5 tips om een budget keuken samen te stellen

Een budget keuken biedt uitkomst wanneer u een nieuwe keuken wilt aanschaffen, maar hier niet te veel geld aan wilt uitgeven. Met onze vijf handige tips kunt u eenvoudig een goedkope keuken samenstellen. Zo kunt u tegen een uiterst vriendelijke prijs een nieuwe keuken aanschaffen, terwijl u nog steeds de keuken kan creëren die aan al uw wensen voldoet. Ideaal dus! Benieuwd hoe u dit het beste kan doen? Lees dan snel verder. De keukenspecialisten van KeukenConcurrent hebben een aantal zeer handige en eenvoudige tips voor u opgesteld

  • Budget keuken tip 1: Kies slim het juiste werkblad

De eerste tip die u enorm kan helpen bij het samenstellen van een low budget keuken, is om op een slimme wijze een werkblad uit te kiezen. Werkbladen zijn verkrijgbaar in talloze varianten, met ieder hun eigen prijskaartje. Zo ziet een natuurstenen of houten werkblad er prachtig uit, maar hangt hier wel vaak een hoog prijskaartje aan. Kunststof en composiet daarentegen zijn goedkopere materialen en daarmee de perfecte keuze om een goedkope keuken te creëren. Bovendien zijn werkbladen van kunststof erg veelzijdig. Deze zijn namelijk ook verkrijgbaar met een houten of natuurstenen look. Zo krijgt u in uw budget keuken toch een werkblad met de gewenste uitstraling, maar dit tegen een vriendelijkere prijs.

  • Budget keuken tip 2: Kies verstandig uw keukenapparatuur

De tweede tip die u kan helpen om uw budget keuken aanzienlijk in prijs te verlagen, is het op een verstandige manier uitkiezen van uw keukenapparatuur. Keukenapparatuur is verkrijgbaar in vele verschillende prijsklassen. Hierdoor kunt u ongetwijfeld keukenapparatuur vinden die bij uw low budget keuken past. Vergelijk verschillende merken en bekijk welke functies u wel en niet nodig heeft. Het is namelijk zonde wanneer u dure apparaten aanschaft, terwijl u deze niet optimaal gebruikt. Kijk daarnaast ook altijd goed naar het energielabel: op de lange termijn kunt u met een zuinig apparaat veel geld besparen.

  • Budget keuken tip 3: Bespaar geld met kunststof frontjes


Nog een andere manier om uw budget keuken nog een stukje voordeliger te maken, is door te kiezen voor kunststof keukenfronten. Kunststof is het ideale materiaal om ook bij de frontjes van uw low budget keuken geld te besparen. Door zowel te kiezen voor een kunststof werkblad als kunststof keukendeurtjes bent u verzekerd van een goedkope keuken.

Daarnaast kan kunststof op verschillende manieren bewerkt worden. Kies bijvoorbeeld voor kunststof frontjes met een houtlook om dezelfde landelijke sfeer als bij echte houten fronten te creëren, maar dan met een veel aantrekkelijker prijskaartje. Zo geniet je van twee voordelen in één: de uitstraling van hout, maar dan voor een vriendelijkere prijs.

  • Budget keuken tip 4: Bekijk de mogelijkheden van een showroomkeuken

Een totaal andere mogelijkheid om een goedkope keuken aan te schaffen, is het kiezen voor een showroomkeuken. Door te gaan voor een showroomkeuken geniet u bijvoorbeeld van luxere apparatuur of duurdere materialen tegen toch een aannemelijke prijs. Dus bent u op zoek naar een complete keuken van topkwaliteit tegen een scherpe prijs? Dan is een showroomkeuken wellicht iets voor u. Showroomkeukens moeten plaatsmaken in de showroom voor nieuwe opstellingen en worden daarom verkocht tegen een lage prijs. Deze budget keukens zijn daardoor zeer vriendelijk voor uw portemonnee.

  • Budget keuken tip 5: goedkoop = niet duurkoop bij KeukenConcurrent

Vaak wordt er gesteld dat goedkoop, duurkoop is. Maar dat is met de low budget keukens van KeukenConcurrent zeker niet het geval. De ruime keukencollectie van KeukenConcurrent biedt goedkope keukens voor vrijwel iedere smaak, waar u ondanks dit voordelige prijskaartje toch jarenlang van geniet. De budget keukens zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten: van design keukens tot landelijke keukens. Ieder jaar wordt onze volledige collectie vernieuwd waardoor u onze showroomkeukens direct tegen een lage keukenprijs kunt kopen.

Meer tips ontvangen?

Meer tips ontvangen?

Plan dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij geven u graag meer keukentips.

Andere handige tips

Tot slot kunt u uw keuken ook een nieuwe look geven zonder de complete keuken te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een keukenrenovatie waarin u enkele onderdelen van uw huidige keuken vervangt door nieuwe. Dit bespaart een hoop kosten, maar zorgt toch voor een nieuwe uitstraling in de keuken. Let er wel op dat een keukenrenovatie niet altijd voordeliger hoeft te zijn. Indien u vele onderdelen van de keuken wenst te vervangen, kan een renovatie relatief duurder zijn dan een nieuwe keuken. Benieuwd wanneer een keukenrenovatie wel of niet voordeliger is? Onze specialisten vertellen u precies wanneer een keukenrenovatie goedkoper is.

Wilt u weten wat uw budget keuken kost?

Met onze handige budgetplanner rekent u in enkele eenvoudige stappen uit hoeveel uw budget keuken gaat kosten. Tevens kunt u eenvoudig wisselen van apparatuur en het gewenste materiaal om te zien hoeveel dit voor u bespaart. Dus bent u benieuwd naar het daadwerkelijke prijskaartje van uw low budget keuken? Gebruik dan onze gratis budgetplanner waarmee u dit zeer gemakkelijk uit kunt rekenen.

×