Keuken ontwerpen

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken komt veel kijken. Naast het kiezen van een stijlvol design van de keuken zijn er veel dingen waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan de indeling van de keuken, waar u bijvoorbeeld goed moet letten op de aansluitingen met water, elektriciteit en eventueel gas. Bij KeukenConcurrent begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het kan zijn om zelf uw keuken samen te stellen en daarom bieden wij u graag een helpende hand. Hier leest u alles over het ontwerpen van een nieuwe keuken, inclusief enkele handige tips. Lees snel verder en ga direct aan de slag met uw toekomstige droomkeuken!

Hoe kan ik zelf mijn keuken ontwerpen?

Zoals u hierboven al heeft gelezen is het ontwerpen van een keuken geen makkelijke klus. Er komt namelijk vaak meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. Zo dient u niet alleen rekening te houden met de ruimte en de optimale inrichting hiervan, maar u wilt natuurlijk ook kiezen voor een keuken die perfect op al uw wensen aansluit. Het belangrijkste is daarom ook om te beginnen door veel inspiratie op te doen. Zo kunt u ons gratis keukenmagazine bestellen en op uw gemak doorbladeren om er achter te komen welke stijl u het meeste aanspreekt. Ook kan het geen kwaad om een bezoek te brengen aan een van onze showrooms. Hier bekijkt u diverse voorbeeldkeukens en komt u er direct achter of de stijl die u voor ogen had daadwerkelijk aan de verwachtingen voldoet. Denkt u de belangrijkste uitgangspunten voor uw nieuwe keuken op een rijtje te hebben? Dan kan het echte werk beginnen!

Gebruik de KeukenConcurrent 3D keukenontwerp Tool

Speciaal voor alle creatievelingen heeft KeukenConcurrent een handige tool ontworpen. Met de KeukenConcurrent 3D keukenontwerp Tool gaat u namelijk zelf online aan de slag met uw toekomstige keuken. De tool kunt u gebruiken op uw computer, smartphone of tablet. U hoeft hiervoor geen apps te installeren of te downloaden, met de handige ontwerptool gaat u direct van start. Vul de afmetingen van de ruimte in en het ontwerpen kan beginnen. Het grote voordeel van deze keukenontwerptool is dat u net zo lang kunt puzzelen totdat u uw perfecte keuken heeft ontworpen. Speel met keukeninrichtingen, stijlen en kleuren. Ook het werkblad, de keukenkasten, de fronten en de achterwand kiest u zelf uit de vele opties. Zo krijgt u een duidelijk inzicht in het design van uw toekomstige droomkeuken. De keukenontwerpen kunt u tussendoor opslaan en delen met familie of vrienden om te vragen naar hun mening. Heeft u een afspraak met een van onze keukenadviseurs? Ook dan is het handig om het door u gemaakte keukenontwerp mee te nemen, zodat u op basis hiervan verder kunt werken naar een realistisch plan.

Door gebruik te maken van de budgetplanner heeft u ook direct de kosten van het ontwerpen van een keuken op een rijtje. Gaat u boven uw budget of heeft u nog wat ruimte over? Ook dan past u gemakkelijk het ontwerp aan op basis van de kosten, net zolang totdat alles geheel naar wens is. Op basis van de afmetingen, uw keuze in materiaal, kleur, kastindeling, apparatuur en accessoires schetsen wij het kostenplaatje voor u. De prijzen zijn gebaseerd op onze adviesprijzen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de uiteindelijke kosten van uw nieuwe keuken.

Enkele tips voor het zelf ontwerpen van de keuken

1. Houd rekening met de juiste aansluitingen

De keuken is een ruimte waarin u gebruikmaakt van diverse apparaten. Naast elektriciteit heeft u ook een aansluiting op het water nodig en eventueel het gas, indien u een gasfornuis of gaskookplaat kiest. Het is daarom handig om deze aansluitingen goed in kaart te brengen bij het ontwerpen van uw keuken, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan op het moment dat de keuken wordt gebouwd.

