Hoekkeukens voor elke keukenwens

De populaire hoekkeuken biedt ontzettend veel voordelen. Zo is er meer kastruimte en bewegingsvrijheid dan in bijvoorbeeld een rechte keuken. Daarnaast biedt de praktische opstelling van een hoekkeuken de mogelijkheid om een groot werkblad te plaatsen. Met een keukenopstelling in een hoek maak je optimaal gebruik van een kleinere ruimte. Als de keukenruimte groot genoeg is kun je ervoor kiezen om in de andere hoek een eettafel te plaatsen. Dat is niet alleen handig, maar ook heel gezellig.

Veel verschillende mogelijkheden met een hoekkeuken

Een van de vele voordelen van een hoekkeuken is dat de mogelijkheden erg uiteenlopend zijn. Daardoor creëer je altijd een hoekkeuken die aan alle wensen voldoet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie hoekkeuken met kastenwand? Hierbij maak je optimaal gebruik van de ruimte en geniet je van veel opbergruimte. Wil je liever toch ook nog wat van de muur zien? Dan is een hoekkeuken met bovenkastjes een geschikte keuze. Voor een wat ruimtelijker aanzicht kies je er bijvoorbeeld juist voor om een hoekkeuken zonder bovenkastjes aan te schaffen. Hierdoor hou je extra ruimte over en lijkt de keuken optisch groter. Het eventuele gebrek aan opbergruimte kun je oplossen door ergens anders in de ruimte een grote voorraadkast neer te zetten waarin je alle spulletjes kwijt kunt.

Vind je de keuken wat donker? Dan biedt een hoekkeuken met raam uitkomst. Dankzij de natuurlijke lichtinval is een keuken direct lichter. Wanneer je wat meer ruimte hebt, is het een goede optie om bijvoorbeeld te gaan voor een hoekkeuken met een eiland. Zo creëer je extra werkruimte. Bij een hoekkeuken met kookeiland kun je het eiland ook gebruiken om een fornuis op te plaatsen of een wasbak. Naast werkruimte zorgt een extra element ook voor een gezellige woonkeuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoekkeuken met bar? Ideaal om gezellig met de familie of bezoekers aan te borrelen. Er zijn dus tal van mogelijkheden wanneer je voor een hoekkeuken gaat. 

Kleuren

Op het gebied van kleuren en materialen zijn de mogelijkheden van hoekkeukens eveneens eindeloos. Een zwarte hoekkeuken vangt bijvoorbeeld direct de aandacht. Met een hoekkeuken in het zwart creëer je een stoere en tegelijkertijd chique uitstraling. De witte hoekkeuken behoort natuurlijk ook tot de opties. Een hoekkeuken in het wit laat de ruimte optisch groter lijken en is te combineren met nagenoeg alle overige kleuren en materialen.

Op zoek naar een middenweg? Overweeg dan de grijze hoekkeuken. Een hoekkeuken in het grijs is verkrijgbaar in verschillende tinten, die elk hun eigen unieke uitstraling hebben. Op zoek naar een warme uitvoering van een hoekkeuken? De houten hoekkeuken zorgt direct voor een aangename sfeer. Dankzij de natuurlijke uitstraling van een hoekkeuken in hout creëer je een ruimte waar je samen met familie urenlang gezellig samen wil zijn. Hiernaast zijn er natuurlijk nog tal van opties, bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar een opvallend kleurtje of uniek materiaal. 

Moderne hoekkeuken

De moderne hoekkeuken is perfect wanneer je houdt van een strak en stijlvol geheel. Deze hoekkeuken is strak omdat franje ontbreekt. Een strakke hoekkeuken is vaak greeploos en lijkt haast uit een geheel te bestaan. Een hoekkeuken in moderne stijl kenmerkt zich daarnaast door een hoogglans afwerking. Een hoekkeuken met hoogglans afwerking laat de ruimte optisch groter lijken. Een hoogglans hoekkeuken ziet er bovendien erg glad en trendy uit.

Landelijke hoekkeuken

De hoekkeuken is ook verkrijgbaar in diverse stijlen. Met een landelijke hoekkeuken zorg je voor een gezellig en nostalgisch geheel. De hoekkeuken in landelijke stijl kenmerkt zich door warme kleuren, natuurlijke materialen en sierlijke toevoegingen.

Kosten van hoekkeukens

Besluit je om een hoekkeuken te kopen? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de prijs van een hoekkeuken. Op de vraag ‘wat kost een hoekkeuken’ is geen eenduidig antwoord te geven. De kosten van een hoekkeuken hangt namelijk van verschillende factoren af. Naast de kostprijs van een keuken dien je ook rekening te houden met de montagekosten en het eventueel verleggen van elektra. Hoe luxer je de keuken maakt, hoe meer deze kost. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een kookeiland of duurdere apparatuur. Bekijk wanneer je je droomkeuken wil samenstellen ook eens onze budgetplanner. Hiermee kun je berekenen op welke prijs je ongeveer uitkomt.

Waar moet je rekening mee houden bij een hoekkeuken?

Wanneer je besluit om voor een hoekkeuken te gaan, raden we je aan om met een aantal zaken rekening te houden. Om de hoek optimaal te benutten kun je een hoekstopcontact in deze keuken plaatsen. Deze hoek is in principe loze ruimte en door een keuken stopcontact in een hoek hou je bij de rest van de keukenwand ruimte over. Hetzelfde geldt voor een hoekwasbak in de keuken: hiermee maak je optimaal gebruik van de werkbladruimte van een hoekkeuken. Ook speciale hoekkeuken kastjes zijn aan te raden om de hoekruimte niet verloren te laten gaan. Je kunt ook kiezen voor een grote hoekkast in de keuken voor extra opbergruimte. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoekkeukens? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij nemen graag de tijd om alle mogelijkheden met jou te doorlopen en samen de ideale keuken hoekopstelling te bewerkstelligen. Of probeer zelf een aantal opties met onze keukenconfigurator.

×