Een houten keuken leeft! - KeukenConcurrent
Houten keukens
Zoeken

Een houten keuken leeft!

Houten keuken

Een houten keuken staat garant voor een gezellige en warme sfeer. Daarom zijn houten keukens vaak dé plek waar iedereen graag samenkomt. Dit mooie materiaal uit de natuur biedt tevens verschillende voordelen. Wij vertellen u graag alle ins en outs van een houten keuken.

Voordelen van houten keukens

Een houten keuken biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten keukens. Zo is hout enorm bewerkbaar. Dit materiaal kan dan ook op allerlei manieren afgewerkt worden. Of u nu een strakke of sierlijke houten keuken wilt, alles is mogelijk. Daarnaast zorgt het bewerkbare karakter er ook voor dat eventuele beschadigingen snel weggewerkt kunnen worden. Bovendien is hout een sterk en flexibel materiaal. Hierdoor geniet u over tien tot vijftien jaar nog steeds van een mooie keuken.

Verschillende toepassingsmogelijkheden van hout in de keuken

Hout kan op verschillende plekken in de keuken terugkomen. Wij zetten drie toepassingsmogelijkheden op een rijtje:

  • Een houten werkblad. Een houten werkblad is dé eyecatcher in iedere keuken en geeft de ruimte een nostalgisch en robuust uiterlijk. Er zijn verschillende massieve houtsoorten waaruit u kunt kiezen.
  • Houten fronten. De fronten van een keuken bepalen voor een groot deel de sfeer van de keuken. Wanneer u kiest voor houten frontjes, bent u verzekerd van een warme sfeer. Hierbij kunt u kiezen voor strakke houten frontjes of juist sierlijk afgewerkte houten frontjes.
  • Houten accessoires. Houten accessoires maken een houten keuken helemaal compleet. Denk hierbij aan houten planken voor uw kookboeken of een grote houten snijplank.

Echt hout of een hout-look?

Wanneer u een houten keuken wilt, staat u voor de mogelijkheid om te kiezen voor echt hout of voor een ander materiaal met een hout design. Deze laatste keuze is vaak de voordelige optie en heeft precies hetzelfde effect als echt hout. Hout kan namelijk exact worden nagebootst in kunststof. Bovendien heeft u hierbij de keuze uit verschillende houtsoorten zodat u wordt voorzien in al uw wensen.

Meer informatie over houten keukens?

Wilt u meer weten over houten keukens? Plan dan een afspraak in de dichtstbijzijnde showroom en laat u adviseren door onze deskundigen.

Terug
Sluiten
×