Keukenopstellingen voor iedere ruimte!

Varianten in keukenopstellingen

Onze keukenopstellingen bestaan uit verschillende types. De basis is altijd een rechte keuken, ook wel een lineaire keukenopstelling genoemd. Dit type keuken bestaat uit één werkblad met in ieder geval een kookunit en een spoelbak. Rechte keukenopstellingen kunnen worden aangevuld met een keukenblad aan één of beide zijden. Zo ontstaat de functionele hoekkeuken en de praktische U-keuken. Met een haaks blad daar nog tegenaan ontstaat een G-keukenopstelling.

Hoekkeukens

Hoekkeukens zijn er in alle vormen en maten. Wilt u een recht element met daaraan een bar? Of heeft u de hele hoekkeuken nodig als werkruimte? Wij hebben voor u de mogelijkheden op een rij gezet. 

Eilandkeukens 

Eilandkeukens worden steeds populairder sinds de intrede van de woonkeuken. Een eiland dient vaak als centrale en multifunctionele plaats in je woonkeuken. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

U-keukens

Een U-keuken is ontzettend functioneel omdat alles binnen handbereik is. Er zijn meerdere werkvlakken die verschillend kunnen worden ingedeeld. Wij adviseren u graag. 

Parallel keukens

Een parallel keuken is een rechte keuken waarbij aan de andere zijde van de ruimte een tweede elementen is geplaatst. Door de elementen heb je vaak veel werk- en opbergruimte. 

Rechte keukens

Rechte keukens maken goed gebruik van de ruimte. Door alle elementen in één rij op te stellen benut je één wand van de ruimte optimaal. Dit type keuken past ook in kleinere ruimtes en is mede daardoor zeer gangbaar.

G-keukens

Een G-keuken is een opstelling die vaak gekozen worden door de hobbykoks. Bij deze opstelling heb je namelijk enorm veel werkruimte tot je beschikking.

L-Keukens

Een L-keuken is een veelgebruikte keukenopstelling in Nederland. Dit is niet voor niets, een L-keuken is namelijk erg functioneel. Met deze keukenopstelling beschikt u over lekker veel kastruimte én een groot werkblad om uw groentes op te snijden. Bovendien heeft u met een L-vormige keuken alles binnen handbereik wanneer u de ruimte goed indeelt.

Heeft u plek over? Plaats dan een eettafel in de open hoek van de ruimte zodat u tijdens het koken gezellig kunt kletsen met uw gezin of visite. Gezelligheid gegarandeerd! Wij vertellen u graag meer over deze keukenopstelling.

Open keukens

Een open keuken zorgt voor sfeer en ruimte in het huis. Zeg vaarwel tegen deuren en afgesloten ruimtes en creëer een open keuken. Uw huis wordt één mooi geheel en bovendien zitten er veel voordelen aan een open keuken.

De keuken heeft tegenwoordig meer functies dan alleen het bereiden van uw maaltijd. Het is een plek om tot rust te komen met een krantje, of om gezellig samen te zijn met het gezin of vrienden. Betrek uw keuken dus bij uw woonruimte en creëer een warme sfeer in het hele huis. Wij vertellen u graag meer over open keukens en geven tips.

Keukenblok

Een keukenblok biedt de oplossing wanneer u een kleine ruimte heeft waarin u toch graag wilt beschikken over de basisvoorzieningen van een keuken. Een keukenblok is namelijk een kleine, rechte keuken die voorzien kan worden van een spoelbak, koelkast en andere keukenapparatuur. U heeft daarbij de keuze uit verschillende indelingen, afmetingen en kleuren. Wat u maar wilt!

Kleine keukens

Hoe haalt u het maximale uit uw kleine keuken als u over weinig ruimte beschikt? Uw kleine keuken hoeft geen onoverzichtelijk geheel te worden. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om keukens voor kleine ruimtes zo ruim en overzichtelijk mogelijk in te richten. Met een slimme indeling biedt een kleine keuken veel oplossingen. Wilt u weten hoe u de smalle keuken optimaal inricht? Lees dan snel verder voor onze handige tips.

Keuken met bar

Met een keukenbar creëert u simpel wat extra sfeer en uitstraling in het interieur. Een keuken met bar kan altijd, in een grote maar ook in een kleine keuken. Twijfelt u of u ook een bar voor in uw keuken wil? Lees dan onze tips en leer waarom een keuken bar een aanvulling is in uw huis.

T-keukens

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de T-keuken de vorm van de letter ‘T’. Dit betekent dat er aan het keukenblok of aan de wand een schiereiland staat. Een schiereiland grenst met één zijde aan de wand of het keukenblok. Lees snel verder voor onze handige tips.

Bergruimte

Met veel ruimte in de keuken kunt u kiezen voor keukenopstellingen met een kookeiland. U heeft dan de mogelijkheid om er een kookunit op te plaatsen met veel lades eronder. Dit vergroot de opbergmogelijkheden. Een ander type keuken met veel opbergruimte is de parallel keuken. Hierbij is het heel praktisch om één rij in te delen met keukenkasten en de andere rij met inbouwapparatuur.

Indeling keukenopstelling

De zogenaamde werkdriehoek van alle keukenopstellingen wordt bepaald door de afstand tussen de kookunit, de spoelbak en de koelkast. Door een efficiënte indeling met voldoende bewegingsruimte zult u het meest genieten van uw keuken. U kunt de indeling van al onze keukenopstellingen geheel naar eigen wens samenstellen met één van onze adviseurs. Op die manier bent u verzekerd van een mooie en functionele keuken.

Waar op letten bij kiezen keukenopstellingen?

Als u een nieuwe keuken gaat kopen, wilt u natuurlijk zeker weten dat u de juiste opstelling kiest. KeukenConcurrent helpt u daar graag bij. Met onze gratis 3D-ontwerper visualiseert u eenvoudig de ideale keukenopstelling digitaal. Liever persoonlijk keukenindeling tips ontvangen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Maak gerust een afspraak met een van onze keukenadviseurs.

Terug
Sluiten
×