Rechte keukens

Een rechte keuken is compact en veelzijdig. Dit type keuken past in kleinere ruimtes en is mede daardoor zeer gangbaar. De keuken met rechte opstelling biedt genoeg plaats voor een kookunit en een spoelbak. Verder is er nog ruimte voor gewenste inbouwapparatuur als een vaatwasser en een koelkast. Een relatief kleine kamer of een lange rechte wand kan op deze manier toch optimaal worden benut. Je hebt de keuze uit een tijdloze opstelling of een keuken waarbij design de hoofdtoon voert. De rechte keukens van KeukenConcurrent zijn verkrijgbaar in alle voorkomende stijlen, van functioneel tot luxe.

Rechte keuken uitvoeringen

Al onze rechte keukens zijn voorzien van de beste apparatuur en A-merken, zoals Smeg, Miele, Bosch en Whirlpool. De keukens kunnen worden voorzien van soft motion lades die fluisterzacht sluiten. Het is daarnaast mogelijk om extra hoge of diepe kasten erbij te plaatsen waardoor er meer opbergruimte ontstaat. Zowel bij de lades als de kasten kun je kiezen voor wel of geen grepen. Iedere rechte keuken is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Zo ben je ervan verzekerd dat de keuken past, ongeacht de grootte van de ruimte. Daarnaast zijn de rechte keukens van KeukenConcurrent verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Werkblad op een rechte keuken

Omdat bij een rechte keuken alle elementen aaneensluitend zijn is de indeling erg belangrijk. Zo kan de koelkast beter niet direct naast het kookgedeelte worden geplaatst. Datzelfde geldt voor de spoelbak, waarbij een waterkering overigens erg handig kan zijn. Deze rand voorkomt dat het water dat buiten de spoelbak raakt over het hele aanrecht loopt. Het blad van een rechte keuken is vaak vooral praktisch, hitte-, stoot én krasbestendig.

Voor- en nadelen van een rechte keuken

Het grootste voordeel van een rechte keuken is dat deze in iedere ruimte past. Een rechte keuken plaats je tegen een enkele wand en neemt hierdoor weinig ruimte in beslag. Heb je een hele smalle of kleine keuken? Ga dan voor een rechte, ondiepe keuken. De ruimte benut je hierdoor optimaal. Een ander voordeel van een rechte keuken is dat je alles binnen handbereik hebt. Een kleine, rechte keuken biedt echter beperkte ruimte voor het bereiden van maaltijden.

Verschillende afmetingen rechte keukens

Rechte keukens zijn verkrijgbaar in talloze afmetingen. Of je nu op zoek bent naar een rechte keuken van 3 meter, 4 meter of 5 meter: alles is mogelijk! Een rechte keuken van 4 meter is het meest gebruikelijk. Bij deze keuken heb je ruim voldoende werk- en opbergruimte. Een rechte keuken van 5 meter biedt net wat extra: deze lange rechte keuken zorgt voor optimaal comfort dankzij de uitgebreidere mogelijkheden.

Rechte keukens in verschillende stijlen

Met rechte keukens kun je alle kanten op wat betreft de stijl. Hou je van een strak en luxe interieur? Kies dan voor een rechte keuken met een moderne afwerking. Is een warme en sfeervolle keuken meer iets voor jou? Overweeg dan een landelijke rechte keuken. De landelijke keuken kenmerkt zich door zachte kleuren en natuurlijke materialen. Een rechte keuken in hout komt hier dan ook perfect tot zijn recht. Ook kun je met kleuren alle kanten op. Ga je voor een rechte keuken in zwart of wit? Of is een opvallend kleurtje meer iets voor jou?

Indeling rechte keuken

Het indelen van een rechte keuken is relatief eenvoudig. De koelkast bevindt zich vaak aan een van de uiteinden van de rechte keuken. Aan het andere uiteinde wordt vaak het kookveld geplaatst. De overige ruimte in het midden kan gebruikt worden voor een spoelbak en werkblad om gerechten voor te bereiden. Deze indeling wordt vaak gezien als beste indeling van een rechte keuken.

Rechte keuken met of zonder bovenkastjes?

Een rechte keuken heeft over het algemeen een kleiner formaat dan een gemiddelde keuken. Hierdoor zijn er minder onderkasten aanwezig. Het gebruik van bovenkastjes is dan erg praktisch. Een rechte keuken met bovenkastjes biedt namelijk extra opbergruimte, waardoor je al je servies en keukengerei kwijt kunt in de kastjes. Een rechte keuken zonder bovenkastjes heeft als voordeel dat het een minimalistische en open uitstraling heeft.

Rechte keuken kopen?

Ben je geïnteresseerd in een keuken met rechte opstelling van KeukenConcurrent? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? We heten je graag welkom in een van onze winkel. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice voor het maken van een afspraak.

×