Keukenkast kopen: 3 tips en de kosten

Keukenkast met emmer

Gaat u binnenkort op zoek naar nieuwe keukenkastjes en bent u van plan om een keukenkast te kopen? Dan is het fijn om te weten waar u op kunt letten, zodat u de juiste keukenkast koopt. U heeft namelijk ontzettend veel keus tussen materialen, kleuren, modellen en afmetingen.

Daarnaast is het goed om te weten dat KeukenConcurrent een erg groot én bovendien betaalbaar assortiment keukenkasten heeft. Lees hieronder verder over het kopen van een keukenkast. En bestel direct het gratis magazine voor meer inspiratie.

Tips voor het kopen van een keukenkast

Een keukenkast kopen doet u niet vaak. Daarom hebben we voor u een aantal tips op een rij gezet, zodat u straks helemaal tevreden bent met uw aankoop.

Tip 1: Opbergruimte bepalen

Bepaal voor het kopen van één of meerdere keukenkasten hoeveel opbergruimte u nodig hebt. Heeft u alleen opbergruimte nodig of wilt u ook apparatuur inbouwen? Voor het inbouwen van apparatuur kunt u het beste een hoge keukenkast kopen. Deze kasten lenen zich namelijk goed voor de hoogte en breedte van bijvoorbeeld een combi-oven. Een goede tweede vraag die u zichzelf kunt stellen is: wat voor keukenkasten passen in de opstelling van mijn keuken? In een eiland keuken heeft u relatief weinig ruimte voor bovenkasten, dus zijn hoge keukenkasten wellicht praktisch. Heeft u of bent u op zoek naar een hoekkeuken? Dan kunt u zich het beste oriënteren op het kopen van boven- en onderkasten gecombineerd met een hoekkast. Zo benut u de ruimte optimaal. 

Tip 2: Het juiste materiaal kiezen

Wanneer u een keukenkast koopt van een duurzaam materiaal zal u veel geld besparen in de toekomst. Uw keukenkast gaat jaren mee en blijft bovendien mooi om te zien. Voordelige en tegelijkertijd duurzame keuzes zijn HPL keukenkasten en kunststof keukenkasten.

Tip 3: Handgrepen in de juiste stijl

Bij het kopen van keukenkasten is het ook belangrijk mooie handgrepen uit te kiezen. Deze bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Wat een mooie handgreep is hangt af van uw smaak en van de stijl van de keuken. Zo zijn er verschillende sierlijke handgrepen om de keuken een klassieke of landelijke uitstraling te geven. Voor een moderne stijl kunt u beter kiezen voor een strakke handgreep. 

Wat kost een keukenkast?

Een keukenkast kopen kan binnen elk budget. Heeft u nog geen idee wat een keukenkast kost of wilt u kijken of uw wensen binnen uw budget passen? Gebruik dan de Budgetplanner van KeukenConcurrent. In deze tool kunt u aangeven hoeveel kastruimte u wilt en kunt u gelijk zien hoeveel het kost om een keukenkast te kopen. Dan weet u direct waar u aan toe bent zonder tussenkomst van een verkoper.

Waarom zou u alleen de deurtjes vervangen?

Bij KeukenConcurrent heeft u al een compleet nieuwe keuken vanaf €1299,-

  • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
  • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
  • Snel, simpel en gemakkelijk
KeukenConcurrent budgetplanner
×