Parallel keukens

parallel keuken

Een parallel keuken is een rechte keuken waarbij aan de andere zijde van de ruimte een tweede rij keukenelementen is geplaatst. Door de twee parallelle rijen kan de keuken optimaal worden benut omdat er plek is voor vele functionaliteiten.

Dit type keuken kan op diverse manieren worden ingedeeld. Een optie is om aan beide zijden keukenbladen te plaatsen zodat er veel werkruimte wordt gecreëerd. Een andere mogelijkheid is om één van de rijen volledig in te delen als kastenwand met één of meerdere inbouwapparaten.

Opstelling

Bij KeukenConcurrent vindt u diverse opstellingen voor een parallel keuken. Dit type keuken is het meest geschikt voor een ruimte van voldoende grootte. Op die manier blijft dit model efficiënt in het gebruik en ontstaan er geen problemen met het openen van kastdeuren en lades. Indien er voldoende ruimte beschikbaar is, heeft u zelfs de mogelijkheid om in het midden een eettafel te plaatsen.

Eetgedeelte Is er geen plek voor een apart eetgedeelte? Dan kunt u een deel van een rij open laten en daar een bar creëren met hoge stoelen.

Houd rekening met bewegingsvrijheid In een parallel keuken doet u er goed aan rekening te houden met de bewegingsvrijheid. Om onnodig heen en weer lopen te voorkomen is het handig om de kookunit, de spoelbak en de vaatwasser in hetzelfde keukenblok te plaatsen.

Keukenstijl

Een parallel keuken kan in verschillende stijlen worden uitgevoerd. Van design tot landelijk en van luxe tot traditioneel.

Werkbladen in een parallel keuken De werkbladen nemen nogal wat ruimte in en zijn daardoor zeer sfeerbepalend. Een graniet of composiet keukenblad geeft een stijlvol aanzien, vooral als daar ook greeploze hoogglans kasten aan worden toegevoegd. Combineert u dit met houten keukenelementen dan ontstaat er een volledig eigentijds geheel. KeukenConcurrent heeft keukenbladen in talloze kleuren en materialen in het assortiment.

Keukenapparatuur Daarnaast biedt een parallel keuken de mogelijkheid om veel apparatuur te plaatsen. Wij hebben verschillende topmerken in de collectie zoals Ignis, Smeg, Whirlpool en Miele.

Terug
Sluiten
×