KEUKENOPSTELLINGEN VOOR IEDERE RUIMTE

Varianten in keukenopstellingen

KeukenConcurrent heeft veel keuze in keukenopstellingen. De basis is altijd een rechte keuken: dit type keuken bestaat uit een werkblad met een kookunit en een spoelbak. Met deze opstelling kun je alle kanten op. Zoals een extra keukenblad aan één of beide zijden. Zo ontstaat bijvoorbeeld een hoekkeuken of de praktische U-keuken. Kijk welke opstelling in jouw keukenruimte past, laat je inspireren door de mogelijkheden. Kom je er niet uit? Onze adviseurs helpen je graag, maak vrijblijvend een afspraak bij jou in de buurt. 

Hoekkeukens zijn er in alle vormen en maten. Wil je een recht element met daaraan een bar? Of heb je de hele hoekkeuken nodig als werkruimte? Wij hebben voor jou de mogelijkheden op een rij gezet.

Meer over hoekkeukens

Eilandkeukens worden steeds populairder sinds de intrede van de woonkeuken. Een eiland dient vaak als centrale en multifunctionele plaats in je woonkeuken. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Meer over eilandkeukens

Rechte keukens maken goed gebruik van de ruimte. Door alle elementen in één rij op te stellen benut je één wand van de ruimte optimaal. Dit type keuken past ook in kleinere ruimtes en is mede daardoor zeer gangbaar.

Meer over rechte keukens

Een U-keuken is ontzettend functioneel omdat alles binnen handbereik is. Er zijn meerdere werkvlakken die verschillend kunnen worden ingedeeld. Wij adviseren je graag. 

Meer over U-keukens

Een open keuken zorgt voor sfeer en ruimte in het huis. Zeg vaarwel tegen deuren en afgesloten ruimtes en creëer een open keuken. Je huis wordt één mooi geheel en bovendien zitten er veel voordelen aan een open keuken.

De keuken heeft tegenwoordig meer functies dan alleen het bereiden van je maaltijd. Het is een plek om tot rust te komen met een krantje, of om gezellig samen te zijn met het gezin of vrienden. Betrek je keuken dus bij je woonruimte en creëer een warme sfeer in het hele huis. Wij vertellen je graag meer over open keukens en geven tips.

Meer over open keukens

Met een keukenbar creëer je simpel wat extra sfeer en uitstraling in het interieur. Een keuken met bar kan altijd, in een grote maar ook in een kleine keuken. Twijfel je of je ook een bar in de keuken wil? Lees dan onze tips en leer waarom een keuken bar een aanvulling is in je huis.

Meer over keukens met bar

Een L-keuken is een veelgebruikte keukenopstelling in Nederland. Dit is niet voor niets, een L-keuken is namelijk erg functioneel. Met deze keukenopstelling beschik je over lekker veel kastruimte én een groot werkblad om je groentes op te snijden. Bovendien heb je met een L-vormige keuken alles binnen handbereik wanneer je de ruimte goed indeelt.

Heb je plek over? Plaats dan een eettafel in de open hoek van de ruimte zodat je tijdens het koken gezellig kunt kletsen met je gezin of visite. Gezelligheid gegarandeerd! Wij vertellen je graag meer over deze keukenopstelling.

Meer over L-keukens

Een keukenblok biedt de oplossing wanneer je een kleine ruimte hebt waarin je toch graag wilt beschikken over de basisvoorzieningen van een keuken. Een keukenblok is namelijk een kleine, rechte keuken die voorzien kan worden van een spoelbak, koelkast en andere keukenapparatuur. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende indelingen, afmetingen en kleuren. Wat je maar wil!

Meer over keukenblokken

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de T-keuken de vorm van de letter ‘T’. Dit betekent dat er aan het keukenblok of aan de wand een schiereiland staat. Een schiereiland grenst met één zijde aan de wand of het keukenblok. Lees snel verder voor onze handige tips.

Meer over T-keukens

Hoe haal je het maximale uit je kleine keuken als je over weinig ruimte beschikt? Een kleine keuken hoeft geen onoverzichtelijk geheel te worden. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om keukens voor kleine ruimtes zo ruim en overzichtelijk mogelijk in te richten. Met een slimme indeling biedt een kleine keuken veel oplossingen. Wil je weten hoe je een kleine keuken optimaal inricht? Lees dan snel verder voor onze handige tips.

Meer over kleine keukens

Een parallel keuken is een rechte keuken waarbij aan de andere zijde van de ruimte een tweede elementen is geplaatst. Door de elementen heb je vaak veel werk- en opbergruimte. 

Meer over parallel keukens

Een G-keuken is een opstelling die vaak gekozen wordt door de hobbykoks. Bij deze opstelling heb je namelijk enorm veel werkruimte tot je beschikking.

Meer over G-keukens

Bergruimte

Met veel ruimte in de keuken kun je kiezen voor keukenopstellingen met een kookeiland. Je hebt dan de mogelijkheid om er een kookunit op te plaatsen met veel lades eronder. Dit vergroot de opbergmogelijkheden. Een ander type keuken met veel opbergruimte is de parallel keuken. Hierbij is het heel praktisch om één rij in te delen met keukenkasten en de andere rij met inbouwapparatuur.

Indeling keukenopstelling

De zogenaamde werkdriehoek van alle keukenopstellingen wordt bepaald door de afstand tussen de kookunit, de spoelbak en de koelkast. Door een efficiënte indeling met voldoende bewegingsruimte zul je het meest genieten van je keuken. Je kunt de indeling van al onze keukenopstellingen geheel naar eigen wens samenstellen met één van onze adviseurs. Op die manier ben je verzekerd van een mooie en functionele keuken.

Waar op letten bij kiezen keukenopstellingen?

Als je een nieuwe keuken gaat kopen, wil je natuurlijk zeker weten dat je de juiste opstelling kiest. KeukenConcurrent helpt je daar graag bij. Met onze gratis 3D-ontwerper visualiseer je eenvoudig de ideale keukenopstelling digitaal. Liever persoonlijk keukenindeling tips ontvangen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Maak gerust een afspraak met een van onze keukenadviseurs.

×