Houten keukens

Een houten keuken zorgt voor ontzettend veel warmte en sfeer in je interieur. Dankzij het natuurlijke materiaal, ben je met een keuken van hout altijd voorzien van een uniek design. Houten keukens zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en houtsoorten. Daardoor laat je deze altijd geheel op jouw smaak aansluiten. Voor een lagere prijs en wat minder onderhoud is een keuken met houtlook ook een zeer geschikte optie. Bekijk alle mogelijkheden en lees alles over de houten keukenstijl op deze pagina.

Een houten keuken zorgt voor ontzettend veel warmte en sfeer in je interieur. Dankzij het natuurlijke materiaal, ben je met een keuken van hout altijd voorzien van een uniek design. Houten…

> Lees verder

Een houten keuken zorgt voor ontzettend veel warmte en sfeer in je interieur. Dankzij het natuurlijke materiaal, ben je met een keuken van hout altijd voorzien van een uniek design. Houten keukens zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en houtsoorten. Daardoor laat je deze altijd geheel op jouw smaak aansluiten. Voor een lagere prijs en wat minder onderhoud is een keuken met houtlook ook een zeer geschikte optie. Bekijk alle mogelijkheden en lees alles over de houten keukenstijl op deze pagina.

Soorten houten keukens

Er zijn zoveel verschillende soorten hout, die allemaal hun eigen uitstraling hebben. We zetten de meest voorkomende houtsoorten in de keuken en hun eigenschappen graag voor je op een rijtje.

Steigerhouten-keuken

Steigerhouten keuken

De keuken van steigerhout wint aan populariteit en dat is niet zonder reden. Een steigerhouten keuken heeft een robuust en stoer uiterlijk. Daardoor combineert een keuken van steigerhout bijzonder goed met bijvoorbeeld de industriële keukenstijl. Je kunt er ook voor kiezen om het steigerhout gedeeltelijk in de keuken te integreren, bijvoorbeeld door middel van een steigerhout keukenblok. Steigerhouten keukens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, waardoor er altijd wel een uitvoering aansluit bij uw smaak. 

Eikenhouten-keuken

Eikenhouten keuken

Eikenhouten keukens komen het meest voor op het gebied van houten keukens. Eikenhout gaat lang mee en kan op vele manieren bewerkt worden. Daarom kun je met eikenhout in een keuken ook alle kanten op. Een keuken van eikenhout is bovendien erg stevig, flexibel en sterk, al moet je natuurlijk zoals met alle houten keukens wel blijven opletten met hitte en warmte.

Houtlook-keuken

Keuken houtlook

Wanneer je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijk en goedkoper alternatief, is de houtlook keuken een uitmuntende keuze. Dankzij innovatieve technieken is een keuken met houtlook voor het oog haast niet te onderscheiden van een echte houten keuken. Het wezenlijk verschil is dat een houtlook keuken niet als echt hout aanvoelt. 

Massief-houten-keuken

Massief houten keuken

Hou je van een luxe uitstraling? Dan is de massief houten keuken perfect voor jou. Bij een keuken met massief hout bestaan de panelen haast geheel uit een stuk hout. Daardoor creëer je een prachtig en exclusief geheel. Massief houten keukens zijn doorgaans wel wat duurder dan overige houten keukens.

Hout in de keuken

Wil je geen compleet houten keuken, maar wel graag dit sfeervolle materiaal verwerken in je keuken? We zetten voor je op een rijtje welke elementen schitteren in een houten uitvoering en de warme sfeer benadrukken.

Houten-keukendeurtjes

Houten keukendeurtjes

Houten keukenfronten laten zich bijzonder goed combineren met andere keukenstijlen, afhankelijk van het soort hout. Zo contrasteren robuuste, steigerhouten frontjes in de keuken bijvoorbeeld heel goed met een strak, industrieel keukenblad.

Houten-vloer-keuken

Houten vloer keuken

KeukenConcurrent heeft tal van houten vloeren voor in de keuken. Ben je bang dat het iets teveel van het goede wordt wanneer je gaat voor een houten keuken met houten vloer? Een simpele oplossing is om te combineren met andere materialen.

Kleur in de houten keuken

Een houten keuken leent zich uitstekend om te combineren met andere kleuren. Daarom vertellen we je ook kort wat over de beste kleurencombinaties met een keuken van hout. 

Witte-keuken-met-hout

Witte keuken met hout

Een keuken in het wit met hout: een tijdloze combinatie die tegelijkertijd een open en knusse sfeer creëert. Ga bijvoorbeeld voor een strakke, witte keuken met houten elementen. Naast het combineren van wit met een houtkleur, kun je er ook juist voor kiezen om voor een witte houten keuken te gaan. Hout is eenvoudig en goed te bewerken, daarom is een keuken met wit hout eenvoudig te realiseren. De witte, houten keuken past perfect bij een landelijke stijl. 

Zwarte-keuken-met-hout

Zwarte houten keuken

Voor een wat stoerder en robuuster uiterlijk ga je voor een zwarte, houten keuken. Ook hiervoor geldt, combineer voor een industriële stijl bijvoorbeeld een zwart, natuurstenen werkblad met houten kastjes. Een keuken met zwart hout behoort eveneens tot de erg stijlvolle opties. Een keuken van hout geheel in zwart zorgt voor een unieke, massieve aanblik waarin je je heerlijk thuis voelt. Je keuze hangt uiteraard compleet af van jouw smaak en gelukkig zijn de mogelijkheden met een houten keuken eindeloos. 

×