maar krijgt het ook een sociale functie.

Uitvoering

Ieder eiland is verkrijgbaar in meerdere vormen, maten en in diverse kleuren. De kookeilanden van KeukenConcurrent bieden zonder uitzondering veel werk- en opbergruimte. Ze zijn voorzien van apparatuur van hoge kwaliteit en de beste merken, zoals Whirlpool, Miele, Bosch, Indesit en Smeg. Verder is het mogelijk om rondom lades met soft motion te laten plaatsen waardoor u nog meer spullen kwijt kunt.

Keukenblad

Een belangrijk aspect van het eiland is het keukenblad. U kunt bij ons verschillende werkbladen verkrijgen die zowel kras- en stootvast als hitte- en vochtbestendig zijn. Er is een keukenblad voor elke gewenste uitstraling. Rvs voor een professionele sfeer, composiet of graniet geeft een luxe aanzien, met hout creëert u een landelijke gevoel en beton zorgt voor een moderne aanblik. In het keukenblad kunt u een verzonken fornuis of een spoelbak laten plaatsen en indien gewenst een grillplaat. De werkbladen kunnen daarnaast worden voorzien van een spatrand of een waterkering om het koken nog aangenamer te maken.

Voor- en nadelen van een kookeiland

Het grootste voordeel van een kookeiland is dat het enorm veel sfeer met zich meebrengt. Dankzij het kookeiland ontstaat er vaak een open keuken. Wanneer de een staat te koken, schuift de ander gezellig aan voor een goed gesprek. Ook heeft u met een keukeneiland vaak een goed overzicht van de woonkamer, waardoor u spelende kinderen in de gaten kunt houden of een gesprek kunt voeren met visite in de woonkamer. Met een kookeiland geniet u daarnaast van extra opbergmogelijkheden. De ruimte onder het eiland kunt u namelijk opvullen met keukenkastjes. Hierdoor heeft u opeens zeeën van opbergruimte! Een nadeel van een kookeiland is dat het niet voor ieder huis geschikt is. Een keuken met kookeiland neemt namelijk veel ruimte in beslag. Ook dient u rekening te houden met de leidingen richting het eiland, wat niet bij iedere woning mogelijk is.

Verschillende soorten kookeilanden 

Kookeiland met kookplaat 

Een keukeneiland staat los van de rest van de keuken en is vaak voorzien van een kookplaat. Hierdoor worden de gerechten bereid aan het kookeiland. In sommige gevallen is het kookeiland met kookplaat ook voorzien van een spoelbak. Hierdoor heeft u alles direct bij de hand.

Spoeleiland

Bij een spoeleiland is het eiland voorzien van een spoelbak. Ook beschikt deze optie vaak over voldoende werkblad om ingrediënten op te wassen en te snijden. 

Werkeiland

Een werkeiland is bedoeld om uw gerechten op voor te bereiden. Dit eiland biedt extra ruimte voor het snijden van ingrediënten en het voorbereiden van uw maaltijden. Dit eiland is vaak voorzien van een bar aan de achterzijde. Hierdoor kan dit eiland ook dienen als plek om te ontbijten of met het gezin bij te kletsen.

Kookeiland met tafel

Wilt u het kookeiland ook gebruiken om aan te eten? Ook dat is een mogelijkheid. Aan de achterzijde van het kookeiland kunt u bijvoorbeeld hoge barkrukken plaatsen. Hierdoor kunt u zowel koken als eten aan dit eiland. 

Kookeiland met afzuigkap

Gaat u voor een kookeiland met afzuigkap of geïntegreerde afzuiging? Een populaire en nieuwe innovatie is het kookeiland met BORA afzuigsysteem. In dit geval is de afzuiging verwerkt in het kookeiland. Dampen en geuren worden direct opgenomen vanaf het kookveld, waardoor een grote afzuiging boven het eiland niet nodig is. Dit zorgt voor een moderne uitstraling in uw woning.

Landelijke keuken met kookeiland

Houd u van een landelijke interieurstijl? Kies dan voor een landelijke keuken met kookeiland. Dit eiland is vaak voorzien van natuurlijke materialen en kleuren, zoals een granieten of composieten aanrechtblad en houten kastjes.

Moderne keukens met kookeiland

Is de moderne stijl iets voor u? Ga dan voor strakke, hoogglans keukenkastjes en een modern afgewerkt aanrechtblad. Ook past een kookeiland met geïntegreerde afzuiging perfect bij deze stijl.

Kookeiland afmetingen

De afmetingen van een kookeiland hangen volledig af van de beschikbare ruimte in uw woning en de gewenste inrichting van het eiland. Wanneer u het kookeiland wilt voorzien van een kookplaat en spoelbak dient deze uiteraard groter te zijn dan wanneer u het alleen gebruikt als extra werkblad. Een klein kookeiland is vaak rond de 160 cm breed en 90 cm diep. Een groot kookeiland heeft al snel een breedte van 240 cm en een diepte van 90 cm.

De kosten van een kookeiland

De gemiddelde prijs van een keuken met kookeiland hangt natuurlijk af van de grootte van de keuken en de keuze voor het apparatuur. Wanneer een kookeiland verbonden zit aan de rest van de keuken zal deze goedkoper zijn dan een los kookeiland. Bij een los keukeneiland zal de prijs al snel oplopen naar minimaal €6000. Bij een vast kookeiland is de prijs wellicht iets lager. Wilt u een nauwkeurige berekening? Vraag dan advies in een van onze winkels of bereken online alvast wat uw keuken ongeveer gaat kosten.

Een kookeiland van KeukenConcurrent

Bent u geïnteresseerd in een eiland keuken? KeukenConcurrent heeft diverse modellen ter inspiratie op de website en in de vele showrooms. Wilt u de verschillende mogelijkheden van een kookeiland bekijken? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms. Hier bekijkt u op uw gemak diverse showroomkeukens in verschillende opstellingen en stijlen. Zo kunt u gemakkelijk de mogelijkheden met elkaar vergelijken. Heeft u een vraag of bent u op zoek naar persoonlijk, vrijblijvend advies? Spreek dan een van onze professionele adviseurs aan. Zij helpen u graag.

×