Wat is kookveldafzuiging?

Kookveldafzuiging, ook wel werkveldafzuiging is een afzuiging die volledig is geïntegreerd in een werkblad. Hierdoor heb je geen grote afzuigkap meer boven de keuken hangen. Dit betekent dat de kookdampen niet van boven, maar juist van onder worden afgezogen. 

Kookveldafzuigingen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo heb je keuze uit talloze verschillende merken. Hoe de kookveldafzuiging werkt, hangt af van de type afzuiging. Kies je voor een afzuiging met luchtafvoer? Dan worden de afgezogen kookgeuren en -dampen naar buiten geleid. In dit geval moet de afzuiging aangesloten zijn op een leidingsysteem voor luchtafvoer. Een andere mogelijkheid is de kookveldafzuiging op recirculatie. Bij het recirculatiesysteem wordt de lucht afgezogen, gefilterd en gereinigd weer vrijgegeven in de keukenruimte.

De voordelen van kookveldafzuiging

 • Ruimtelijke en open uitstraling
  Het grootste voordeel van kookveldafzuiging is dat je geen grote afzuigkap meer hebt hangen in de keuken. Hierdoor geniet je direct van een open, moderne ruimte. De ruimte die hiermee wordt bespaard kun je daarnaast ook gebruiken voor extra kastjes voor meer opbergruimte. 
 • Stiller
  Kookveldafzuiging is in de meeste gevallen stiller dan een hangende afzuigkap.
 • Geurtjes verdwijnen direct
  De geurtjes en dampen van het koken worden direct weggenomen uit de keuken, omdat de afzuiging zich dichter bij het kookveld bevindt.

Bora kookveldafzuiging

Een van de populairste kookveldafzuigingen is het afzuigsysteem van BORA. De BORA kookveldafzuigingen zijn van hoge kwaliteit, maken nauwelijks geluid, zijn veilig in gebruik en zijn eenvoudig te reinigen. De BORA S Pure is één van de nieuwste modellen en is compact in formaat. Hierdoor is dit model de ideale oplossing om ook in kleine keukens een kookveldafzuiging te realiseren.

Ben je op zoek naar een kookveldafzuiging voor jouw keuken? Kom dan langs in één van onze keukenwinkels en maak hieronder een afspraak met één van onze adviseurs en ontdek de kookveldafzuigingen met eigen ogen.  Wil je vanuit huis alvast inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in de keukens van onze klanten.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
 • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
 • Het laatste nieuws het eerst bij jou
 • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×