De diepte van je keukenblad is van groot belang om rekening mee te houden wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen. Het aanrechtblad is namelijk het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om al jouw gerechten te bereiden, is het dan ook aan te raden om goed na te denken over de diepte van het aanrechtblad. De ideale diepte van een keukenblad is verschillend per keuken en hangt af van een aantal factoren. Zo ligt het er bijvoorbeeld aan hoe groot de rest van de keuken is, welke vorm de keuken heeft en wat voor soort aanrechtblad je kiest. Op deze pagina lees je er alles over.
Jouw lengte en de lengte van je armen is van belang om de ideale werkhouding aan het keukenblad te bepalen. De standaard diepte voor een aanrechtblad is 60 centimeter. Met deze standaard diepte van het keukenblad heb je voldoende ruimte om wat spullen neer te zetten en bijvoorbeeld groentes op een snijplank te snijden of een lekkere salade te bereiden. Daarnaast ervaren veel mensen de standaard diepte van 60 centimeter als de ideale ‘grijpdiepte’.
In 5 minuten de prijs van je nieuwe keuken. Snel, simpel en gemakkelijk.
Om te beginnen is de diepte van het werkblad van jouw keuken natuurlijk afhankelijk van de diepte en grootte van de keuken in het algemeen. Wanneer je een wat minder ruime keuken hebt, is het logisch dat je niet het allerdiepste aanrechtblad kiest.
Als je er de ruimte voor hebt, kan het echter wel erg fijn zijn om voor een wat dieper werkblad te gaan. Je hebt daardoor bijvoorbeeld extra ruimte om spatels en houten lepels in een mooie ronde houder te plaatsen op je keukenblad, zonder dat je werkruimte in moet leveren.
Je kunt kiezen voor een diepte van het keukenblad van bijvoorbeeld 70 centimeter. Toch behoefte aan nog wat extra ruimte, om bijvoorbeeld decoratie toe te voegen of omdat je graag lange tijd in de keuken staat om de lekkerste recepten te bereiden? Dan kunt je ook kiezen voor een werkblad voor jouw keuken met een diepte van 80 centimeter.
Zoals we eerder al zeiden, heeft u de keuze uit de standaard diepte van 60 centimeter, een keukenbladdiepte van 70 centimeter of een werkblad diepte van 80 centimeter. Het voordeel is dat een keukenblad met een diepte van 70 centimeter al veel meer ruimte biedt dan de standaard diepte van 60 centimeter. De 10 extra centimeter zorgt ervoor dat u niet alleen geniet van meer werkruimte, maar ook van extra opbergruimte.
Dit geldt helemaal voor een werkblad diepte van 80 centimeter. Naast de diepte die u handig lijkt, is het ook verstandig om naar het ergonomische aspect te kijken. Bent u groter dan 170 centimeter? Dan wordt een hoogte van 95 centimeter voor uw aanrechtblad aangeraden. Afhankelijk daarvan bepaalt u ook de ideale diepte van uw keukenblad.
Voor mensen kleiner dan 170 centimeter wordt een hoogte van 85 centimeter als beste hoogte beschouwd. We raden u aan om zelf eens langs te komen, zodat u zelf kunt voelen wat voor u een fijne en werkbare diepte van het aanrecht is. Het is de bedoeling dat u gewoon geheel rechtop kunt blijven staan terwijl u aan het keukenblad bezig bent en dat u zich niet moet overstrekken of juist enorm moet bukken wanneer u bezig bent in de keuken.
Vol nieuwe en handige trends, 60 pagina's dik en gratis thuisbezorgd.
Ben je er nog niet helemaal uit wat voor jou de juiste diepte van het keukenblad is? Kom gerust langs in één van onze 45 winkels of maak eenvoudig online een gratis afspraak.