De kosten van een keuken plaatsen

Na het kiezen van een nieuwe keuken staat u al snel weer voor een volgende grote keuze: gaat u de keuken zelf plaatsen of laat u deze plaatsen? De kosten van een keuken plaatsen of laten plaatsen spelen een grote rol bij deze beslissing en zijn vaak zelfs doorslaggevend. Daarom is het belangrijk om al uw overwegingen op een rijtje te zetten voor de beste keuze. Wij helpen u hier graag een handje bij. Hier leest u meer over een aantal factoren die de kosten van het laten plaatsen van een keuken beïnvloeden.

De keukenkasten

De keukenkasten nemen het grootste gedeelte van de keuken in beslag en bepalen daarom ook een groot gedeelte van het laten plaatsen van de keuken. Voor het plaatsen van de keukenkasten wordt een vast bedrag per keukenkast gerekend. Een grote keuken beschikt over het algemeen over meerdere kasten en komt daardoor op een hoger bedrag uit dan een kleine keuken met slechts enkele kasten.

Het werkblad

Naast het plaatsen van de kasten, betaalt u ook voor het plaatsen van het werkblad. Per werkblad element betaalt u een vaste prijs. Hoe meer werkblad elementen, hoe hoger het prijskaartje wordt.

Aansluiten van keukenapparatuur

Een keuken is natuurlijk niet compleet zonder keukenapparatuur. Waarschijnlijk heeft u bij de aanschaf van uw nieuwe keuken ook gekozen voor nieuwe keukenapparatuur en verlichting. Wanneer u wilt, kunnen wij deze voor u aansluiten zodat uw keuken direct gebruiksklaar is bij oplevering. Per soort apparaat hanteren wij hiervoor een standaard tarief.

Meerwerk

KeukenConcurrent biedt u de mogelijkheid bouwkundige werkzaamheden uit te besteden. Het demonteren en monteren van uw keuken zijn grote klussen waarbij KeukenConcurrent u graag een helpende hand biedt. De kosten hiervan verschillen per keuken, eveneens als het soort werkzaamheden. Alleen het slopen van de keuken brengt uiteraard minder kosten met zich mee dan het zowel verwijderen als plaatsen van de keuken. Het laten verwijderen van uw keuken zal ook goedkoper uitvallen als u besluit enkele onderdelen te behouden, zoals de vloer.

Bovendien bestaan er ook verschillen in de werkzaamheden. Wanneer u een keuken kiest die qua aansluitingen op uw oude keuken lijkt, zal er geen tot weinig meerwerk nodig zijn. Maar wanneer er stopcontacten verplaatst moeten worden of leidingen moeten worden verlegd, zullen de kosten hoger uitvallen.

Tips voor het zelf plaatsen van een nieuwe keuken

 1. De voorbereiding
  Een goed begin is het halve werk. Ga daarom altijd goed voorbereid aan de slag. Zorg er allereerst voor dat de oude keuken verwijderd is en dat de ruimte klaar is voor het plaatsen van de nieuwe keuken. Zorg bijvoorbeeld dat de muren glad zijn en de vloer klaar is voor gebruik.  
   
 2. Elektra en leidingen
  Voordat u begint met het plaatsen van de keuken is het belangrijk dat alle aansluitpunten op de juiste plaats liggen. Als u een soortgelijke opstelling behoudt, kan het zo zijn dat u niets aan de stopcontacten en waterleidingen hoeft te veranderen. Gaat u de keuken compleet veranderen, zorg dan dat alle aansluitpunten op de juiste plek zijn gemonteerd. Wees hierbij accuraat, iedere centimeter kan namelijk een groot verschil betekenen en kan later voor problemen zorgen. 
   
 3. De basiselementen
  Met de basiselementen zet u als het ware het skelet van de keuken op. Dit zijn bijvoorbeeld de ombouwkasten. Zet deze van tevoren in elkaar en plaats ze op de gewenste bouw. Hiermee staat niet alleen de basis van uw keuken, maar krijgt u ook het eerste inzicht van hoe de uiteindelijke keuken eruit gaat zien. 
   
 4. Het plaatsen van de keuken
  Na het plaatsen van de basis kunt u beginnen aan het plaatsen van de keuken. Ook hierbij is het belangrijk om precies te zijn, om latere eventuele problemen uit de weg te gaan. Het is bijvoorbeeld handig om de keukenkasten op de muur uit te tekenen volgens het bouwplan, zodat u precies weet waar iedere kast of element moet komen te staan. Begin in een hoek van de keuken en bouw vanuit hier naar buiten. Zorg ervoor dat alles waterpas en haaks staat voor een perfect eindresultaat.
   
 5. Het plaatsen van het werkblad
  Het zelf plaatsen van het werkblad is in principe een eenvoudige klus, indien het werkblad precies op maat is gemaakt. Ook is het belangrijk dat de basiselementen waterpas worden geplaatst, zodat het werkblad ook helemaal recht kan worden geplaatst. Monteer het werkblad door middel van schroeven en meegeleverde bevestigingsmaterialen. Het afkitten van het werkblad zorgt voor de finishing touch. 
   
 6. Het plaatsen van keukenapparatuur
  Het plaatsen van keukenapparatuur maakt uw keuken klaar voor gebruik. Met behulp van de meegeleverde instructies installeert u de apparaten stuk voor stuk op de juiste manier. Bij het plaatsen van inbouwapparatuur is het nogmaals belangrijk om dit nauwkeurig te doen, zodat de apparatuur netjes wordt weggewerkt en naadloos aansluit bij het design van uw keuken.
   
 7. De afronding
  Het einde is in zicht! De laden en deurtjes installeert u tijdens deze laatste stap. Zodra de keukendeurtjes zijn gemonteerd kunt u deze nog bijstellen, zodat ze helemaal recht komen te hangen. Uw keuken is nu klaar voor gebruik!

Maak een afspraak

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe keuken te plaatsen, maar bent u er nog niet helemaal uit of u deze klus zelf gaat opknappen of dat u deze liever uitbesteedt? Of heeft u andere vragen over het laten plaatsen van een keuken? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en bespreek samen met een van onze deskundige adviseurs uw vragen. Zij kunnen u van persoonlijk en passend advies voorzien, zodat u vol vertrouwen begint aan de installatie van uw nieuwe keuken.

Terug
Sluiten
×