2. Voldoende stopcontacten

Naast de aansluitingen voor de grotere keukenapparaten is het ook belangrijk om voldoende stopcontacten te hebben. Deze gebruikt u voor klein keukenapparatuur, zoals de waterkoker of de broodrooster. Ook is het altijd handig om een extra stopcontact te hebben voor het opladen van uw telefoon of tablet tijdens het koken. 

Ontwerp gratis uw droomkeuken in 3D

Eigen keuken ontwerpen?

  • Gratis en eenvoudig uw eigen keuken in 3D ontwerpen

3. Bespaar niet op keukenapparatuur

Een nieuwe keuken is een grote uitgave en een groot deel van uw budget gaat naar keukenapparatuur. Toch is het belangrijk om voor keukenapparatuur van hoge kwaliteit te kiezen. Zeker als u kiest voor geïntegreerde apparatuur is het erg vervelend als na een aantal jaren blijkt dat de keukenapparatuur niet naar behoren functioneert of aan vervanging toe is. Dit extra onderhoud zorgt uiteindelijk voor meer (onnodige) kosten dan een eenmalige investering. 

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

In een opgeruimde, overzichtelijke keuken geniet u nog meer van het bereiden van de heerlijkste maaltijden. Voldoende opbergruimte is daarom essentieel om al uw keukenbenodigdheden een eigen te plekje te geven. Denk hierbij aan een opbergsysteem voor uw pannen, zoals laden of een overzichtelijke carrouselkast. Ook servies, bestek, los keukenapparatuur en andere benodigdheden verdienen een handige opbergplek. Net zo goed als droge etenswaren en drinken, die u het beste opbergt in een voorraadkast of -lade. Zo houdt u niet alleen voldoende werkruimte over, maar kunt u ook alles weer eenvoudig terugvinden zodra u het nodig heeft.

Verschillende ontwerpmogelijkheden

Het grootste voordeel van het zelf samenstellen van een keuken kan in sommige gevallen ook het grootste obstakel zijn. De talloze mogelijkheden zorgen er natuurlijk voor dat u alle kanten op kunt met het ontwerp, maar soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Het is daarom belangrijk om uw eigen wensen niet uit het oog te verliezen. Zet allereerst op een rijtje wat u fijn vindt aan uw huidige keuken en wat de minpunten van deze keuken zijn. Vanuit hier werkt u langzaamaan naar het ideale ontwerp. Daarnaast is de inrichting van de keuken de basis. Kiest u voor een keuken met een u-vorm of komt een rechte keuken beter tot zijn recht in uw ruimte? De open keuken met kookeiland zien we tegenwoordig ook steeds vaker terug en kan dus zeker een optie zijn voor uw nieuwe keuken. Daarnaast bepaalt de stijl het ontwerp van de nieuwe keuken ook voor een groot gedeelte. Pakt u helemaal uit en kiest u voor een luxe keuken met de meest geavanceerde keukenapparatuur van een hoogwaardig A-merk? Of gaat u liever voor een keuken waarin nostalgie en sfeer voorop staat? Denk dan eens aan een landelijke keuken met natuurlijke materialen. Daarnaast is er ook de moderne keukenstijl, een industriële inrichting of een klassiek design.

Komt u er zelf niet helemaal uit?

Natuurlijk kan het zo zijn dat u er zelf niet helemaal uitkomt met het keukenontwerp. U kunt dan terecht bij een van onze professionele keukenexperts om samen uw wensen te bespreken. Eventueel kunt u ook uw 3D ontwerp meenemen, zodat de keukenexpert een beeld krijgt van uw ideeën. Zo kan de expert uw wensen nog gemakkelijker omzetten in een realistisch keukenontwerp. Tijdens de afspraak heeft u ook de ruimte om nog eens rond te kijken in de showroom voor wat extra inspiratie en kunt u verschillende afwegingen en keuzes bespreken met de adviseur. Bovendien is de afspraak geheel gratis en vrijblijvend, wat betekent dat u nog nergens aan vast zit.

×