Een overzichtelijke apothekerskast in uw keuken

Apothekerskast

Een apothekerskast is een praktische en overzichtelijke toevoeging aan uw keuken. Dankzij de handige rekken die u helemaal naar buiten kunt trekken, zijn spullen in een apothekerskast namelijk toegankelijk zonder dat u eerst allerlei andere spullen aan de kant moet schuiven. Dit maakt een apothekerskast niet alleen een praktische, maar ook een ergonomische keuze! Wilt u uw keuken voorzien van dit handige type kast? Lees dan verder en ontdek de vele voordelen.

Technische tekening carrouselkast

Wat is een apothekerskast?

De apothekerskast wordt steeds populairder in de Nederlandse keukens. Maar wat houdt dit type kast eigenlijk in? Een apothekerskast is een smalle, langwerpige kast die helemaal naar buiten kan worden getrokken. Hierdoor krijgt u toegang tot verschillende rekken die u op een overzichtelijke wijze van spullen kunt voorzien. Op deze manier hoeft u niet lang te zoeken wanneer u iets uit deze kast nodig heeft. Apothekerskasten hebben een standaardafmeting van 30 centimeter breed, maar zijn soms ook verkrijgbaar in een breedtemaat van 40 of 45 centimeter. U bent hiervoor wel afhankelijk van de ruimte in uw keuken.

Waarvoor wordt een apothekerskast gebruikt?

Een apothekerskast is vooral handig om kleine houdbare spullen op te bergen. Denk hierbij aan verschillende potjes kruiden, flessen olie en zoete varianten van broodbeleg zoals hagelslag en pindakaas. Door de verschillende rekken voorkomt u dat de verschillende producten door elkaar komen te staan, zoals bij lades vaak het geval is. Om zo ergonomisch mogelijk te werk te kunnen gaan, is het raadzaam om de meest gebruikte spullen op hoogte te zetten. Hierdoor hoeft u zo min mogelijk te bukken.

Meer lezen over onze apothekerskasten?

Wilt u zich laten inspireren door ons gevarieerde aanbod apothekerskasten? Bestel dan nu ons keuken magazine, ontdek wat de mogelijkheden zijn en wat de handigste plek in uw keuken is voor dit type kast.

Onze adviseurs kunnen u nog veel meer vertellen over de perfecte hoekonderkast voor uw keuken en hoe u deze het beste kunt gebruiken. We heten u graag welkom in één van onze winkels.

Waarom zou u alleen de deurtjes vervangen?

Bij KeukenConcurrent heeft u al een compleet nieuwe keuken vanaf €1299,-

  • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
  • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
  • Snel, simpel en gemakkelijk
KeukenConcurrent budgetplanner
×